Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Δύο υποβαθμίσεις της Ελλάδας

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε τη Δευτέρα ο οίκος αξιολόγησης Standards and Poor’s, από BB- σε Β, επικαλούμενος τις αυξημένες πιθανότητες για αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας, ενώ παράλληλα ανέφερε πως οι προοπτικές παραμένουν αρνητικές.
«Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας ότι ενισχύεται η αίσθηση στους κύριους κρατικούς δανειστές της χώρας στην Ευρωζώνη ότι θα επιμηκυνθούν οι διάρκειες στα δάνεια ύψους 80 δισ. ευρώ.
Ως συνέπεια μιας τέτοιας επιμήκυνσης θεωρούμε ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης πιθανόν να επιδιώξουν ‘παρόμοια μεταχείριση’ και για τους ιδιώτες επενδυτές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο οίκος αξιολόγησης.
Υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση έθεσε την αξιολόγηση της Ελλάδας και η Moody΄s.

 Η απόφασή της βασίζεται σε τρεις λόγους: Πρώτον, τις αναθεωρήσεις των δημοσιονομικών μεγεθών, κυρίως τη σημαντική προς τα πάνω αναθεώρηση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης για το 2010.
 Δεύτερον, την αυξημένη αβεβαιότητα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, στο πλαίσιο δυνητικών καθυστερήσεων στην επίτευξη των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής.
 Τρίτον, τις ανησυχίες για την πιθανότητα και τις συνέπειες μίας καθυστερημένης και ασθενέστερης οικονομικής ανάκαμψης.

Από ...... antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: