Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ο Ομπάμα ανακοίνωσε το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Σύμφωνα με το Reuters ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μια μάχη με   δυνάμεις των ΗΠΑ στο Πακιστάν την Κυριακή, και έτσι, αν αληθεύει, τελειώνει μια καταδίωξη περίπου 10 ετών σε όλο τον κόσμο για την εξόντωση του   εγκέφαλου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο   Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χθες αργά ότι " αποδόθηκε δικαιοσύνη"  και ότι έχει εκλείψει η ηγεσία της ισλαμικής ομάδας που είναι υπεύθυνη για  μια σειρά από θανάσιμες βομβιστικές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο.

Μια πηγή προσκείμενη στους Αμερικανούς δήλωσε ότι ο Μπιν Λάντεν είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε ξεχωριστά και από αξιωματούχους στο Πακιστάν.
Για τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ θεωρείται ως η μεγαλύτερη εθνική νίκη ασφαλείας,   από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ο Ομπάμα  στις αρχές του 2009, και θα μπορούσε να του δώσει μια πολιτική ώθηση, όπως ο ίδιος επιδιώκει, για την επανεκλογή του το 2012.Ο Ομπάμα μπορεί τώρα να είναι ευκολότερο να περιορίσει  σταδιακά το σχεδόν δεκαετή πόλεμο στο Αφγανιστάν, ο οποίος ξεκίνησε μετά τις 11 του Σεπτεμβρίου του 2001, με τις επιθέσεις στους δίδυμους πύργους   στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον και προκάλεσαν το θάνατο περίπου 3.000 Αμερικανών.Ο Ομπάμα δήλωσε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ οδήγησε μια στοχευμένη επιχείρηση που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν σε μια περιοχή στα βόρεια   του Ισλαμαμπάντ. Δεν σκοτώθηκαν  Αμερικανοί  στην επιχείρηση και φρόντισαν να αποφύγουν τις απώλειες αμάχων, όπως είπε.
Ο Μπιν Λάντεν και τρεις ενήλικες άνδρες, όπως και ο γιος του Μπιν Λάντεν σκοτώθηκαν μαζί και μια γυναίκα που είχε χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα από άνδρα πολεμιστή, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.
Η επέμβαση κράτησε περίπου 40 λεπτά. Ένα ελικόπτερο των ΗΠΑ καταστράφηκε λόγω ενός μηχανικού προβλήματος (όπως αναφέρθηκε) αλλά το πλήρωμά του διεσώθη.
Η πράξη αυτή παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο από το Διευθυντή της CIA Leon Panetta και άλλα στελέχη της CIA, σε μια αίθουσα συσκέψεων στα κεντρικά γραφεία της CIA στο Langley, στη Βιρτζίνια.
Ανώτερα στελέχη της CIA   δήλωσαν  ότι η χθεσινή κατάληξη ήταν απόρροια τετράχρονης παρακολούθησης  ενός από τους έμπιστους  μεταφορείς του και του αδελφού του, και έτσι οδηγήθηκαν τελικά στον Μπιν Λάντεν.
Εντόπισαν τελικά τη διαμονή  των ανδρών, τον Αύγουστο του 2010, και γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι  τριώροφο ακίνητο αξίας περ.  1,000,000 δολαρίων δεν μπορούσε να ανήκει στα  δύο άτομα που δεν διακρίνονταν για την οικονομική τους ευμάρεια.Οι αρχές είπαν  ότι το καταφύγιο του  Οσάμα, χτισμένο το 2005, ήταν περίπου οκτώ φορές μεγαλύτερο από άλλα σπίτια στην περιοχή, και βρίσκεται   στο τέλος   ενός στενού χωματόδρομου. Είχε τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων  τοίχων ύψους έξι μέτρων, καλυμμένων με συρματόπλεγμα, εσωτερικοί τοίχοι για επιπλέον προστασία της ιδιωτικής ζωής, καθώς και ότι η  πρόσβαση ελεγχόταν μέσω δύο θυρών ασφαλείας.
Δεν είχε καμία σύνδεση τηλεφώνου ή Internet.

Από .......  activistis

Δεν υπάρχουν σχόλια: