Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ο Μαγκριώτης για τις καθυστερήσεις των έργων σε Μαλιακό και Ε65

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

 Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, απαντώντας σε ερώτηση στην Βουλή, για τα έργα στον Ε65 και στον Μαλιακό, αναφέρθηκε και γενικότερα στα έργα που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης και μεταξύ άλλων τόνισε
«Δεν έχουν κανένα ουσιαστικό λόγο οι τράπεζες το να αφήσουν την χρηματοδότηση των έργων, όπως προβλέπουν οι συμβάσεις για αυτό τις καλούμε όπως και τους παραχωρησιούχους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμβάσεις.

Η Κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες και τα λάθη που υπάρχουν στις συμβάσεις, όπως και τα λάθη της ΝΔ εργάζεται και δίνει λύσεις στα προβλήματα. Το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων έχει ουσιαστικά λυθείς όπως και άλλα ανάλογα θέματα. Το δημόσιο καταβάλει την χρηματοδοτική του συμβολή κανονικά και η επιστροφή του ΦΠΑ είναι πλέον εντός των προθεσμιών.

Καλούμε επίσης τη ΝΔ, σήμερα από τη θέση της αντιπολίτευσης να μην φορτώνει την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα προβλήματα των δικών της επιλογών ως Κυβέρνηση το 2007 και των πρωτοφανών αδυναμιών που έδειξε μέχρι τις εκλογές. Την καλούμε να υποστηρίζει την προσπάθεια μας, που είναι προσπάθεια της χώρας μας, να υπερασπιστεί την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων, το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον του φορολογούμενου έλληνα πολίτη.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει δημόσια την πρόταση της για την λύση των προβλημάτων στην βουλή δια του κ. Ρέππα. Την πρόταση αυτή την έχουμε καταθέσει και στους παραχωρησιούχος και ελπίζουμε να δείξουν όλοι αίσθημα ευθύνης, για να υπάρξουν σύντομα λύσεις». 
Από..... lamianews

Δεν υπάρχουν σχόλια: