Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Σκληρό παζάρι και διορία 10 ημερών

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο σχέδιο

«Άγριο» παζάρι με την τρόικα ξεκίνησε χθες για τα πρόσθετα και επί του παρόντος... αδιευκρίνιστα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το ύψος των οποίων φτάνει τα 10,5 δισ. ευρώ.

Επίσης, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων με τους δανειστές μας να ζητούν ταχύτερες διαδικασίες, η ίδρυση ανεξάρτητης εταιρείας και, ει δυνατόν, υψηλότερα έσοδα από τον στόχο των 50 δισ. ευρώ, αλλά και το θέμα της συναίνεσης που κρίνεται ως αναγκαία προϋπόθεση από Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Η διαπραγμάτευση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του υφυπουργού Φίλιππου Σαχινίδη με τους επικεφαλής της τρόικας ξεκίνησε νωρίς το πρωί. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους», στην ελληνική πλευρά δόθηκε... διορία 10 ημερών για να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες έως τις 3 Ιουνίου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δέσμη παρεμβάσεων που παρουσίασε τη Δευτέρα η κυβέρνηση και κατά τις ίδιες πληροφορίες από τους επιτελείς της τρόικας εκφράστηκε η άποψη πως αποτελεί μία καλή βάση για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις έπειτα από πολυήμερη καθυστέρηση.

Παράλληλα, όμως, ξεκαθαρίστηκε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει καθορίσει τις λεπτομέρειες του Μεσοπρόθεσμου, ώστε η τρόικα να υποβάλει την τριμηνιαία αξιολόγησή της. Εφόσον η αξιολόγηση είναι θετική, θα εγκριθεί η δόση των 12 δισ. ευρώ και θα ξεκινήσει η συζήτηση για πρόσθετο δανεισμό της Ελλάδας άνω των 60 δισ. ευρώ ώστε να καλύψει τις δανειακές ανάγκες του 2012 και του 2013.
Από .....Newsbeas

Δεν υπάρχουν σχόλια: