Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Σάλπισμα Μίκη: Όλοι οι Έλληνες με την ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Μέτωπο για την ΕΛληνική ΛΑϊκή Δημοκρατική Αντίσταση, βαφτίζει ο Μίκης το κίνημα που ελπίζει να ενώσει στους κόλπους του όλες τις αντικαθεστωτικές φωνές και κινήσεις, ενάντια στη χουντική κυβέρνηση της διεθνούς του χρήματος και των αγορών και την εγχώριας διαπλοκής.
Εγχείρημα που μένει να δούμε την ανταπόκριση που θα συγκεντρώσει. Διαβάστε το κάλεσμα που ως μίνιμουμ πρώτους στόχους βάζει:


  • την Εθνική μας Ανεξαρτησία με την Απαλλαγή μας από την παρουσία της Τρόικα και του ΔΝΤ
  • την παύση πληρωμών στα κοράκια της τοκογλυφίας
  • τις δημόσιες τράπεζες στην υπηρεσία του λαού
  • την οικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους
  • την παραπομπή στη δικαιοσύνη όλων των υπευθύνων για την εξαθλίωση της χώρας
  • την αντικατάσταση του σημερινού σάπιου συστήματος εξουσίας με την εγκαθίδρυση μιας πραγματικής δημοκρατίας.
Διαβάστε το κάλεσμα - σάλπισμα του Μίκη:

ΚΑΛΕΣΜΑ
ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α
(Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση)


Μετά από πολλές σκέψεις και προβληματισμούς, ψυχική αγωνία και τεράστιο βάρος ευθύνης, αποφάσισα τελικά να σας καλέσω για να σκεφτούμε όλοι μαζί μήπως έφτασε επί τέλους η στιγμή της μεγάλης ιστορικής πρωτοβουλίας που θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και θα τους καλεί σε μια γενική εξέγερση με στόχο να δώσουμε ένα τέλος σ’ αυτή τη συνεχιζόμενη εθνική κρίση που έχει καταστήσει την Ελλάδα προτεκτοράτο, που μας ντροπιάζει και που οδηγεί το Λαό μας σε μια καθημερινή πτώση δίχως τέλος.

Όλοι είμαστε μάρτυρες όσων συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο πολιτικό προσκήνιο. Η πολιτική μας ηγεσία έγινες περίγελος. Το πρώτο όργανο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, η Βουλή των Ελλήνων εξευτελίστηκε. Οι πιο πολλοί βουλευτές αγωνίζονται για την καρέκλα τους. Κάποιες αδύναμες φωνές στη Βουλή δεν ακούγονται, χάνονται ή θάβονται. Τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας αφού με βαθιά υπόκλιση προς τους δανειστές αποδέχτηκαν όλες τις δανειακές συμβάσεις με όλους τους επονείδιστους όρους και αφού δέχτηκαν τα δεσμά της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και την ολοκληρωτική κηδεμόνευση της Ελλάδας, παλεύουν τώρα μόνο για την εξουσία. Η εξουσία των τραπεζών ασκείται πλέον ανοικτά από το πρωθυπουργικό γραφείο της προσωρινής κυβέρνησης.
Η Ελλάδα λοιδορείται και υβρίζεται διεθνώς, η περιουσία του λαού εκποιείται σε εμίρηδες και τοκογλύφους, και ο Ελληνικός Λαός βυθίζεται κάθε μέρα όλο και πιο βαθειά στη φτώχεια.
Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες είμαστε όλοι- έξω από το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο- φορτωμένοι με την ίδια ευθύνη, ανεξάρτητα από επαγγελματικές, οικονομικές, μορφωτικές και άλλες ιδιότητες. Έχουμε το ίδιο χρέος και τα ίδια δικαιώματα για την οργάνωση ενός αγώνα που θα είναι ουσιαστικά μια καθολική αντίσταση απέναντι στο σημερινό Σύστημα Εξουσίας με σκοπό να απαλλάξουμε τη χώρα μας από την παρουσία του και στη θέση του να προσφέρουμε στο Λαό μας αξιοπρέπεια, ευημερία, Κοινωνική Πρόοδο.

Πρέπει να του προσφέρουμε τη δυνατότητα να πάρει τη Μοίρα στα δικά του χέρια μέσα στα πλαίσια μιας όσο γίνεται περισσότερο πραγματικής και Δίκαιης Δημοκρατίας.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει παράλληλα να παλεύουμε για την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. Αυτής της Εθνικής Ανεξαρτησίας που ποδοπατούν οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους μέσα και έξω από τη χώρα μας.

Όπως σε όλους τους μεγάλους αγώνες του λαού μας, από το 1821 μέχρι σήμερα, θα πρέπει η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ να έχει σαφές περιεχόμενο: ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Επομέως στόχος μας θα πρέπει να είναι να φύγουν οι ξένοι της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που μπροστά τους σκύβουν το κεφάλι τα δυο κόμματα εξουσίας, επαιτούν όλο και πιο πολλά δάνεια και τους καλούν να μας κυβερνήσουν αδιαφορώντας για τις επόμενες γενιές που από τώρα γονατίζουνε για πολλές δεκαετίες μπροστά στα υπέρμετρα βάρη των τόκων.

Όσον αφορά στα χρέη που μας φόρτωσαν και μας φορτώνουν με απάνθρωπους όρους, εμείς τα αρνούμεθα ρητά και κατηγορηματικά. Είναι δικαίωμα της χώρας μας, στηριγμένο στο Διεθνές Δίκαιο να αξιώσει την διαγραφή τους γιατί κάθε απόφαση για συνέχιση της εξυπηρέτησής τους οδηγεί τον κόσμο της δουλειάς στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Αυτοί είναι με λίγα λόγια οι στόχοι ενός Μετώπου για την ΕΛληνική ΛΑϊκή Δημοκρατική Αντίσταση, που σας καλούμε να ξεκινήσουμε και να οργανώσουμε όλοι μαζί.

Αυτό που προέχει σήμερα δεν είναι η επιδίωξη των επιμέρους ατομικών, κομματικών ή άλλων εγωιστικών επιδιώξεων, αλλά η συστράτευση όλων μας σε ένα κλίμα συλλογικότητας και ισότητας μπροστά στο δικό μας «χρέος», που είναι το χρέος προς την κοινωνία της εργασίας και την πατρίδα.

Μένουμε προς το παρόν σε ελάχιστα κοινά σημεία που μπορούν να μας ενώσουν όλους εγκαινιάζοντας την τακτική που λέει «Κάθε φορά κι ένα μεγάλο βήμα. Μπροστά».

Για τώρα στοχεύουμε: Στην Εθνική μας Ανεξαρτησία με την Απαλλαγή μας από την παρουσία της Τρόικα και του ΔΝΤ, που παράνομα έχουν κάτσει στο σβέρκο μας και μας εξευτελίζουν και με την άρνηση εφαρμογής, με οποιοδήποτε τίμημα, των εκβιασμών της Ευρωζώνης. Την παύση πληρωμών στα κοράκια της τοκογλυφίας, για να απαλλαγεί ο λαός μας από τα απάνθρωπα και τα αβάσταχτα. Τις δημόσιες τράπεζες στην υπηρεσία του λαού. Την οικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, να αισθανθεί ασφάλεια και προοπτικές ο εργαζόμενος, ιδιαίτερα ο νέος. Την παραπομπή στη δικαιοσύνη όλων των υπευθύνων για την εξαθλίωση της χώρας. Την αντικατάσταση του σημερινού σάπιου συστήματος εξουσίας με την εγκαθίδρυση μιας πραγματικής δημοκρατίας.

Η κατάκτηση αυτών των στόχων είναι το πρώτο. Από εκει και πέρα η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση θα είναι ελεύθερη να προχωρήσει στους καινούργιους στόχους που εκείνη τη στιγμή θα πιστεύει ότι εξυπηρετούν το μέλλον του λαού μας.

Μετά την εγκαθίδρυση μιας Κυβέρνησης Ανεξαρτησίας, πραγματικής Δημοκρατίας, Κοινωνικής Δικαιοσύνης, η αλλαγή του Συντάγματος και όλα τα υπόλοιπα μεγάλα και ζωτικά μας θέματα, όπως η αναδιοργανώσει του κράτους σε σύγχρονες βάσεις και η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, η αναβάθμιση στη διεθνή θέση της χώρας, η μόρφωση των πολιτών και η άνοδος του βιοτικού μας επιπέδου και γενικά η κοινωνική ανάπτυξη της χώρας θα είναι αντικείμενα του επόμενου μεγάλου βήματος που θα αποφασίσει μέσα στις νέες συνθήκες πραγματικής δημοκρατίας ο κυρίαρχος λαός ύστερα από ελεύθερες εκλογές.

Τότε θα έχουμε τη ευχέρεια και την πολυτέλεια να διαλέξουμε τους διαφορετικούς δρόμους που επιβάλλει η θέση του καθενός στην κοινωνία και τα πολιτικά του ιδεώδη.

Η σημερινή όμως αντίθεση της ελληνικής κοινωνίας μας ενώνει γύρω από ένα Μέτωπο. Απ’ τη μια μεριά βρίσκεται η ελληνική ολιγαρχία που υπηρετεί τα ξένα συμφέροντα, οι πολιτικοί της σύμμαχοι που τους υποστηρίζουν, ενώ απ’ την άλλη η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας που αποτελεί το μεγάλο θέμα της σημερινής κατάστασης.

Και γι’ αυτό το λόγο το εγχείρημά μας για τη λαϊκή ενότητα θα κινηθεί γύρω από στόχους που ενώνουν όλους τους Έλληνες. Ουσιαστικά έχουμε μπροστά μας ένα Ενιαίο Μέτωπο που μας ενώνει, ένα κοινό στόχο που μας χαλυβδώνει, ένα βασικό στόχο που απαιτεί ενότητα και πάλη για να κατακτήσουμε την απαλλαγή μας από κάθε είδους εθνικά, κοινωνικά και πολιτικά δεσμά που μας καταδικάζουν και μας εμποδίζουν στη ελεύθερή μας ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της εθνικής ζωής.

Περιεχόμενο Δράσης
1.Θα δημιουργήσουμε οργανωμένες κινήσεις σε όλη τη χώρα και σε όλους τους χώρους δουλειάς. Θα στήσουμε από άκρου σε άκρο κάλπες για να είναι ο ίδιος ο λαός που θα εγκρίνει το πρόγραμμα του μετώπου και την πλατιά συλλογική του ηγεσία.
2. Θα εκπονήσουμε μέσα και τρόπους αντίστασης και δράσης με πυκνό πρόγραμμα συγκεντρώσεων και ομιλιών (περιφερειακά και κεντρικά) και άλλους τρόπους επικοινωνίας με το λαό.
3. Θα γενικεύσουμε την Ανυπακοή και κάθε προκλητική και ουσιαστικά παράνομη απόφασης που θίγει τους εργαζομένους όπως λ.χ. το χαράτσι και οι δημεύσεις.
4. Θα οργανώσουμε με όλα τα μέσα κέντρα δραστηριοτήτων κοινωνικής αλληλεγγύης με στόχο την αλληλοβοήθεια, ενεργοποιώντας το μεγάλο απόθεμα αλληλεγγύης και προσφοράς που κρύβει στην ψυχή του κάθε πολίτης αυτής της χώρας. Να μην αφήσουμε ούτε μια οικογένεια να πεινάσει.
5. Θα υπερασπιστούμε τον κάθε πολίτη, εργαζόμενο ή άνεργο, φοιτητή, εργάτη ή αγρότη, κάθε θύμα της κυβερνητικής βίας.
6. Θα υπερασπιστούμε με μαζικό-ενεργητικό τρόπο τον δημόσιο πλούτο της χώρας.
7. Θα δημιουργήσουμε δίκτυο για τη διαφώτιση της διεθνούς κοινής γνώμης τόσο με προσωπικές παρεμβάσεις όσο και με οργανωμένες συνεντεύξεις τύπου και συγκεντρώσεις ειδικά στην Ευρώπη.
8. Θα δημιουργήσουμε γνήσιους και ειλικρινείς συμμάχους που θα σπάσουν την απομόνωση και θα αντιδράσουν στον χλευασμό της σημερινής Ελλάδας. Σους απροσκύνητους πολιτικούς. Στους αγανακτισμένους πολίτες. Στους ακτιβιστές. Στους ποιητές. Στους μουσικούς. Στους εικαστικούς. Στους διανοούμενους. Η Ελλάδα του αγώνα μπορεί να γίνει για όλη την καθηλωμένη και παρακμιακή Ευρώπη εστία έμπνευσης, πολιτιστικής έκρηξης, λαϊκών πειραματισμών, νέων οραματισμών.
9. Θα στηλιτεύουμε με κάθε τρόπο κάθε αντιλαϊκή απόφαση και ενέργεια τόσο της κυβέρνησης όσο και όσων την στηρίζουν.
Τέλος
10. Θα εργαστούμε συστηματικά για να βγάλουμε το Λαό στους δρόμους και στην οργάνωση εξαιρετικά μεγάλων εκδηλώσεων παντού.

ΟΛΟΙ ΜΕ την Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

Μίκης Θεοδωράκης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/11/blog-post_8669.html