Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Στους δήμους το πρόστιμο για τις παράνομες χωματερές

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

 Νομοθετική ρύθμιση για να μεταφέρεται το πρόστιμο της Ε.Ε. για τις παράνομες χωματερές στους οικείους δήμους προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι θα ισχύσει η δέσμευση ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν κλείσει 96 ΧΑΔΑ και οι υπόλοιπες έως τον ερχόμενο Ιούνιο, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης που έχει εκπονηθεί με το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Μάλιστα, για το θέμα αυτό στα μέσα Ιανουαρίου ο υπουργός Εσωτερικών και η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο Επίτροπο Περιβάλλοντος της Ε.Ε., το Σλοβένο Γιάνες Ποτότσνικ.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση "απειλεί" με μετακύλιση των προστίμων για τις χωματερές στους δήμους. Το ίδιο είχαν προαναγγείλει σε συνέντευξή τους τον Ιούλιο του 2008 οι τότε υφυπουργοί Εσωτερικών Θανάσης Νάκος και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου (http://www.aftodioikisi.gr/content/1024).

Για την προαναγγελία δύο ακόμη διεθνών διαγωνισμών για ΧΥΤΑ σε Πελοπόννησο και μικρά νησιά κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/content/9473  
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: