Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Με εισοδηματικά κριτήρια τα επιδόματα ανεργίας και πολυτεκνίας

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, θα θεσμοθετηθούν νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη καταβολή των διαφόρων επιδομάτων (ΕΚΑΣ, επίδοµα ανεργίας, επίδοµα πολυτέκνων κ.ά.) αλλά και διαφόρων ενισχύσεων και παροχών σε είδος όπως είναι τα στεγαστικά δάνεια ΟΕΚ, η επιδότηση ενοικίου και άλλων.
Σκοπός της ρύθμισης θα είναι η καταβολή αυτής της μορφής των "κοινωνικής φύσης" επιδομάτων, µε βάση το ύψος του συνολικού εισοδήµατος και την περιουσιακή κατάσταση.
Αυτό σημαίνει ότι για να λάβει κάποιος το επίδομα ανεργίας θα πρέπει να εξετάζεται το εισόδημα που έχει από όλες τις πηγές όπως ακίνητα, μετοχές καθώς επίσης και όλα του τα περιουσιακά στοιχεία και εάν ξεπερνούν ένα ορισμένο όριο δεν θα λαμβάνει το επίδομα.
Όπως τονίζει το δημοσίευμα "κριτήρια εισοδήµατος και περιουσίας θα τεθούν για τη χορήγηση των επιδοµάτων σε ανέργους και πολυτέκνους. Ενα από τα κριτήρια θα είναι και το ύψος του οικογενειακού εισοδήµατος. Για παράδειγµα, αν κάποιος είναι άνεργος αλλά το εισόδηµα της συζύγου του ξεπερνά ένα ορισµένο ποσό, δεν θα λαµβάνει το επίδοµα".
Το θέμα βέβαια είναι ποιό θα είναι το επίπεδο εισοδήματος που θα θεωρηθεί απαγορευτικό για την λήψη επιδομάτων ανεργίας και πολυτεκνίας, γιατί πιθανότατα θα είναι ιδιαίτερα χαμηλό με αποτέλεσμα να πληγούν σοβαρά άνθρωποι και οικογένειες, που κάθε άλλο παρά εύποροι θα είναι.

Από ......  parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: