Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

"καταρρέει" το ΕΣΥ και στην περιφέρεια... Σε δεινή θέση το Νοσοκομείο Λαμίας ΜΕΘ και ΜΑΦ οριακά!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Τριτοκοσμική και συνάμα τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λαμίας.
Εικόνες από  κουβανέζικο Νοσοκομείο τις χαρακτήρισε στον FM-1 ναυτικός που νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες σε μονάδα του Νοσοκομείου Λαμίας και είχε στο παρελθόν  "ανάλογη" εμπειρία και από Νοσοκομείο της...Αβάνας.
Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ενώ οι πολίτες νοιώθουν εγκαταλελειμμένοι από ένα σύστημα για το οποίο δαπανήθηκαν τεράστια ποσά από το τη φορολογία των Ελλήνων πολιτών και δεν μπορει να ανταποκριθεί στις βασικές του λειτουργίες όπως η Μονάδα εντατικής θεραπείας αλλά και η Μονάδα αυξημένης Φροντίδας.
Ηδη για περιστατικά που χρήζουν εισαγωγής τους σε αυτές τις μονάδες αναζητούν κρεββάτια σε άλλα νοσοκομεία ακομη και της Θεσσαλονίκης και παραμενουν σε κρισιμη κατάσταση ενίοτε και  διασωληνομένα μεχρι να βρεθεί ένα κρεββάτι ακόμη και στην άλλη άκρη της Ελλάδος!
Συμφωνα με τον Διυθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπειας Γιώργο Σφυρή που μίλησε στην εκπομπη "Καθε ημέρα καλημέρα με FM-1"  "η μονάδα λειτουργούσε χάρη στους 12 συμβασιούχους  οι οποιοι ομως  αποχωρούν και ετσι δεν μπορεί  να χρησιμοποιηθούν όλα τα κρεββάτια της ΜΕΘ αφου δεν επαρκουν ουτε οι νοσηλευτές αλλα και οι γιατροί". 
΄Ιδια είναι η κατάσταση και στην μονάδα Αυξημένης Φροντίδας που προϋπήρχε της Μ.Ε.Θ.και σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω των  πρωτοφανών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ταυτόχρονα με  προσωπικό "ανάγκης" λειτουγεί και η παιδιατρική κλινική η οποια καλύπτεται απο παιδιάτρους  Κεντρων Υγειας οπως αυτο της Αταλάντης γεγονός που αφήνει ακάλυπτες άλλες περιοχές όπως αυτή της Λοκρίδας με πληθυσμό σχεδον 30.000 κατοίκων και σε μια εποχή που παρατηρουνται αυξημένα περιστατικά ιώσεων σε παιδιά.Αποτέλεσμα είναι οι  γονείς να καταφεύγουν σε ιδιώτη γιατρο με ελαχιστο αμοιβής  περίπου 50 ευρώ περαν του γεγονότος ότι είναι υποχρεωμένοι-έχουν δεν έχουν-να πληρώνουν και τα φάρμακα αφου στην περιοχή δεν  υπάρχει  παιδίατρος του ΙΚΑ!
Ο Διοικητής του Νοσκομειου Λαμίας Βασ.Αγγουράς μιλωντας στο κεντρικό δελτίο του FM-1 παραδέχτηκε ότι λόγω της συγκυρίας υπάρχουν δυσκολίες στη στελέχωση των τμημάτων του Νοσοκομείου αν και όπως ανέφερε η Διοίκησξ κναει ότι μπορεί ωστε να καλύψει τα κενά με εσωτερικές μετακινήσεις αλλά και συνεχείς αναφορές στην Υγειονομική Περιφέρεια αλλά και το Υπουργείο Υγείας!
Ευλεπιστεί ότι σύντομα θα καλυφθούν ορισμένα απο τα κενά και δεν θα υπάρξουν άλλες δυσλειτουργίες στο Νοσοκομείο Λαμίας. 
Από ..... lamiafm1


Δεν υπάρχουν σχόλια: