Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Τελεσίγραφο των κορυφαίων στον Παπανδρέου. "ή φεύγεις μόνος σου ή σε διώχνουμε εμείς"

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


Τελεσίγραφο λίγων ωρών έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός από τους κορυφαίους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με αυτό, η μόνη προϋπόθεση για να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι να δεσμευτεί σήμερα στη Βουλή ξεκάθαρα ότι αποχωρεί από την πρωθυπουργία εντός των προσεχών ημερών και ότι η δανειακή σύμβαση θα ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή.
Οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης και οι κυρίες Αννα Διαμαντοπούλου και Βάσω Παπανδρέου που «συνυπογράφουν» αυτή την αδιαπραγμάτευτη, όπως τονίζουν, απαίτησή τους υποστηρίζουν ότι θα τους ακολουθήσουν τουλάχιστον 30 βουλευτές οι οποίοι θα αρνηθούν να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα.
Ουσιαστικά ζητούν από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να παραδώσει εν λευκώ τη εξουσία στα χέρια τους προκειμένου αρχικά να ...........
διαπραγματευτούν αυτοί με τον κ. Αντώνη Σαμαρά τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης για να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση από την παρούσα Βουλή και στην πορεία, όταν ολοκληρωθούν όλες οι επείγουσες δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει προς τους δανειστές μας να προκηρυχθούν εκλογές.
Σε περίπτωση που ο αρχηγός της Ν.Δ. δεν δεχθεί να συζητήσει ή δεν επιτευχθεί συμφωνία οι κορυφαίοι θα προχωρήσουν μόνοι τους.
Θα οριστεί νέος πρωθυπουργός και θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις.
Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με το τελεσίγραφο θα παραιτηθεί αρχικά από πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια και από την προεδρία του κόμματος.
Δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κορυφαίων για τη διάδοχο κατάσταση στο κυβερνών κόμμα, ή αν θα υπάρξουν πολλές υποψηφιότητες για την προεδρία της Κ.Ο. και την ηγεσία του κόμματος.
Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη μια πλευρά στο πλευρό του κ. Βενιζέλου έχουν ταχθεί ήδη οι κύριοι Ρέππας, Χρυσοχοΐδης και Σκανδαλίδης, ενώ η πλευρά της τρόικα του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι έχει μαζί της αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Με βάση αυτά τα δεδομένα καθίσταται σαφές ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι αυτή τη στιγμή ανοιχτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: