Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Μπαινοβγαίνουν... κλητήρες στο Δήμο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου!

Αναρτήθηκε από .......energoipoliteskv.blogspot.com


Δραματική είναι η κατάσταση στον Καλλικρατικό Δήμο Μωλου-Αγίου Κωνσταντίνου όπως τονίστηκε χτες στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλιου στα Καμένα Βούρλα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτιο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο Δήμαρχος Βαγγέλης Tετριμμίδας «καθημερινά παίρνουμε διαταγές πληρωμής, επαγγελματίες ζητούν χρήματα ,και κλητήρες μπαινοβγαίνουν στο δημαρχείο για λογαριασμό πελατών τους που διεκδικούν χρήματα ενώ οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε μπλοκάρισμα λογαριασμών του Δήμου…»
Ο νέος Δήμος οφείλει περίπου 7 εκ. ευρώ κυρίως από παλιότερα δάνεια που πρέπει να αποπληρωθούν αλλά υπάρχει σχετική αδυναμία και κυρίως εξ αιτίας του κλειδώματος των λογαριασμών του Δήμου.
«Ακομη και αν λάβουμε δάνειο υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μας αρνηθούν οι τράπεζες αλλά και να προχωρήσουν σε κατασχέσεις των χρημάτων που θα πάρουμε από το δάνειο από τους πιστωτές μας».
Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα στο Δημοτικό ταμείο υπάρχουν περίπου 650.000 ευρω που δεν επαρκούν ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες του Δήμου.
Όπως τονίστηκε από τα 7 εκατομμύρια του χρέους τα 3,7 εκ. ευρω αφορούν εκκρεμότητες του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Καμένων Βούρλων.
Οι μόνοι πόροι πλέον του Δήμου είναι τα δημοτικά τέλη που όμως και εδώ δυστυχώς αρκετοί δημότες και επαγγελματίες δεν είναι πρόθυμοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και έτσι το έλλειμμα διευρύνεται επικίνδυνα και μάλιστα όπως τονίστηκε σχηματικά στο χτεσινοβραδινό συμβούλιο «πάμε για λουκέτο αφού δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα του Δήμου».
Ο κ. Τετριμμιδας που είναι και πρόεδρος της περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς πρόκειται να αναδείξει ως μείζον το θέμα της οικονομικής κατάστασης των Δήμων που μοιάζει με θηλιά στο λαιμό κάθε δημάρχου μετά το πάγωμα και της κρατικής επιχορήγησης μέσω ΣΑΤΑ να το θέσει στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα όλων των προέδρων των ΠΕΔ με τη Διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.
ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: