Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Προγραμματικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ανήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Προγραμματικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ανήγγειλε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε σύσκεψη εργασίας της Γραμματείας Προγράμματος του κόμματος.

Το προγραμματικό συνέδριο θα βάλει τη σφραγίδα του σ’ αυτό το καινούργιο βήμα, το τολμηρό και αποφασιστικό βήμα που κάνει η Νέα Δημοκρατία, με μια «Νέα Συμφωνία»: Μια Συμφωνία Εμπιστοσύνης με τους Πολίτες και με την Κοινωνία. Βάση για αυτή τη Συμφωνία Εμπιστοσύνης, θα είναι το καινούργιο Πρόγραμμα της Παράταξής μας, τόνισε ο κ. Σαμαράς και κάλεσε να συμμετάσχουν στην σύνταξη του προγράμματος όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη της κοινωνίας μας, κι όχι μόνο από το στενό κομματικό πυρήνα

Στην πορεία προς το Προγραμματικό Συνέδριο θα ακολουθήσει η Διοργάνωση των Θεματικών Συνδιασκέψεων, η ανοιχτή διαδραστική διαβούλευση μέσα από το portal μετά το Πάσχα και τελικά η ψήφιση τους προγραμμάτος. “Θα βρεθούμε όλοι μαζί για να φτιάξουμε πια το πρόγραμμα. Και το πρόγραμμα θα μετατραπεί σε δέσμευση. Αλλά, πριν από αυτή τη δέσμευση, θα υπάρχει η κορυφαία για εμένα στιγμή του καινούριου που είναι αυτή η ανοιχτή διαβούλευση, μέσα από το portal, με δημοψήφισμα, με συμμετοχική διαδικασία.Πρέπει, επομένως, όλοι εμείς να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά στην κοινωνία, τα μάτια στις εξελίξεις, και το μυαλό κυρίως σε νέες ιδέες” είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:
Η εποχή που άλλα λέγαμε πριν, άλλα βρίσκαμε μετά και άλλα κάναμε αργότερα πέθανε. Από δω και πέρα ό,τι πούμε και ό,τι αποφασίσουμε θα είναι και αυτό το οποίο θα κάνουμε ως κυβέρνηση. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό που λέμε σήμερα. Γυρίζουμε σελίδα, αλλάζει η εποχή. Θα είμαστε συγκεκριμένοι. Και αυτά που θα πούμε στον Ελληνικό λαό θα τα κάνουμε πράξη. Και αυτό το υποσχόμαστε σήμερα, εδώ πέρα, ξεκάθαρα.

Πέθανε η εποχή του ξύλινου λόγου, του στρογγυλεμένου λόγου, του συμβατικού λόγου. Μπήκαμε στην εποχή λύσεων που ζητούν να γονιμοποιήσουμε απόψεις στα δύσκολα. Και σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει κανείς να μπορεί να είναι δίπλα σε εξωσυμβατικές λύσεις, σε υπερβατικές λύσεις. Σε λύσεις που μεγιστοποιούν τα οφέλη κάτω από συγκεκριμένες δυσκολίες. Δηλαδή, σε λύσεις που -μαθηματικά θα λέγαμε- αριστοποιούν τις δυνατότητες που έχουν. Μ’ αυτή τη δουλειά που κάνετε εσείς, χτίζουμε εδώ ένα σύγχρονο Πρόγραμμα το οποίο όμως επαναλαμβάνω θα στηρίζεται σε στέρεες αρχές της παράταξής μας. Να είναι ρεαλιστικό, πάνω απ’ όλα, να είναι εφαρμόσιμο και να έχει το άλλο που δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Το οραματικό του κομμάτι. Χρειάζεται ο πολιτικός μηχανικός, χρειάζεται και ο αρχιτέκτων. Χρειάζεται ο πεζογράφος, χρειάζεται και το κρίσιμο σημείο της ποίησης που δείχνει αυτό το κάτι άλλο το οποίο κάνουμε. Χρειάζεται και το όραμα. Χρειάζεται, δηλαδή, να δώσουμε το δικαίωμα στον απλό πολίτη να το πάρει σαν δικό του, να το κάνει δικό του. Να μην είναι ένα ξερό κείμενο, το οποίο θα απηχεί μόνο τις εξισώσεις του μυαλού μας.

 Ο Έλληνας έχει χάσει και την αυτοπεποίθησή του. Το Πρόγραμμα θα είναι ένα διαβατήριο για να την πάρει πίσω. Για να μπορεί να κοιτάει στέρεα το διπλανό του και με αισιοδοξία το αύριο. Είναι ένα Πρόγραμμα για την Ελλάδα που θέλουμε.
Λένε ότι στις δύσκολες στιγμές, οι άνθρωποι δεν τολμούν να οραματιστούν τα δύσκολα.
Εμείς τολμήσαμε, τολμάμε και θα τολμήσουμε ακόμα παραπάνω με τη δουλειά μας, τη δουλειά σας, για την οποία είμαι συγκινημένος πραγματικά.

Από ....antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: