Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

12 χρόνια μετά την τραγωδία κλείνει η Πυροσβεστική ΑΓ. Κων/νου.

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Χρειάστηκε η θυσία πέντε ανθρώπων στο ολοκαύτωμα του περιφερειακού στα Καμ. Βούρλα , για να ακουστούν οι φωνές των πυροσβεστών πριν 12 χρόνια και να ιδρυθεί το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Αγ. Κων/νου. Αυτό το κλιμάκιο που σήμερα σχεδιάζεται η κατάργησή του.

Η 30η Απριλίου είναι μέρα μνήμης για τους πυροσβέστες που είδαν τρεις συναδέλφους τους στο τραγικό δυστύχημα της Παραμονής της Πρωτομαγιάς του 1999 να γίνονται θυσία στις ελλείψεις της υπηρεσίας και στην υποβάθμιση των δομών πυρασφάλειας.

Ο πυρονόμος Σωτήρης Σταμέλος και οι αρχιπυροσβέστες Ευστάθιος Ριζόπουλος και Νικόλαος Νικολάου έδωσαν την ζωή τους για να προστατέψουν την ζωή και την περιουσία συμπολιτών μας. Οι συνάδελφοί τους και φέτος διοργανώνουν εκδήλωση στην  μνήμη τους στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στο μνημείο που έχει στηθεί στον περιφερειακό των Καμ. Βούρλων .

ΠΑράλληλα  καλούν την πολιτεία να δικαιώσει την θυσία τους όχι μέσα από λογικές υποβάθμισης και συρρίκνωσης των δομών πυρασφάλειας , ή μείωσης των πιστώσεων για τις λειτουργικές ανάγκες του Π.Σ αλλά μέσα από την υλοποίηση των προτάσεων της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Στερεάς Ελλάδας .

Από ......lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια: