Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Β. Μουλόπουλος: «Ο λαός πρέπει να ανατρέψει την κυβέρνηση»

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


«Δεν ζητάμε εκλογές, αλλά ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, που όσο μένει στην εξουσία γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για την επιβίωση της χώρας», τονίζει με συνέντευξή του στη «metro» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος.

Χαρακτηρίζει εφιαλτικό κατασκεύασμα της πιο νοσηρής φαντασίας το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και θεωρεί ότι η ψήφισή του θα σημάνει την εκτέλεση ενός συμβολαίου θανάτου για την ελληνική κοινωνία.

-Πώς βλέπετε να εξελίσσονται τα πράγματα στον τομέα της οικονομίας;
Έχουμε φτάσει στην ώρα της αλήθειας. Και η αλήθεια είναι ότι η πολιτική η οποία ακολουθεί η κυβέρνηση καθ’ υπαγόρευση της τρόικας – και όταν αναφέρομαι στην τρόικα, εννοώ ότι ακολουθεί εντολές των διεθνών τοκογλύφων και της διεθνούς κερδοσκοπίας, όλων αυτών δηλαδή που ονομάζουμε ολιγαρχία του χρήματος – αποσκοπεί στην εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτό είναι το σχέδιο, το οποίο έγινε πλέον φανερό, με τρανταχτή απόδειξη το πολυνομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.
Εγώ που το διάβασα θεωρώ ότι είναι ένα εφιαλτικό κατασκεύασμα της πιο νοσηρής φαντασίας. Εισάγεται προς συζήτηση και νομιμοποίηση από τη Βουλή ένα συμβόλαιο θανάτου του συνόλου των εργαζομένων και συνταξιούχων αυτής της χώρας. 

- Γινόμαστε Ινδία…;
Εκεί που πάμε, μακάρι να γινόμασταν Ινδία. Εγώ νομίζω ότι γινόμαστε χειρότερα από την Ινδία. Όποιος το διαβάζει καταλαβαίνει ότι είναι κάτι το ανατριχιαστικό. Για να κάνουμε τι;
Η κυβέρνηση λέει για να σώσουμε την πατρίδα. Ποια πατρίδα να σώσουμε; Των εργαζομένων ή της ολιγαρχίας του χρήματος; Η πατρίδα των εργαζομένων και η πατρίδα του κ. Παπανδρέου και του κ. Βενιζέλου και της κυβέρνησης δεν είναι η ίδια.
Η κυβέρνηση, για να σώσει τη δική της πατρίδα, εξοντώνει την άλλη πατρίδα. Περί αυτού πρόκειται. Ισοπεδώνονται και καταργούνται τα πάντα.
- Τι εννοείτε ότι δεν έχουν πατρίδα οι Παπανδρέου και Βενιζέλος;
Η δική τους η πατρίδα είναι η πατρίδα του κεφαλαίου, των αγορών, της τρόικας, της οικονομικής ολιγαρχίας. Εγώ αυτή την πατρίδα δεν θέλω να τη σώσω.
Θέλω να σώσω την πατρίδα του παιδιού μου, των Ελλήνων, αυτών που εργάζονται και παράγουν.

-Αφήστε που τα κεφάλαια είναι απάτριδα...
Είναι γνωστό ότι δεν έχουν πατρίδα τα κεφάλαια. Ειδικά αυτές τις εποχές της παγκοσμιοποίησης.
-Εσείς έχετε ζητήσει εκλογές…
Εμείς δεν έχουμε ζητήσει εκλογές. Εμείς έχουμε ζητήσει να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση, διότι κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για την επιβίωση της χώρας…

- Η ανατροπή προϋποθέτει και το στοιχείο της εξέγερσης, της βιαιότητας. Γιατί συνήθως οι κυβερνήσεις αλλάζουν μέσα από εκλογές.
Η κυβέρνηση ανατρέπεται και από εκλογές, αλλά και από μια καθολική αντίδραση του κόσμου. Και αυτό δεν είναι κάτι το βίαιο. Έχει συμβεί και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.
Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί και να ανατρέψει και στους δρόμους και στις πλατείες και μέσα στη Βουλή και έξω από τη Βουλή αυτή την πολιτική που τον εξοντώνει. Είναι ένα νόμιμο δικαίωμά του.
Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να εξοντώνει τους πολίτες της.
-Δεν βλέπουμε όμως να συμβαίνει κάτι τέτοιο, παρά τα δυσβάσταχτα μέτρα...
Ο κόσμος έπεσε στην παγίδα πρώτα της σαλαμοποίησης που ακολούθησε η κυβέρνηση, στρέφοντας τη μια κοινωνική και επαγγελματική τάξη εναντίον της άλλης...

-Ο περίφημος κοινωνικός αυτοματισμός…
Ο κοινωνικός κανιβαλισμός, θα έλεγα εγώ. Επίσης, τρεις φορές μέχρι τώρα εκβίασαν για τα μέτρα, λέγοντας ότι αν περάσουν θα σωθούμε, θα έρθει ανάπτυξη, θα βγούμε στις αγορές και θα πετύχουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση.
Εγώ έχω μια πρόταση για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και άμεσα μάλιστα: Να φέρουν ένα νομοσχέδιο εκτέλεσης όσων είναι πάνω από 65 ετών και εξοστρακισμού όλων των νέων. Φυσικά ειρωνεύομαι...

-Επανέρχονται οι πληροφορίες που φέρουν τον πρωθυπουργό να επιζητά εθνική συνεννόηση από τα κόμματα. Εσείς τι θα κάνετε..;
Θεωρώ αστεία αυτή τη συζήτηση. Ακόμη και αν εμείς χάναμε τα λογικά μας, τρελαινόμασταν ή όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνούσαν σε κυβέρνηση συνεργασίας, γιατί αυτό θα άλλαζε την κατάσταση.
Γιατί ο λαός θα σταματούσε να βγαίνει στους δρόμους. Θα τους πείθαμε εμείς ή η Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει μια συσσωρευμένη οργή, η οποία αρχίζει και εκδηλώνεται.
Εμένα μου θυμίζει τη νηνεμία πριν από την καταιγίδα και αυτή καμία κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν μπορεί να τη συγκρατήσει.
Αφήστε που όλα αυτά είναι εκ του πονηρού.

Από  ....  parapolitika





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: