Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Καταργούνται 70.000 θέσεις στις δημόσιες επιχειρήσεις, λέει ο Πάγκαλος!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Την κατάργηση περίπου 70.000 εργασίας στις δημόσιες επιχειρήσεις προαναγγέλλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στις ελβετικές εφημερίδες «Tribune de Geneve» και «24 Heures».

Στη συνέντευξη, που δημοσιεύτηκε με τίτλο «Όλοι οι Έλληνες πρέπει να αλλάξουν, ακόμη και η Εκκλησία», ο κ. Πάγκαλος, τάσσεται, μεταξύ άλλων κατά της εξαίρεσης της εκκλησίας από το τέλος για τα ακίνητα, ενώ επαναλαμβάνει το περιβόητο «μαζί τα φάγαμε».

Ερωτώμενος αν επιβεβαιώνει ότι θα καταργηθούν 100.000 θέσεις εργασίας, απαντά ότι «το πιθανότερο είναι 70.000, όχι στη δημόσια διοίκηση, αλλά στις δημόσιες επιχειρήσεις».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο κλίμα που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και στην αποτυχία των τελευταίων διαπραγματεύσεων, ο κ. Πάγκαλος σημειώνει ότι «δεν υπήρξε ρήξη ή αναθεώρηση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, αλλά μία καθυστέρηση από πλευράς μας και μία απογοήτευση από την άλλη». Αποδίδει το γεγονός στο ότι η ύφεση είναι μεγαλύτερη από ό,τι είχε προβλεφθεί και βλέπει «πολιτικά εμπόδια στον τερματισμό των πελατειακών σχέσεων, που έχουν φουσκώσει το προσωπικό του δημόσιου τομέα, τη βασική αιτία του δημοσιονομικού ελλείμματος».

Ο κ. Πάγκαλος, επαναλαμβάνει την άποψη ότι «μαζί τα φάγαμε», κατηγορώντας τους αυτοαπασχολούμενους ότι «κλέβουν μόνιμα το κράτος»! Αναφέρει, μάλιστα ως παράδειγμα ότι «οι δικηγόροι στην Αθήνα δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ. Αυτό είναι αδιανόητο. Έτσι όλοι συμμετέχουν στην απώλεια εσόδων. Το έχω ήδη πει, όλοι μαζί δαπανήσαμε τα χρήματα. Το ερώτημα που θέτω στους Έλληνες είναι ‘ζητάς πάντα την απόδειξη από τον υδραυλικό;’. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Επίσης, αναφερόμενος στις δηλώσεις από πλευράς ΓΕΝΟΠ ότι θα αντιταχθούν στο ειδικό τέλος για τα ακίνητα, προειδοποιεί ότι «αν το συνδικάτο αντιταχθεί στην πολιτική της Κυβέρνησης και στους νόμους, τότε θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη» και παράλληλα εκφράζει τη διαφωνία του με την εξαίρεση της εκκλησίας από το τέλος: «Δεν συμφωνώ με αυτή την εξαίρεση. Η Εκκλησία διεκδικεί την οικονομική αυτονομία της και διαχειρίζεται μία σημαντική κληρονομιά. Θα ήταν φυσιολογικό να πληρώσει, όπως οι άλλοι. Θα έπρεπε να δώσει και το παράδειγμα σ’ αυτό», αναφέρει.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκφράζει την πεποίθηση ότι δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να ιδιωτικοποιηθούν δημόσιοι οργανισμοί, όπως η ΔΕΗ. «Η χρηματιστηριακή τιμή της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, που διαχειρίζεται τον ηλεκτρισμό, είναι στο δέκατο της αξίας της ακίνητης περιουσίας της. Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό. Για άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, που χρειάζονται εκσυγχρονισμό, αν χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για επενδύσεις και αναθέρμανση της οικονομίας, θα είναι προς το δημόσιο συμφέρον», αναφέρει.

Από ....eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια: