Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ – υποψήφιος αρχηγός δηλώνει ο Χρυσοχοίδης

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψήφιους μνηστήρες για τη διαδοχή του Γ. Παπανδρέου, να βγαίνουν σιγά – σιγά στο προσκήνιο.
Έτσι, ο πρώτος που εξεδήλωσε ενδιαφέρον για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Είμαι ένας πολιτικός, ένα στέλεχος της παράταξής μας που έχω μια μακρά θητεία. Νομίζω είμαι χρήσιμος για την πολιτική και τον τόπο σήμερα. Δικαιούμαι κάποια στιγμή να θέσω και εγώ με την σειρά μου την υποψηφιότητά μου, αν τυχόν τεθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουν όλοι με σεβασμό τις διαδικασίες“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Είναι πλέον δεδομένο ότι ο Γ. Παπανδρέου πνέει τα λοίσθια στην πολιτική και αυτονόητα κάποιοι θα διεκδικήσουν τη θέση του. Αναμένεται να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από κάποιον από την περίφημη τρόικα του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή Ραγκούση, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδο. Είναι επίσης σίγουρο ότι ο Ευ. Βενιζέλος δε θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.
Η μάχη της διαδοχής ανάβει για τα καλά όμως στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν αντιληφθεί ότι το πρόβλημά τους δεν είναι τα πρόσωπα. Το πρόβλημά τους είναι η αποκοπή τους από την κοινωνία, τα ψέματα που είπαν, οι προσδοκίες που γέννησαν και η αποτυχία που οδήγησε τη χώρα στο γκρεμό. Αυτό το αίσθημα της αξιοπιστίας είναι πολύ δύσκολο να επανακτήσουν.
Δημοσκόπηση – κόλαφος
Χθες, στο «ΠΑΡΟΝ» δημοσιεύθηκε δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία το 71,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και μόλις το 22,9% θεωρεί ότι ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να παραμείνει στην αρχηγία του κόμματος.
Στην ερώτηση «Ποιος θα θέλατε να γίνει νέος αρχηγός;», ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 30,9% επιλέγει τον Ευ. Βενιζέλο, το 23,8% τον Α. Λοβέρδο, το 11,6% τον Μ. Χρυσοχοΐδη, το 6,1% τη Λούκα Κατσέλη και το 4,5% την Α. Διαμαντοπούλου. Στην ίδια ερώτηση το σύνολο των ψηφοφόρων απαντά:
Ευ. Βενιζέλος 23,9%, Α. Λοβέρδος 19,7%, Μ. Χρυσοχοΐδης 12,5%, Λούκα Κατσέλη 7,2% και Α. Διαμαντοπούλου 5,1%.

Από ...... Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: