Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Κοινή πρόταση των Δημάρχων Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου κ. Τετριμίδα, Λαμιέων κ. Κοτρωνιά και Μακρακώμης κ. Παπαευθυμίου τα Ιαματικά νερά να περάσουν στους Δήμους.

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 29 Δεκεμβρίου 2011 στα Καμένα Βούρλα συναντήθηκαμε οι Δήμαρχοι, Μώλου-Αγίου Κων/νου κος Τετριμίδας, Μακρακώμης κος Παπαευθυμίου και Λαμιέων κος Κοτρωνιάς, για να εξετάσουμε τα δεδομένα που προκύπτουν από το προσχέδιο του νόμου για τα ιαματικά, σύμφωνα με το οποίο δεν προβλέπεται παραχώρηση στην αυτοδιοίκηση των ιαματικών πηγών Καμένων Βούρλων, Θερμοπυλών, Υπάτης και Πλατυστόμου.

Οι Δήμαρχοι πιστεύουμε ότι οι ιαματικές πηγές του νομού μας αποτελούν πηγή ζωής και πλούτου για τον τόπο μας, που όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκονται στην ευθύνη και ιδιοκτησία του ΕΟΤ και των ΕΤΑ (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα), όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκαν αντίθετα έχουν υποβαθμιστεί και αποτελούν ντροπή για την περιοχή μας .
Πιστεύουμε δε ότι η παραχώρηση στους δήμους θα δημιουργήσει συνθήκες καλύτερης λειτουργίας και ανάπτυξης, αφού οι Δήμοι εκφράζουν και υλοποιούν την επιθυμία αλλά και απαίτηση των τοπικών κοινωνιών.

Συναποφασίσαμε τα παρακάτω:1)Να καλέσουμε σε κοινή σύσκεψη, εντός των εορτών, τους βουλευτές του νομού και τον Περιφερειάρχη στα γραφεία της ΠΕΔ της οδού Λεωνίδου στη Λαμία, προκειμένου να συζητηθεί η παραχώρηση των ιαματικών πηγών στους Δήμους.
2)Να επιδιώξουμε άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με δεδομένη μάλιστα την παραχώρηση των ιαματικών πηγών Λουτρακίου στον οικείο Δήμο.
3)Να ετοιμάσουμε περιληπτικό φάκελο με τα απαραίτητα στοιχεία και προτάσεις που να στηρίζουν την αξιοποίηση των παραπάνω πηγών από την αυτοδιοίκηση.
4) Να ενημερώσουμε με επιστολή όλους τους παραγωγικούς φορείς για το προς ψήφιση νέο νομοσχέδιο και να ζητήσουμε τις προτάσεις τους σε συνάντηση που θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα


Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!!!

Αναρτήθηκε από.......   energoipoliteskv.blogspot.com


ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ: ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ «ΚΟΚΚΙΝΟ», Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΘΕΡΙΖΕΙ,  ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ...



Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ  ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ, 
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!!!

Την ώρα που η χώρα διαλύεται,  η φτώχεια σακατεύει όλο και περισσότερα νοικοκυριά, οι Έλληνες εξαθλιώνονται, το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει ανελέητα  να αρπάζει τα απομεινάρια μισθών και συντάξεων, ο Αναπληρωτής Υπουργός  Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου, έχει διορίσει διευθυντή του υπουργικού του γραφείου στην «Καραγιώργη Σερβίας», τον γιο του Δημήτρη!!!
Ναι καλά διαβάσατε. Το επαναλαμβάνουμε για να το εμπεδώσετε: Ο κ. Οικονόμου που στηλίτευε τα φαινόμενα οικογενειοκρατίας , έχει βάλει τον γιόκα του διευθυντή στο υπουργικό του γραφείο.  Τηλεφωνήστε  στα 210.3375718-9 και ζητήστε το κ. Παντελή Οικονόμου. Θα σας παραπέμψουν στο …  «διευθυντή του γραφείου του, τον κ. Δημήτρη Οικονόμου»!!! Αν προσπαθήσετε να βρείτε τον υιό  Οικονόμου, θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα. Σε meeting ή σε σύσκεψη θα σας πουν ότι απουσιάζει!
Μπορούν να μας πουν οι αρμόδιοι ποιος είναι ο μισθός του κ. Δημήτρη Οικονόμου;  Η δημοσιογράφος κ. Κλειτσιώτη, υπεύθυνη του γραφείου τύπου του Υπουργείου Οικονομικών , δεν ήξερε να μας δώσει κάποια απάντηση!
Πάντως , το πόθεν έσχες της οικογένειας Παντελή Οικονόμου για το 2010, όπως αυτό δημοσιεύεται στο site της Βουλής,  δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, ειδικά αν ληφθούν υπόψη τα  485.000 € σε καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες και τα εννέα (9) ακίνητα που έχει στην διάθεσή της:
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ: 24.875
ΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ: 9.307
ΣΥΖΥΓΟΣ
32.111
ΑΚΙΝΗΤΑ
9 ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΥΖΥΓΟ
ΜΕΤΟΧΕΣ
1.600 ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ (2009)
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
485.000 ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (250 ΛΙΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ)
ΣΥΖΥΓΟΣ: 69.000 ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΤΕΚΝΟ: 7.700 ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ.
Προφανώς,  με το διορισμό  του γιου Δημήτρη στη θέση του διευθυντού του υπουργικού γραφείου του μπαμπά Οικονόμου, τα έσοδα της οικογένειας θα αυξηθούν περαιτέρω!
Και όλα αυτά τα αρκούντος προκλητικά, που ταυτόχρονα αφήνουν παγερά αδιάφορο το πολιτικό σύστημα, συντελούνται την ίδια ώρα που οι άνεργοι στην χώρα αυξάνονται με αλματώδη ταχύτητα, οι άστεγοι στην Αθήνα υπολογίζονται στις 20.000 και οι αυτοκτονίες για χρέη έχουν φέρει την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης!  
Το Σεπτέμβριο του 2004 ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σάββας Τσιτουρίδης παραιτείτο από την Κυβέρνηση Καραμανλή για λόγους ευθιξίας,  επειδή είχε καταγγελθεί ως  παράτυπη η μεταγραφή του γιου του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο της Αθήνας! Η καταγγελία που είχε γίνει από την  τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Ράπτη, αποκάλυπτε  ότι η μεταγραφή στο Πάντειο της Αθήνας είχε πραγματοποιηθεί  επειδή  ο γιος του Σάββα Τσιτουρίδη  επικαλέσθηκε «πρόσθετους λόγους ασφαλείας», λόγω της υπουργικής ιδιότητας του πατέρα του.
Τα δημοσιεύματα  περί  τακτικής ευνοιοκρατίας και νεποτισμού, ώθησαν τον κ. Τσιτουρίδη να υποβάλλει την παραίτησή του.
Σήμερα όμως που ο κ. Παντελής Οικονόμου έχει βάλει τον κανακάρη του επικεφαλής του υπουργικού του γραφείου, δεν… ανοίγει ρουθούνι!  Πού λόγος για ευθιξία;
 
Από  ......  activitika

Σιατίστης Παύλος:Πρέπει να είμαστε ευνουχισμένοι για να τους ανεχόμεθα, πρέπει να είμαστε ευνουχισμένοι για να τους φοβόμαστε, πρέπει να είμαστε μαζοχιστές για να τους ακούμε, πρέπει να είμαστε ηλίθιοι για να περιμένουμε κάτι καλό από αυτούς.

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Ρομφαία κατά πάντων από τον Σιατίστης Παύλο
Μια και κάποιοι μας σπρώχνουν να μπούμε στο χορό, ας μπούμε.
Η πατρίδα μας ζει πρωτοφανείς συνθήκες κατάρρευσης, εξαθλίωσης, καταστροφής.
Ο λαός μας οδηγείται σε μια εξουθενωτική φτώχεια, αλλά και σε ένα απίστευτο εξευτελισμό.
Φτώχεια ο λαός μας έζησε και στο παρελθόν, αλλά τότε αυτή η φτώχεια μας έκανε περήφανους γιατί ήταν καρπός αντίστασης.
Σήμερα ο λαός μας ζει μια κατάσταση ντροπής και ευτελισμού.
Η Πατρίδα μας έγινε περίγελως του κόσμου. Ποιός φταίει;

 Πρώτος και χειρότερος η πολιτική εξουσία αυτού του τόπου.

Μια εξουσία που κατέστρεψε το τόπο μόνο και μόνο για να συνεχίσει αδιατάρακτα τη νομή της.
Μήπως οι εκάστοτε κυβερνώντες δεν ήξεραν καλά μαθηματικά, καλή οικονομία, καλή λογιστική; Τα ήξεραν όλα.
Τα έβλεπαν όλα και όμως συνέχισαν την πορεία προς την καταστροφή προκειμένου να νέμονται την εξουσία.
Υπήρξαν η ανίκανοι η διεφθαρμένοι η και τα δύο μαζί.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αγάπησαν αυτόν τον τόπο. Δεν νοιάστηκαν για το λαό παρά μόνο για τις μεθόδους εξαπάτησής του. Δεν σεβάστηκαν αυτό τον τόπο.
Παρακολουθήσαμε τέτοιες απίστευτες στιγμές στις τηλεοράσεις μας τον τελευταίο καιρό που έδειξαν περίτρανα ότι δεν τους έννοιαζε η σωτηρία αυτού του τόπου παρά μόνο πως θα κρατήσουν η πως θα αποκτήσουν την εξουσία.
Παρακακολουθήσαμε την ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχουν για το κράτος, καθώς ο προσωπικός τους πλουτισμός είναι πιο πολύ σημαντικός από τη σωτηρία της χώρας.
Σήμερα μας υποβάλλουν σε απίστευτες στερήσεις, οδηγούν τους πολίτες σε απόγνωση, εξοντώνουν τους ασθενέστερους, ποτέ τους εαυτούς τους, για να σώσουν δήθεν την χώρα.
Μας κουνούν απειλητικά το χέρι. Ποιοί θα μας σώσουν; αυτοί που μας κατέστρεψαν;
Αυτοί που λεηλάτησαν αυτόν τον τόπο; Και γιατί δεν μας έσωσαν τόσα χρόνια; Τώρα έγιναν ικανοί;
Αλλά για ποιο λόγο να σώσουν την Ελλάδα, όταν θα έχουν αφανίσει το λαό της; Μήπως και πάλι για την πάρτη τους.
Ο «πολύς» αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είπε τη χαρακτηριστική φράση «Μαζί τα φάγαμε».
Πρόκειται για πολύ σημαντική ομολογία, αλλά και αποκάλυψη μιας νοοτροπίας.
Της νοοτροπίας που ήθελε το Κράτος ιδιοκτησία δική τους. Και επειδή θεώρησαν το Κράτος ιδιοκτησία τους γι’αυτό το λεηλάτησαν και τα έφαγαν μαζί με την παρέα τους, αλλά όχι μαζί με το λαό.
Ναι κύριοι «τα φάγατε» μαζί με εκείνους που θεωρήσατε την Πατρίδα μας σαν ιδιοκτησία δική σας.
Πρέπει να είμαστε ευνουχισμένοι για να τους ανεχόμεθα, πρέπει να είμαστε ευνουχισμένοι για να τους φοβόμαστε, πρέπει να είμαστε μαζοχιστές για να τους ακούμε, πρέπει να είμαστε ηλίθιοι για να περιμένουμε κάτι καλό από αυτούς.
Το βράδυ των Χριστουγέννων η δημοσιογραφική αλητεία των Αθηνών οργίασε περιγράφοντας ανύπαρκτα σενάρια για ενδεχόμενα διαφυγής του Ηγουμένου του Βατοπεδίου.
Όλη η χολή και όλη η λάσπη των εξηρτημένων και ασυνείδητων δημοσιογράφων. Όχι, κύριοι.
Αν η δικαιοσύνη λειτουργούσε αληθινά εσείς θα είσασταν μέσα για την χρόνια παραπλάνηση και εξαπάτηση του λαού, για την προσπάθεια τρομοκράτησής του, για τη συνειδητή προσπάθεια σας να τσακίσετε την ελπίδα του.
Μάθαμε πλέον τις οβιδιακές μεταμορφώσεις σας. Με περισπούδαστο δήθεν ύφος και επιχειρήματα στηρίζετε το πολιτικό κατεστημένο αυτού του τόπου και τα συμφέροντα των ολίγων.
Γεμάτοι ειρωνία για όσους έχουν διαφορετική άποψη.
Όταν νοιώσατε ότι κινδυνεύετε, σαν τους ποντικούς πριν βουλιάξει το καράβι, επιχειρήσατε να διαχωρίσετε τάχα τον εαυτό σας.
Όταν είδατε την οργή του λαού προσπαθήσατε να σταθείτε απέναντι. Κάνατε τον «σκληρό» απέναντι στους ανθρώπους της εξουσίας.
Παίξατε το θέατρο σας με τους στην ουσία στενούς σας φίλους και συνεργάτες.
Κάνετε τους αυστηρούς δήθεν κριτές του κατεστημένου, ενώ στην πραγματικότητα είστε οι βασικοί στυλοβάτες του, οι σκληροί του βραχίονες, εσείς που δεν αφήσατε κανένα τίμιο άνθρωπο να φανερώσει την διαφοροποίησή του.
Υπήρξατε οι πιο στενοί συνεργάτες και προπαγανδιστές εκείνων που επιχείρισαν και επιχειρούν να πλήξουν την γλώσσα, την ιστορία και την πίστη αυτού του λαού για να κάμψουν τελικά το φρόνημα του, παράλλαλα με την προσπάθεια σας για τον εκμαυλισμό του μέσα από ποικίλες διόδους.
Πολεμήσατε με λύσσα την Εκκλησία γιατί ήταν και είναι ο μοναδικός αντίπαλος σας, γιατί ήταν και είναι πέρα από επί μέρους λάθη ανθρώπων η μοναδική αντίσταση.
Σκηνοθετήσατε σκάνδαλα και όταν κληθήκατε να τα αποδείξετε, δεν προσφέρατε καμμία απόδειξη. Συκοφαντήσατε με πάθος τήν Εκκλησία.
Την κατηγορήσατε ότι δεν πληρώνει φόρους, ποιοί; εσείς οι αληθινοί φοροφυγάδες και όταν κάποιοι αρμόδιοι κρατικοί υπάλληλοι σας διαβεβαίωσαν ότι η Εκκλησία πληρώνει φόρους εσείς συνεχίσατε τη συκοφαντία σε πείσμα της αλήθειας για να αποδείξετε το μέγεθος της διαφθοράς σας. Τρομοκρατηθήκατε όταν κυκλοφόρησε το κείμενο της Ιεραρχίας προς το λαό.
Ο λόγος; Τον είπε κάποιος από σας συνειδητά η ασυνείδητα σε πρωϊνή εκπομπή: «εγώ συμφωνώ με όσα λέει το φυλλάδιο. Είναι όλα αλήθεια! αλλά γιατί να τα λέει η Εκκλησία;»
Δεν σας ενδιέφερε και δεν σας ενδιαφέρει αν είναι αλήθεια, αλλά γιατί να την λέει η Εκκλησία.
Συνασπισθήκατε, συνεδριάσατε και οργανώσατε, εξηρτημένοι καναλάρχες και σιτιζόμενοι στα πρυτανεία της εξουσίας δημοσιογράφοι, την σπίλωση της Εκκλησίας και των ποιμένων της για να τσακίσετε την ελπίδα του λαού.
Κλείνετε μονίμως τα μάτια στο τεράστιο έργο αγάπης της Εκκλησίας, χάρις στο οποίο ο λαός δεν ξεσηκώθηκε ακόμη για να καταργήσει και εσάς και τα αφεντικά σας.
Κάνετε πως δεν το βλέπετε. Μιλάτε για αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία, ενώ ξέρετε την αλήθεια.
Σας είπε επανειλημένα ο Αρχιεπίσκοπος ότι ψεύθεσθε, ότι κατακρεουργείτε την Εκκλησία και εσείς δεν είχατε το θάρρος να τον καλέσετε για να τον διαψεύσετε.
Γιατί η Εκείνος ψευδόταν η εσείς. Η όλη Του παρουσία σας χαλάει τη συνταγή γιατί σας εκθέτει. Εσείς όμως συνεχίζετε δόλια. Ξέρετε καλά το μάθημα.
Προσπαθείτε να πατάξετε τους ποιμένες για να σκορπίσετε τα πρόβατα και να τα παραδόσετε στους λύκους των οποίων είσθε πειθήνια όργανα.
Έχετε σπουδάσει καλά την παροιμία «συκοφάντει-συκοφάντει και κάτι μένει».
Από αυτή την αλήθεια ενοχλήθηκε και ο θλιβερός υπουργός και ζήτησε τον χωρισμό κράτους και εκκλησίας και την διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου.
Άμεσος ο εκβιασμός. Φθηνοί τρομοκράτες που νομίζουν ότι μπορούν να απειλήσουν την αλήθεια. Εκβιασμός που πηγάζει από τη φασιστική αντίληψη, ότι το κράτος είσθε εσείς.
Και παρά τα όσα χρωστάει στενό συγγενικό του πρόσωπο στο Δημόσιο, ο κύριος είναι ακόμη υπουργός.
Όλο αυτό το κατεστημένο επικάθισε σαν καρκίνος στα σπλάχνα του λαού και τον κατατρώγει. Υπονόμευσε τη ζωή και το μέλλον του.
Αλλά η ώρα του τέλους γι’αυτή την πολυεξαρτόμενη εξουσία που αντί να διακονεί δυναστεύει και απειλεί δεν είναι μακρυά. Η ώρα της ανατροπής δεν θα αργήσει.
Όσο κι’άν προσπαθείτε να υποδαυλίσετε τα ένστικτα των ανθρώπων και να παρουσιάσετε τους ευεργέτες του, την Εκκλησία του δηλαδή, σαν εκμεταλλευτές, η οργή του λαού θα ξεσπάσει επάνω σε όλους σας, τώρα που αρχίζουν να καταλαβαίνουν το παιχνίδι σας.
Ζηλώσατε τη δόξα του Νέρωνος. Καταστρέψατε την Ελλάδα και τώρα φοβισμένοι δείχνετε την Εκκλησία.
Ζει όμως Κύριος ο Θεός ημών και εσείς είσθε ήδη νεκροί και σεσηπότες. Θα συνεχίσουμε όμως πολύ σύντομα.

Δεν τα βρίσκουν πουθενά – Βγήκαν μαχαίρια με τους κορυφαίους να δείχνουν την πόρτα στον Γιώργο - Άγριος καυγάς μέχρι τα ξημερώματα

 Αναρτήθηκε από.........  energoipoliteskv.blogspot.com

Γ. Παπανδρέου: δεν θα γίνω εγώ το εξιλαστήριο θύμα- τι δεν είπε
- Βενιζέλος: ως τις 15 Ιανουαρίου οι εκλογές
- Λοβέρδος: τριήμερη διαδικασία χωρίς εκστρατεία των υποψήφιων
- Χρυσοχοϊδης: καθαρές λύσεις πριν τις εθνικές εκλογές
- Εκλογή από τη βάση ζητούν οι κορυφαίοι

“Θα κάνω το καθήκον μου και θα το κάνω όπως πρέπει” Μόνο αυτή η φράση άφησε κάτι να εννοηθεί, ήταν η μόνη που ακούστηκε ως προς το άνοιγμα των διαδικασιών από τον Γ. Παπανδρέου και ήταν πολλά τα στελέχη που δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους καθώς περίμεναν κάτι πιο συγκεκριμένο.

Αυτό που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό, ειδικά στους κορυφαίους ήταν η αποστροφή του λόγου του στην οποία αναφέρθηκε σε συλλογική ευθύνη και πως ο ίδιος δεν επιθυμεί ρόλο εξιλαστήριου θύματος, τονίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος θα κινηθεί ως πιλώνας σταθερότητας στο κόμμα.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τις κοινές αποφάσεις που ελήφθησαν στο ΠΑΣΟΚ και τις οποίες κλήθηκε να εφαρμόσει η κυβέρνησή του.Παράλληλα αναφέρθηκε και στη δράση ποικίλων
συμφερόντων, αναγνωρίζοντας ότι ήταν λάθος που υπήρξε καθυστέρηση στην προσπάθεια αντιμετώπισής τους. Επίσης μίλησε και για κακοφωνία κυβερνητικών και ηγετικών στελεχών του

Κινήματος,”δεν δέχομαι μαθήματα περί τόλμης” είπε αναφερόμενος στο εαν εκείνος αναγνωρίζει τις δικές του ευθύνες.

Παράλληλα άφησε υπονοούμενα για τη συμπεριφορά στελεχών που τον καλούν να ανοίξει τις διαδικασίες διαδοχής λέγοντας “Δεν δέχομαι την αιχμαλωσία της πολιτικής, με στόχο την παρασιτική επιβίωση κάποιων”.

Η δυσφορία των στελεχών φάνηκε σε όλα τα επίπεδα. Από την τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου που
δήλωσε πως δεν υπάρχει χώρος για πολιτικές και μακροχρόνιες εσωκομματικές διαδικασίες και σημείωσε πως δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να πάει σε βουλευτικές εκλογές χωρίς να έχει αναδειχθεί νέος πρόεδρος.

Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να επισήμανε ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου πρέπει να έχουν αποφασιστεί οι διαδικασίες που θα ακολουθήσει το Κίνημα. Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος δεν θα είναι σε θέση να μετέχει σε διαδικασίες ανάλογες με τη σημερινή ή άλλες, καθώς θα πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία ολοκλήρωσης του PSI. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για το τι θα κάνει, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο ίδιος δεν είναι κατά των καταστατικών διαδικασιών, οι οποίες προβλέπουν εκλογή Προέδρου με καθολική ψηφοφορία μελών και φίλων, αλλά όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες ανέφερε ότι ο ίδιος, απευθυνόμενος στους παρόντες, είπε ότι είναι έτοιμος να καταθέσει τις φιλοδοξίες του, "εφόσον μου το ζητήσετε"

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε την άμεση σύγκλιση του εθνικού συμβουλίου, καθώς όπως σημείωσε μέσα σε τέτοιους καιρούς χρειάζεται η γρήγορη αντίδραση του κινήματος.

Το θέμα δεν είναι ποιόν πρόεδρο θα έχουμε, αλλά ποίου κόμματος θα ηγείται, ανέφερε στην τοποθέτησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Σε ότι αφορά το εσωκομματικό ζήτημα ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι δεν είναι υπέρ “ούτε της διαρχίας, ούτε της μοναρχίας”
Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ρέππας είπε ότι θα πρέπει να βγει το μήνυμα ότι είμαστε στο ΠΑΣΟΚ όλοι και θα είμαστε και αύριο με διαδικασίες στην βάση και όχι με φεουδάρχες και κομματάρχες.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος αναφέρθηκε στους “πρωτοκλασάτους” που έπαιρναν μέρος στις αποφάσεις και οι οποίοι δεν δικαιούνται να ασκούν κριτική, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε την σύγκληση Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο ξενύχτι στο ΠΑΣΟΚ για τη διαδοχή - Οι κορυφαίοι έδειξαν την πόρτα εξόδου στον Γ. Παπανδρέου


Από......   Newsit

Η ΕΚΤ πήρε το όπλο της (αλλά… αστόχησε). Του Γιάννη Βαρουφάκη

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πριν ένα μήνα, μετά από πιέσεις των ΗΠΑ, της Ινδίας, της Κίνας και του Καναδά, οι ευρωπαίοι ηγέτες είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η ΕΚΤ, θα τύπωνε χρήμα ώστε να χρηματοδοτηθούν τα παραπαίοντα κράτη (με προεξάρχουσα την Ιταλία). Τότε, οι αγορές ηρέμησαν. Δεν πέρασαν όμως παρά μερικές μέρες για να ακουστεί άλλο ένα nein από το Βερολίνο: «Δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να τυπώνει χρήμα για να βοηθούνται οι πτωχευμένοι. Μόνο η λιτότητα και η ασκητική ζωή θα τους βάλει στον χρηστό δρόμο.» Κάτι τέτοιο αποφασίστηκε, λίγο-πολύ, και στην τελευταία (αποτυχημένη) Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου. Κι έτσι η Κρίση επέστρεψε σε όλο της το μεγαλείο.



Κατ’ αρχάς, να βάλουμε τους αριθμούς στην «θέση» τους: Από τα €489 δις τα οποία «δημιούργησε» η ΕΚΤ υπέρ των τραπεζών, λιγότερα από τα €200 δις αποτελούν πραγματική ενίσχυση. Κι αυτό επειδή οι τράπεζες είχαν ήδη δανειστεί από την ΕΚΤ ποσά περίπου €300 δις τα οποία πλησίαζε η ώρα να τα επιστρέψουν. Έστω. Τα €200 δις σε μια ημέρα δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό την ώρα που, μην ξεχνάμε, τα μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια (με τους εκπρόσωπους της Γερμανίας να καταγγέλλουν τους συναδέλφους τους στην ΕΚΤ, και να παραιτούνται ακόμα) επειδή η ΕΚΤ «τόλμησε» να αγοράσει, όχι σε μια μέρα ή ένα μήνα, αλλά  στην διάρκεια 18 τρικυμιωδών μηνών, ομόλογα των πιεζόμενων κρατών (Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ιταλίας) αντίστοιχης αξίας (λίγο πάνω από €200 δις). Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Γιατί η γερμανική πλευρά δεν έχει αντίρρηση με το τύπωμα τόσου χρήματος όταν αυτό δανείζεται πάμφθηνα σε πτωχευμένες τράπεζες αλλά δεν συζυτά επ’ ουδενί να δανειοδοτηθούν τα πτωχευμένα κράτη;
Η επίσημη απάντηση, βέβαια, είναι γνωστή τοις πάσι, καθώς επαναλαμβάνεται μονότονα: «Η ΕΚΤ είναι υποχρεωμένη να κρατάει ρευστή την αγορά χρήματος, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά δεν έχει καμία δουλειά να κρατά ρευστό ένα κράτος. Αυτή είναι η δουλειά των φορολογουμένων-πολιτών του: να του δίνουν, και από το υστέρημά τους, αν χρειάζεται, ώστε να παραμένει ρευστό.» Αυτός ο δυισμός βρίσκεται στην βάση του γερμανικού nein στο τύπωμα χρήματος για να χρηματοδοτηθεί π.χ. η Ιταλία. Αυτός ο απόλυτος διαχωρισμός (α) του ρόλου της ΕΚΤ ως δανειστή της έσχατης στιγμής στις τράπεζες από (β) τον ρόλο δανειστή, ή τουλάχιστον, διαχειριστή των οικονομικών, των κρατών, εξηγεί τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά: το πώς δηλαδή λιθοβολούν όποιον μιλήσει για την χρηματοδότηση από την ΕΚΤ των πτωχευμένων κρατών με τυπωμένο χρήμα την ίδια στιγμή που δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την εκτύπωση χρήματος υπέρ των πτωχευμένων τραπεζών.
Το θέμα όμως είναι ότι, αν αφήσουμε στην άκρη το πιο πάνω ιδεολόγημα, και μελετήσουμε τι γίνεται στην πραγματικότητα, αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο η υποκρισία και η συλλογική ηλιθιότητα της εμμονής σε αυτόν τον διαχωρισμό. Για να μην γενικολογώ, ας βάλουμε κάτω από το μικροσκόπιο την προχθεσινή χιονοστιβάδα τυπωμένου (από την ΕΚΤ) χρήματος το οποίο κατέκλυσε τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Ποιος ήταν ο στόχος του Προέδρου της ΕΚΤ, του κ. Draghi; Τι έλπιζε η κα Merkel από αυτή την επιθετική κίνηση της ΕΚΤ; Τρία πράγματα, είναι η απάντηση.
Πρώτον, την ενίσχυση των υπό κατάρρευση τραπεζών ολόκληρης της ευρωζώνης. Δεύτερον, την αποκατάσταση, σε κάποιο βαθμό, του δανεισμού της μίας τράπεζας από τις υπόλοιπες (κάτι που είχε σταματήσει καθώς καμία τράπεζα δεν εμπιστεύεται άλλη τράπεζα). Τρίτον, την έμμεση ενίσχυση των κρατών που δυσκολεύονται να δανειστούν στις αγορές.
Πώς θα πετύχαιναν αυτά τα τρία τρυγόνια με έναν μόνο σμπάρο; Ως εξής:
Ο πρώτος στόχος ήταν άμεσα συνυφασμένος με τον τρίτο. Η ιδέα παλαιά και, κατά την άποψη της ΕΚΤ, δοκιμασμένη: Δίνει μια, π.χ., ισπανική τράπεζα ό,τι εχέγγυα διαθέτει  στην ΕΚΤ (που μπορεί πλέον να είναι και «απόβλητα», μιας και η ΕΚΤ δεν τα πολύ-ψειρίζει καθώς οι τράπεζες έχουν ξεμείνει από καλής ποιότητας περιουσιακά στοιχεία) από την οποία δανείζεται, στο πλαίσιο της προχθεσινής μαζικής «παραγωγής» χρήματος από την ΕΚΤ, ένα βουνό ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα δανείζεται για τρία χρόνια με επιτόκιο 1%. Αμέσως, το ισπανικό κράτος εκδίδει τριετή ομόλογα με επιτόκιο κοντά στο 4% τα οποία τα αγοράζει η συγκεκριμένη τράπεζα. Έτσι, για τα τρία επόμενα χρόνια η τράπεζα τσεπώνει την διαφορά τόκων (4% μείον 1% = 3% επί το ποσό ομολόγων που αγόρασε) ενισχύοντας τα κεφάλαιά της (ECB carry trade λέγεται αυτό στην αγορά). Παράλληλα, το ισπανικό κράτος μόλις κατάφερε να δανειστεί με 4% χωρίς να έχει ανάγκη τους ιδιώτες-επενδυτές που δεν έχουν καμία όρεξη να δανείσουν ένα από τα προβληματικά κράτη της ευρωζώνης ούτε για 5% ή και 6%. Τέλος, όσον αφορά τον δεύτερο στόχο (εκείνο της αποκατάστασης της δια-τραπεζικής αγοράς), η ιδέα ήταν ότι αν οι τράπεζες και το δημόσιο βοηθηθούν από αυτήν την τονωτική ένεση της ΕΚΤ, τότε, σιγά-σιγά, η εμπιστοσύνη που λείπει μεταξύ τραπεζιτών και μεταξύ τραπεζιτών και δημοσίου θα επανέλθει.
Αυτό ήταν το σκεπτικό. Η ελπίδα. Η μεγάλη προσδοκία. Ουαί και αλλοίμονο όμως, η πραγματικότητα άλλη μια φορά σχίζει τα πλάνα των ηγετών μας σε μικρά-μικρά κομματάκια τα οποία κατόπιν αφήνει να τα πάρει ο αέρας για να μας θυμίζουν, κάθε φορά που τα βλέπουμε να παρασύρονται, την μεγάλη ευρωπαϊκή μας αποτυχία. Μήπως τα παραλέω; Μήπως έχω συνηθίσει τους τελευταίους 18 μήνες να προσδοκώ τα χειρότερα από τους ηγέτες μας; Πιστεύω πως όχι. Ειλικρινά σας λέω ότι, προχθές, όταν έμαθα για αυτή την τονωτική ένεση από την ΕΚΤ, έστω και στις τράπεζες, αναθάρρησα. Σκέφτηκα ότι κάτι κινείται. Πράγματι, στον βαθμό που οι γονατισμένες τράπεζες έδειξαν σημάδια ότι μπορεί και να σηκωθούν ξανά όρθιες, αυτή η κίνηση της ΕΚΤ έχει θετικά στοιχεία. Όμως, και εδώ έγκειται η πηγή της απαισιοδοξίας μου, σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει την Κρίση. Αν μη τι άλλο, εξακολουθεί να επιβραβεύει τις συμπεριφορές των τραπεζιτών που αποτελούν μέγιστο μέρος του προβλήματος, βασική συνιστώσα της Κρίσης.
Δύο είναι, λοιπόν, οι λόγοι που αυτή η κίνηση της ΕΚΤ δεν μπορεί να απειλήσει την Κρίση, παρά τα μεγάλα ποσά που ακούμε. Ο ένας είναι ότι στην καλύτερη περίπτωση (το «καλό σενάριο») εμφυσά στις τράπεζες ένα πολύ μικρό μέρος των κεφαλαίων που τους λείπουν ώστε να πάψουν αν είναι, επί της ουσίας, χρεωκοπημένες. Επιπλέον, κι εδώ έχουμε ένα δείγμα εγκληματικής συμπεριφοράς τραπεζών (με την ανοχή της ΕΚΤ), δεν είναι καθόλου σίγουρο για το εάν οι τράπεζες χρησιμοποιούν τα τυπωμένα χρήματα της ΕΚΤ για να αλαφρώνουν το βάρος του δημόσιου χρέους (αγοράζοντας κρατικά ομόλογα). Το «κακό σενάριο», με άλλα λόγια (και όπως θα δούμε πιο κάτω), είναι ότι η ενίσχυση με ρευστότητα των πτωχευμένων τραπεζών όχι μόνο δεν βοηθά αρκετά τα πτωχευμένα κράτη αλλά κάνει και κακό από πάνω!
Θα μου επιτρέψετε αυτά τα δύο διαφορετικά ζητήματα να τα πάρω με την σειρά. Αρχίζω με το «καλό σενάριο»: Έστω ότι οι τράπεζες κάνουν αυτό που περιγράψαμε παραπάνω. Χρησιμοποιούν όλα τα δανεικά από την ΕΚΤ για να αγοράσουν νέα ομόλογα του κράτους τους, κερδίζοντας οι ίδιες αλλά και βοηθώντας τον δημόσιο τομέα της χώρας τους. Για τι ποσά μιλάμε; Πόσο θα ωφεληθούν οι ίδιες οι τράπεζες; Αν η διαφορά μεταξύ του επιτοκίου των κρατικών ομολόγων που αγοράζουν και εκείνου του «συμβολικού» 1% που πληρώνουν στην ΕΚΤ κυμαίνεται μεταξύ 3% και 4%, τότε μιλάμε για ένα συνολικό όφελος των τραπεζών της ευρωζώνης της τάξης των €6 με €8 δις. Αν σκεφτούμε όμως ότι, σύμφωνα με την ίδια την ΕΕ, οι τράπεζες χρειάζονται €110 δις, ή €200 με €400 δις σύμφωνα με το ΔΝΤ, τι να σου κάνουν τα €6 με €8 δις; Θα μου πείτε: Από το τίποτα, καλά είναι και αυτά, ιδίως αν την ίδια ώρα διοχετεύονται €200 δις προς τα αναξιοπαθούντα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Σωστά, αλλά η Κρίση δεν θα γιατρευτεί με τέτοια νούμερα.
Πάμε τώρα στο «κακό σενάριο». Εδώ και καιρό, η «πιάτσα» βουίζει (και εδώ στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες όπως η  Ιρλανδία και η Πορτογαλία) από ένα ωραίο κολπάκι των τραπεζιτών, το οποίο απαιτεί την αγαστή συνεργασία των πολιτικών αρχών του κράτους στο οποίο έχουν την έδρα τους. Κοιτάξτε τι κάνουν: Η τράπεζα εκδίδει δικά της ομόλογα – ιδιωτικά. Με άλλα λόγια, συμβόλαια δανεισμού. Ως εδώ καλά. Ο κάθε οργανισμός, δημόσιος ή ιδιωτικός, έχει δικαίωμα να εκδίδει δικά του ομόλογα – να προσπαθεί να δανειστεί. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι, καθώς οι τράπεζες είναι ημι-πτωχευμένες, κανείς δεν αγοράζει αυτά τα ομόλογα. Και τότε; Τότε ο τραπεζίτης κάνει ένα ωραίο lunch με κάποιον υπουργό ή υφυπουργό και τον πείθει να εκδώσει το κράτος εγγύηση για αυτά τα ομόλογα της τράπεζάς του. Ουσιαστικά, το δημόσιο εγγυάται στον κάτοχο των ομολόγων της αναξιόπιστης αυτής τράπεζας ότι θα πάρει τα χρήματά του πίσω από… τον φορολογούμενο (σε περίπτωση που η τράπεζα του τραπεζίτη δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο αυτό). Βέβαια, καθώς και το εν λόγω κράτος τελεί υπό πτώχευση, οι ιδιώτες δεν θα αγόραζαν αυτά τα ιδιωτικά ομόλογα (παρά την κρατική εγγύηση) παρά μόνον αν τους απέδιδαν μεγάλα επιτόκια (αντίστοιχα με αυτά που δανείζουν στο δημόσιο). Το αυτί όμως του τραπεζίτη δεν ιδρώνει. Γιατί; Επειδή, έτσι κι αλλιώς, δεν εξέδωσε τα ομόλογα αυτά για να τα πουλήσει στην αγορά αλλά για να τα καταθέσει στην ΕΚΤ ως εχέγγυα ώστε να δανειστεί ζεστό χρήμα από αυτήν! Θα ρωτήσετε, πολύ σωστά: Γιατί δέχεται η ΕΚΤ αυτά τα ομόλογα της συγκεκριμένης τράπεζας, όταν ξέρει ότι τα εξέδωσε για να… δανείσει (μέσω ΕΚΤ) τον εαυτό της; Ο επίσημος λόγος είναι ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να πει όχι από την στιγμή που για τα ομόλογα αυτά έχει εγγυηθεί ένα κράτος της ευρωζώνης! Συνειδητοποιείτε το έγκλημα; Είναι σαν εγώ να δανείζω τον εαυτό μου, να βάζω το δημόσιο να εγγυάται αυτό το δάνειο και μετά να καταθέτω αυτό το δάνειο ως εχέγγυο σε έναν τρίτο από τον οποίο να δανείζομαι για να καλύψω τα χρήματα που έχασα στο Καζίνο. Κι αν δεν καταφέρω να αποπληρώσω τον τρίτο, τότε δεν πειράζει: θα τα σκάσει το κορόιδο, το δημόσιο.
Θα με ρωτήσετε: Μα, γίνονται τέτοια πράγματα; Ναι, γίνονται φίλες και φίλοι. Τώρα, την ώρα που διαβάζετε αυτές τις αράδες. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, προχθές που η ΕΚΤ έκανε αυτή την τονωτική ένεση στις τράπεζες, με διακηρυγμένο στόχο την ενίσχυση τραπεζών και κρατών παράλληλα, ιταλικές τράπεζες (με πρώτη και καλύτερη την Unicredit) εξέδωσαν €40 δις ομόλογα τα οποία η κυβέρνηση τεχνοκρατών του κ. Monti εγγυήθηκε πάραυτα και τα οποία, την ίδια μέρα, κατατέθηκαν στην ΕΚΤ ως εχέγγυα με αντάλλαγμα ζεστό παραδάκι το οποίο πήγε μεν στις τράπεζες αυτές χωρίς όμως να αγοραστούν ιταλικά ομόλογα με αυτά τα χρήματα.
Συμπέρασμα
Ένα μέρος των χρημάτων που τύπωσε προχθές η ΕΚΤ θα βοηθήσει, σε μικρό βαθμό και ιδιαίτερα βραχυπρόθεσμα, τόσο τις τράπεζες όσο και τα κράτη. Για αυτό οι αγορές ηρέμησαν κάπως εν όψει γιορτών. Σύντομα όμως θα διαφανεί, πρώτον, η ανεπάρκεια των αριθμών και, δεύτερον, το έγκλημα το οποίο επιτελέστηκε από κάποιους μεγαλο-τραπεζίτες και τους πολιτικούς που τους καλύπτουν (και οι οποίοι, τουλάχιστον στην Ιταλία, είναι και… τεχνοκράτες με άψογα βιογραφικά). Ποιο έγκλημα; Η χρήση αυτών των τυπωμένων από την ΕΚΤ χρημάτων όχι για να μειωθεί αλλά για να… αυξηθεί το χρέος χωρών όπως η Ιταλία, προς όφελος βέβαια των πτωχευμένων, κρατικοδίαιτων τραπεζιτών. Το 2011, δυστυχώς, κλείνει με ακόμα μία υποχώρηση της ΕΚΤ προς την Πτωχοτραπεζοκρατία – προς το νέο καθεστώς υπό το οποίο ζούμε και στο οποίο όσο πιο πτωχευμένος ένας τραπεζίτης τόσο μεγαλύτερη εξουσία έχει επί των υπόλοιπων συμπολιτών του. ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Protagon

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Η συντακτική ομάδα του Blog Ενεργοί Πολίτες Καμένων Βούρλων εύχεται σε όλους Καλές γιορτές

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com




Η  συντακτική  ομάδα  του  Blog  Ενεργοί  Πολίτες  Καμένων  Βούρλων     εύχεται  σε  όλους  Καλές  γιορτές   και  ο Καινούργιος  χρόνος  να  φέρει  υγεία  και  ευτυχία.

      ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ

Ο Δήμος Μώλου - Αγ.Κωνσταντίνου σας εύχεται καλές γιορτές

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


 
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

Ο Δήμαρχος,  το Δημοτικό Συμβούλιο,
 και οι Εργαζόμενοι  του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου
σας εύχονται ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ το 2012

Ευχές από το Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Χ. Σταϊκούρα

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Mπούρας και Μουρούτης στον "Αντιμνημονιακό"

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Η παρουσία των δύο στενών συνεργατών προέδρου θεωρήθηκε έμμεση στήριξη του Αντώνη Σαμαρά στην κίνηση της λαϊκής δεξιάς



Αίσθηση προκαλεί η παρουσία στο νυχτερινό στέκι "Αντιμνημονιακός" , όπου συγκεντρώθηκαν οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Δεξιάς» στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά.


Πρόκειται για τον διευθυντή του γραφείου του κ. Σαμαρά, Κώστα Μπούρα και τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Μουρούτη.

Η παρουσία των δύο θεωρήθηκε έμμεση στήριξη του Αντώνη Σαμαρά στην κίνηση της λαϊκής δεξιάς.

Στο κέντρο «Αντιμνημόνιο» μαζεύτηκαν στελέχη όπως ο Γραμματέας Συνδικαλιστικού Γιάννης Μανώλής, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα Νίκος Κιουτσούκης, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δημόσιου τομέα Ηλίας Ηλιόπουλος κ.α. Πριν ξεκινήσει το τραγούδι εκφωνήθηκαν λόγοι εναντίον του Μνημονίου αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Δόθηκε μάλιστα στη δημοσιότητα και κείμενο κατά των δανειστών μας αλλά και εναντίον του ΠΑΣΟΚ ζητώντας «εκλογές εδώ και τώρα».

Πηγή: apospasma.gr



Κρίσιμες επαφές Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς της κυβέρνησης

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com


Να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους απέναντι στους στόχους και το χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης αναμένεται... να ζητήσει σήμερα ο Λουκάς Παπαδήμος από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν το παρών πολιτικό σχήμα.


Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, μεταξύ άλλων, ο Λουκάς Παπαδήμος θα τονίσει ότι η χώρα κινδυνεύει να γίνει Αλβανία. Οι συναντήσεις του αρχίζουν με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά το απόγευμα της Παρασκευής.

Από το αποτέλεσμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς θα εξαρτηθεί το μέλλον της κυβέρνησης.

Προσωρινά, η κυβερνητική κρίση που άρχισε να διαφαίνεται με το θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων αποφεύχθηκε, καθώς «πάγωσε» το θέμα έως τα μέσα Ιανουαρίου και αφού τα κόμματα καταθέσουν τις προτάσεις τους. Ωστόσο, κατέστη εμφανές ότι η τύχη της κυβέρνησης επαφίεται στις διαθέσεις των πολιτικών αρχηγών που τη στηρίζουν.

Έτσι, ο κ. Παπαδήμος αποφάσισε να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους θέσει ευθέως το ερώτημα αν στηρίζουν την κυβέρνησή του, μέχρι πότε και με ποιες αρμοδιότητες.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, που επικαλείται η εφημερίδα, ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να τους ξεκαθαρίσει τι διακυβεύεται αν δεν λυθούν θέματα, όπως αυτό με τις επικουρικές συντάξεις. Ο κ. Παπαδήμος πρόκειται να ξεκαθαρίσει ότι το διακύβευμα είναι μεγάλο, καθώς εκκρεμεί η είσπραξη 80 δισ. ευρώ έως το Μάρτιο, για την οποία αποτελεί προϋπόθεση η διαμόρφωση του νέου προγράμματος και των νέων μέτρων.

Στόχος είναι να εξεταστούν εναλλακτικά σενάρια ώστε «να μην κινδυνεύσει η χώρα να γίνει Αλβανία», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά από τους κύκλους του πρωθυπουργού.

Η πρώτη της σειράς των συναντήσεων του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά το απόγευμα της Παρασκευής.

Από  .......  epikaira

ΔΙΑΝΟΙΞΗ - ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΝΗΜΙΣ


Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Στερεά Ελλάδα: Χιονίζει παντού -Κλειστά σχολεία και προβλήματα στους δρόμους!

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


Σφοδρή χιονόπτωση αυτή την ώρα στη Ράχη Τυμφρηστού, όπου το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο...


Χιονίζει από τον Αγ. Γεώργιο και πάνω, ενώ η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες, όπως και σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Ευρυτανίας.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων παραμένουν κλειστά σε όλο το νομό, που χιονίζει ακατάπαυστα από χθες. Στο Καρπενήσι το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 30εκ. και συνεχίζει να πέφτει μέχρι και αυτή την ώρα. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Στην Φθιώτιδα σύμφωνα με το lamiareport.gr, χιονίζει στο δρόμο προς Δομοκό από το 16ο χλμ και πάνω. Η χιονόπτωση είναι πιο έντονη από το ύψος των μεταλλείων και πάνω μέχρι το Δρούγο, ωστόσο δεν έχουμε προς το παρόν ιδιαίτερα προβλήματα στη κυκλοφορία που διεξάγεται χωρίς αλυσίδες, αφού τη όλη τη νύχτα δούλευαν οι αλατιέρες.

Οι υπηρεσίες της περιφέρειας είναι σε επιφυλακή, όπως επίσης η αστυνομία, η Π.Υ., οι δήμοι και τα μηχανήματα με τις αλατιέρες έχουν πάρει θέση μάχης σε κομβικά σημεία σε όλη την Φθιώτιδα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία δίνουν στην περιοχή του Μαρτίνου και της Μαλακάσας και των Αγ. Θεοδώρων, για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις όπως πέρυσι στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Από ......  Newsit

Ο Όμιλος Παράδοσης - Λαογραφίας Καμένων Βούρλων σας προσκαλεί στην εκδήλωση Αναζητώντας τις ρίζες την Παρασκευή 30-12-2011 και ώρα 18.00 στο Ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Δικαστική απόφαση «παγώνει» την εφεδρεία δημοσίου υπαλλήλου

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com

«Πάγωσε» προσωρινή απόφαση του Ακυρωτικού Διοικητικού Εφετείου Αθηνών την υπαγωγή υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, ανοίγοντας ανοίγει το δρόμο σε άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο να διεκδικήσουν δικαστικά την εξαίρεσή τους από το καθεστώς της εφεδρείας.

Ο δημόσιος υπάλληλος της Υπηρεσίας Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών στην αίτησή του υποστηρίζει ότι ο Ν. 4024/2011, που προβλέπει την εργασιακή εφεδρεία, είναι παράνομος και αντισυνταγματικός.

Επίσης, υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 του Συντάγματος), καθώς δεν διασφαλίστηκε η ίση μεταχείρισή του σε σχέση με τους υπόλοιπους υπαλλήλους της υπηρεσίας όπου απασχολείται, αφού δεν υπήρξε προηγούμενη συγκριτική αξιολόγηση των προσόντων τους με αντικειμενικά κριτήρια.

Ακόμη, επισημαίνει ότι κανονικά ήταν να συνταξιοδοτηθεί το 2013, αλλά με την υπαγωγή του στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας παραβιάστηκε το δικαίωμά του να εξελιχθεί μισθολογικά έως τον χρόνο της συνταξιοδότησής του.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η αιφνίδια απόφαση της Πολιτείας να τον θέσει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ανέτρεψε τον οικογενειακό του προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει στις οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Σημειώνεται ότι μετά την προσωρινή διαταγή θα ακολουθήσει η έκδοση απόφασης του Εφετείου επί της αίτησης αναστολής, που έχει καταθέσει ο δημόσιος υπάλληλος. Εν συνεχεία θα εκδοθεί η οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής (αίτησης), που έχει κατατεθεί από τον υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών.

Από  ......  tvxs

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Κακοκαιρία πλήττει την Ευρώπη

Αναρτήθηκε από  ......  energoipoliteskv.blogspot.com

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ: Δεν μπορούν να μειώσουν τον ΦΠΑ για τον κόσμο που στενάζει, αλλά το κάνουν για τις συναλλαγές που γίνονται μέσω τραπεζών!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Προωθούν το πλαστικό χρήμα για λόγους ..φοροδιαφυγής!
Μείωση ΦΠΑ 3% σκέφτεται να βάλει το Υπουργείο Οικονομικών σε όσες συναλλαγές γίνονται μέσα από πιστωτικές κάρτες.
Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, στόχος είναι η άμεση απόδοση του ΦΠΑ από τον καταναλωτή στο κράτος και να μην παρακρατείται από τις επιχειρήσεις.
Έτσι, τη δουλεία του κράτους θα την κάνουν ..
οι τράπεζες. Ω ναι, αυτές που σύντομα θα κρατικοποιηθούν με τα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να μην καταρρεύσουν και αυτές που ο κόσμος ματώνει για να διασωθούν.

Το σχέδιο έχει εγκρίνει και η τρόικα (άρα καταλαβαίνετε αν θα πετύχει) και όσοι καταναλωτές κάνουν χρήση πιστωτικών καρτών κατά τις αγορές τους θα απολαμβάνουν μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ κατά 3%, από το 23% που ισχύει σήμερα στο 20%, και από το 13% στο 10%.

Να θυμίσουμε, ότι από την αρχή του 2012 οι συναλλαγές άνω των 1.500 θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω τραπεζών, από τις 3.000 ευρώ που ίσχυε για το 2011.
Από  ......  exomatiakaivlepo

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ : 28η Δεκεμβρίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00μ.μ

 Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Καμ. Βούρλα 13.12.2011
Αριθμ. Πρωτ.: 21663

Ταχ. Δ/νση: Αγ. Παντελεήμονα 8
Τηλ.: 22350-22300, 23300 και 2235350030
Φαξ: 22350-22300

Προς:- Μέλη Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (όπως ορίστηκαν με την αριθμ.. 4/52/2011 απόφ. Δημ. Συμβουλίου)

Κοιν.:- Δήμαρχο Μώλου Αγίου Κων/νου
Αντιδημάρχους Μώλου Αγ. Κων/νου

Θέμα: Πρόσκληση

Παρακαλείσθε όπως την 28η Δεκεμβρίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00μ.μ., προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Μώλου-Αγίου Κων/νου (Αγίου Παντελεήμονος 8-Καμένα Βούρλα) προκειμένου να συζητήσουμε τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.Γνωμοδότηση δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου (άρθρο 76 παρ.2α Ν.3852/2010).

2.Προτάσεις για σύνταξη προσχεδίου του προϋπολογισμού του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου έτους 2012.


3.Συζήτηση για την προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων.

4.Συζήτηση σχετικά με την ονομασία του Δήμου.

Ο Πρόεδρος
Μακρυνίτσας Δημήτριος

ΠΡΟΒΟμάστορες : Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση - Εκλογές Δ.Σ.

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Καμένα Βούρλα   15-12-2011

Αρ. Πρωτ.: 59

Θέμα: Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση.

Προς: Τα Μέλη. του Συλλόγου

Σύμφωνα με το Καταστατικό αρ.15 ο Πρόεδρος, καλεί τα Μέλη του Συλλόγου μας την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 στις 19:30 στο Καινούριο, στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
  1.  Διοικητικός απολογισμός.
  2. Οικονομικός απολογισμός.
  3. Απολογισμός δράσεων.
  4.  Εκλογές.
H Γενική συνέλευση επαναλαμβάνεται επειδή στις 7-12-2011 δεν υπήρξε απαρτία μελών και θα παρθούν οι αποφάσεις ανεξάρτητα του αριθμού των παρόντων μελών.
Με εντολή Προέδρου
O Γεν. Γραμματέας
Κων/νος Ανεστόπουλος



1

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " σέντρα "

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

O νέος όρκος της Ε.Ε...

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Δείτε τον νέο όρκο της Ε.Ε...
Δημιουργοί και συνθέτες οι Μέρκελ και Σαρκoζί..
Δείτε τον σε αποκλειστικότητα...


(Ιδέα από το Economist)

ΒΙΝΤΕΟ: Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό

 Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com 


Εντείνονται πλέον οι πιέσεις στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να προχωρήσει σε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου και σε παράταση του βίου της κυβέρνησής του.

Μετά, μάλιστα, τη χθεσινή αδιέξοδη και αναποτελεσματική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού (που θα σηματοδοτεί εκ των πραγμάτων και προσπάθεια για την παράταση του βίου της υπάρχουσας κυβέρνησης) αναμένεται να πληθύνουν. Στην κατεύθυνση αυτή οδηγούν και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της MRB που δημοσίευσε χθες το Real.gr, σύμφωνα με την οποία η φθορά της κυβέρνησης λαμβάνει ραγδαίους ρυθμούς.

Ήδη χθες ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, εξερχόμενος από Βουλή, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τάχθηκε υπέρ της «ανασύστασης» -όπως είπε- της κυβέρνησης. «Μιλώ για πιο ευέλικτο σχήμα. Πείτε το ανασύσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ υπενθυμίζεται ότι το θέμα άνοιξε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου την επομένη της συνάντησης της με τον πρωθυπουργό.



Θεωρείται απολύτως βέβαιον ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς -εν αντιθέσει ίσως με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου- μόνο με καλό μάτι δεν μπορεί να δει τα σενάρια του ανασχηματισμού, που υποκρύπτουν κινήσεις για απομάκρυνση του χρόνου των εκλογών, ίσως και για μετά το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr ο κ. Σαμαράς δεν θα έχει πρόβλημα για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αρκεί να μην παραταθεί η διάρκεια της θητείας της.

Υπέρ ο Παπανδρέου

Υπέρ του ανασχηματισμού τάσσεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επιμένει ότι οι εκλογές θα πρέπει να μεταφερθούν για αργότερα, πιθανόν και για μετά το καλοκαίρι.

Ο Ε. Βενιζέλος

Σημείο κλειδί δε, σε περίπτωση ανασχηματισμού, εκ των πραγμάτων θα είναι ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, οι σχέσεις του οποίου με τον κ. Παπαδήμο το τελευταίο διάστημα είναι τουλάχιστον ψυχρές!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα ήθελαν εκτός κυβέρνησης τον υπουργό Οικονομικών, ενώ ερωτηματικό αποτελεί και η τακτική που θα επιλέξει ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: real.gr

Απολύσεις χωρίς εφεδρεία – Η αποτυχία των υπουργών στέλνει χιλιάδες στην ανεργία – Νέο μνημόνιο εφεδρείας για όσους είναι 50 ετών

 Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

Φεύγει ο ένας στους δύο υπαλλήλους
- Καταργούνται ολόκληροι οργανισμοί του Δημοσίου
- Πρώτα αξιολόγηση (από ποιους;) και ύστερα απόλυση
- Παίρνουν σειρά ως έφεδροι οι 50αρηδες το 2012
- Εξαιρούνται ΜΟΝΟ εκπαιδευτικοί και ένστολοι

Τώρα ξαφνικά ο κ. Ρέππας ανακάλυψε πως “υπάρχουν δομές που είναι άχρηστες, υπάλληλοι που δεν αποδίδουν”. Έτσι δικαιολογείται η απευθείας απόλυση υπαλλήλων και το λουκέτο σε ολόκληρους οργανισμούς του Δημοσίου.

Όπως είπε μάλιστα ο υπουργός η “εφεδρεία λειτούργησε συμβολικά” προφανώς για να δοθεί το μήνυμα ότι έρχονται απολύσεις και ανέφερε τη γνωστή φράση ότι πλέον δεν υπάρχει θέμα μη απολύσεων στο Δημόσιο καθώς ¨δεν είναι ταμπού”.

Παραδέχθηκε ότι η εφεδρεία ήταν προμήνυμα απολύσεων, μια μεταβατική μόνο περίοδος για να συνηθίσουν οι υπάλληλοι στην ιδέα των απολύσεων.

Ο στόχος είναι οι 150.000 λιγότεροι υπάλληλοι, η κυβέρνηση (η προηγούμενη δεσμεύοντας και την επόμενη) το υπέγραψε, είναι υποχρέωση της χώρας έναντι των δανειστών...

Από το πογκρόμ απολύσεων που πρόκειται να ακολουθήσει ως το 2015 και... βλέπουμε εξαιρούνται μόνο οι 155.000 ένστολοι και οι 190.000 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Ουσιαστικά το 2015 από τους 355.000 υπαλλήλους (πλην εκπαιδευτικών και ένστολοων) θα απομείνουν στο Δημόσιο 185.000 υπάλληλοι.

Ποιοι θα φύγουν;
Ήδη με τα έως τώρα δεδομένα λείπουν σχεδόν 8.000 από την εφεδρεία. Αντί των 10.000 εφέδρων για το 2011 δεν βγήκαν ούτε 2.000 και έτσι κινδυνεύουν πρώτοι από όλους οι υπάλληλοι οργανισμών που συγχωνεύονται και ακόμη δεν έχει βρει το κράτος τι θα τους κάνει, έπρεπε οι διαδικασίες να είχαν ολοκληρωθεί από τα τέλη του περασμένου μήνα.
Ουσιαστικά δεν μένει κανείς εκτός στόχου για... απόλυση και στον στενό Δημόσιο Τομέα. Μετά τις ανακοινώσεις Ρέππα για οργανισμούς που θα αξιολογηθούν μιλάμε για νέο γύρο προς συγχώνευση και κατάργηση οργανισμών.

Ένας νέος γύρος αξιολόγησης (κυβερνητικός) οργανισμών και ένας νέος γύρος αξιολόγησης ατόμων.

Εδώ μπαίνει το... πανάρχαιο ερώτημα στο Δημόσιο, ποιος και με ποια κριτήρια θα κάνει την αξιολόγηση αυτή.

Με τα γνωστά κομματικά κριτήρια; Από... ανεξάρτητες επιτροπές που θα σχηματίσουν ποιοι;

Ωστόσο και αυτή η διαδικασία θα είναι αργή, η τρόικα δεν περιμένει και έτσι έρχεται παράταση στο ήδη αποτυχημένο μέτρο, το φιάσκο της εφεδρείας.

Η εφεδρεία θα επεκταθεί και το 2012 και θα συμπεριλάβει και τομείς όπως η υγεία που είχαν εξαιρεθεί αρχικά, αλλά και ηλικιακές ομάδες, τους 50αρηδες δηλαδή, θα μειωθεί το όριο προς εφεδρεία κατά πέντε χρόνια και έτσι μιλάμε για άτομα που στα 51 με 52 χρόνια τους θα βρεθούν χωρίς δουλειά και χωρίς δυνατότητα συνταξιοδότησης.

Από  ........  Newsit



Ξανά απ' την αρχή η απελευθέρωση των ταξί

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

Η άδεια θα μεταβιβάζεται σε οποιονδήποτε και θα φορολογείται πιθανώς με 20% της υπεραξίας του ταξί
Η άδεια θα μεταβιβάζεται σε οποιονδήποτε και θα φορολογείται πιθανώς με 20% της υπεραξίας του ταξί
 Νέο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί πριν τις γιορτές, προκειμένου να ψηφιστεί εντός του Ιανουαρίου.
 Τα κριτήρια για την απελευθέρωση θα είναι περιβαλλοντικά και συγκοινωνιακά, ενώ το κόστος της άδειας δεν θα είναι πολύ υψηλό. Όσον αφορά στο «αγκάθι» της μεταβίβασης της άδειας, ο ιδιοκτήτης θα μπορει να την μεταβιβάζει σε οποιονδήποτε, είτε συγγενή, είτε άλλο πρόσωπο, το οποίο θα φορολογείται για την μεταβίβαση, πιθανώς με 20% της υπεραξίας του ταξί.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι οι δεσμεύσεις στις οποίες θα στηριχθεί το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των ταξί είναι:
- Η άρση της απαγόρευσης στην έκδοση αδειών, η οποία προκύπτει από το Μνημόνιο.
- Η απελευθέρωση του κλάδου των ταξί με βάση όσα ορίζει ο Νόμος 3919 για τα κλειστά επαγγέλματα.
- Το διοικητικό κόστος της άδειας, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα είναι υπέρογκο, αλλά θα απηχεί το πραγματικό διοικητικό κόστος, όπως υπογράμμισε ο υπουργός.
Αν και ο ίδιος αποφεύγει να αναφερθεί στον όρο πληθυσμιακά κριτήρια, στο νέο σχέδιο νόμου θα προβλέπονται σαφείς περιορισμοί στην έκδοση νέων αδειών.

«Ο Νόμος 3919 ορίζει ότι μπορεί να εισαχθούν περιορισμοί και ρυθμίσεις οι οποίες στηρίζονται σε υπέρτερο δημόσιο συμφέρον. Το υπέρτερο δημόσιο συμφέρον είναι προφανώς η προστασία της συγκοινωνίας, της συγκοινωνιακής υποδομής, των διοικητικών ενοτήτων και βεβαίως το περιβάλλον.
Τα δύο κριτήρια, στα οποία έχω αναφερθεί, συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά, μπορούν να εισάγουν θετικούς περιορισμούς στον αριθμό των αδειών», διευκρίνισε.

Από ......   City Press

Η απομυθοποίηση του Παπαδήμου ενισχύει την αυτοδυναμία της ΝΔ!

 Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

Τελικά ίσως αποδειχθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε δίκιο που στήριξε την Κυβέρνηση Παπαδήμου.  Κατάφερε να  απομυθοποιήσει τους «τεχνοκράτες» και τις «κυβερνήσεις συνεργασίας». Να κλείσει και τα στόματα των …εταίρων που ήθελαν συναινετικά σχήματα.

Η δημοσκόπηση της MRB προσγείωσε με ανώμαλο τρόπο όσους προσπάθησαν να …..αγιοποίησουν τον σωτήρα  Παπαδήμο.
Θα θυμάσθε τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα, λίγες μέρες μόνο μετά τον διορισμό του όταν η κοινή γνώμη με ….σταλινικά ποσοστά, στήριζε τον κ. Παπαδήμο και την προοπτική της κυβέρνησής του.
Επιχείρησαν να καλλιεργήσουν ελπίδες που αποδείχθηκαν φρούδες.
Τώρα,  προσπαθούν απεγνωσμένα να μας πείσουν για την ανάγκη παράτασης του βίου της κυβέρνησης. Γιατί δεν φτάνει ο χρόνος, ενώ στην ουσία θέλουν να κερδίσει χρόνο το ΠΑΣΟΚ που καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις.
Η ευφορία κράτησε ένα μήνα. Η οργή και η απογοήτευση επανήλθε. Η δυσπιστία ενισχύθηκε. Η κυβέρνηση Παπαδήμου καταρρέει.
Η χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προφανώς υπό το βάρος των δημοσκοπικών ευρημάτων, επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά γιατί αυτή η κυβέρνηση  δεν έχει προοπτική.
Η προχθεσινή δήλωση του «εξουθενωμένου» υπουργού Οικονομικών, ότι τα νέα μέτρα πρέπει να τα λάβει κυβέρνηση με νωπή εντολή, έστειλε το μήνυμα ότι η Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν μπορεί να σηκώσει πλέον το  βάρος.
H σύγκρουση Βορίδη – Ραγκούση δείχνει ότι δεν μπορούν να μακροημερεύσουν ετερόκλητα σχήματα, χωρίς να έχει προηγηθεί προγραμματική συμφωνία.
Ο εσωκομματικός πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα, παραλύει ουσιαστικά την κυβέρνηση  δεδομένου ότι επίλεκτα στελέχη  επιδίδονται σε δελφινομαχίες.
Σ’ αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η … απειλή του κ. Παπαδήμου μέσω του
κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Καψή ότι θα κάνει ανασχηματισμό, την οποία έσπευσε να υποστηρίξειο “λα(γ)ο” κ. Καρατζαφέρης  μόνο γέλιο προκαλεί επειδή όλοι γνωρίζουν ότι ένας διορισμένος πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάρει τέτοιες αποφάσεις μόνος, ούτε μπορεί να διαταράξει  τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες.
Κατά τα άλλα λυπούμεθα πολύ για τον κ. Παπαδήμο που μόνο τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει σε τι πήγε κι έμπλεξε.  Από που να αρχίσει και που να τελειώσει  με μια κυβέρνηση ο βασικός κορμός της οποίας (ΠΑΣΟΚ)…αλληλοεξοντώνεται.
Τελικά ίσως αποδειχθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε δίκιο που στήριξε την Κυβέρνηση Παπαδήμου.  Κατάφερε να  απομυθοποιήσει τους «τεχνοκράτες» και τις «κυβερνήσεις συνεργασίας». Να κλείσει και τα στόματα των …εταίρων που ήθελαν συναινετικά σχήματα.
Έτσι καθίσταται ευκολότερος ο στόχος της αυτοδυναμίας…
 Αδέξιος Δεξιός
Υ.Γ. Ο καλύτερος κατά την γνώμη μου δείκτης της πορείας προς την αυτοδυναμία στην οποία μπαίνει πλέον η Νέα Δημοκρατία, είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται των πολιτικών αρχηγών στη δημοτικότητα καταγράφοντας ποσοστό 20,1%- υψηλότερο ακόμη και από του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου  (17,5%).

Από  .......  Anteinews

Proton: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη Ελλάδα, γράφει ο γερμανικός τύπος

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Με  εκτενές ρεπορτάζ για την υπόθεση της τράπεζας  Proton επανέρχεται η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία εκτιμάει ότι η υπόθεση μπορεί να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην Ελλάδα. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται  ότι η τράπεζα χορηγούσε δάνεια με χαμηλό επιτόκιο τα οποία δεν προέρχονταν από δικά της κεφάλαια αλλά από την ΕΚΤ
Η τράπεζα χορηγούσε αλόγιστα δάνεια ύψους πολλών εκατομμυρίων σε επιλεγμένους πελάτες της που πιθανόν να μην επιστραφούν ποτέ γιατί έχουν εξαφανιστεί. Ο λόγω υπεξαίρεσης και άλλων κακουργημάτων κατηγορούμενος μάνατζερ της Proton θεωρεί ότι αυτή η συναλλαγή δεν είναι επιλήψιμη.

Δεν είναι καινοφανές ότι τα προηγούμενα χρόνια πολλοί εύποροι έλληνες διακινούσαν ποσά πολλών εκατομμυρίων σε βάρος της χώρας τους και της Ευρώπης.  Ωστόσο η περίπτωση της Proton είναι ιδιαίτερα σοβαρή και παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Την ερχόμενη Τρίτη η Εισαγγελία Αθηνών έχει κλητεύσει τον πρόεδρο και κύριο μέτοχο της τράπεζας Λαυρέντη Λαυρεντιάδη μαζί με άλλα έξι στελέχη να καταθέσουν.

Οι επτά κατηγορούμενοι έχουν, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος, μεταφέρει στην Proton ποσά ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ ενώ το κράτος στήριξε τη χειμαζόμενη τράπεζα με σχεδόν 900 εκ. τα οποία προέρχονταν από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φώς από την έκθεση ελεγκτών της Τράπεζας της Ελλάδας. Ερωτηματικά υπάρχουν και από τις διασυνδέσεις μεταξύ της Proton και της Τράπεζας Πειραιώς καθώς και από αδιαφανείς συναλλαγές μέσω εξωχώριων εταιρειών.

Ο Λαυρεντιάδης εξαγόρασε προ διετίας την Proton από την Τράπεζα Πειραιώς. Τον Δεκέμβριο 2010 η τράπεζα Λαυρεντιάδη έδωσε δάνειο σε ιδιοκτήτη Offshore ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της Πειραιώς. Η δουλειά έγινε πολύ γρήγορα χάρη στις καλές διασυνδέσεις, επισημαίνει η Süddeutsche Zeitung.

Η συμβολαιογράφος, της οποίας το όνομα απεκάλυψαν έλληνες δημοσιογράφοι και πρόκειται για τη σύζυγο πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, μετέγραψε τη συμβολαιογραφική πράξη την παραμονή Χριστουγέννων.

Ο άνθρωπος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη θα πρέπει να δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτηματικά, γράφει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα

Από  ......  tvxs

Προβάδισμα 13 μονάδων της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Αντώνης Σαμαράς: Έτσι θα κυβερνήσω. Με αυτά τα μέτρα.

  Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
κ. Αντώνη Σαμαρά
στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

​Κυρίες και κύριοι,


Επιτρέψτε μου μιαν απάντηση στην «προτροπή» που ακούστηκε, να παραταθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου…
Η κυβέρνηση αυτή είναι προσωρινή και μεταβατική, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Για να ολοκληρωθεί το «κούρεμα» του παλαιού ιδιωτικού χρέους και να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του συνολικού χρέους μας.
​Όλα αυτά θα κριθούν στους επόμενους δύο μήνες. Και τέλος!
​Συμφωνία μακροχρόνιας διακυβέρνησης μεταξύ των κομμάτων δεν υπήρξε. Επομένως πως θα παραταθεί; Πώς θα κυβερνήσουμε;
​Ας το καταλάβουμε: υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας στην ελληνική πολιτική.
Εμείς θέλουμε να αποκατασταθεί το έλλειμμα αυτό. Και γι’ αυτό ό,τι υπογράφουμε το εννοούμε. Και το τηρούμε. Και το φτάνουμε ως το τέλος του.
​Δεν θα αποκατασταθεί το έλλειμμα αυτό, αν άλλα συμφωνούμε κι άλλα κάνουμε.
Δεν θα αποκατασταθεί το έλλειμμα αξιοπιστίας, αν πάψουμε να τηρούμε τα συμφωνημένα.
Εμείς την υπογραφή μας να τη σεβόμαστε!

​Κι ύστερα δεν είναι μόνον αυτά: Μια κυβέρνηση που θα πάρει  δύσκολες αποφάσεις δεν μπορεί να σταθεί χωρίς νωπή εντολή από το λαό!
​Ξέρετε, από την ώρα που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου, δημιουργήθηκε μια «βαλβίδα ασφαλείας» στην κοινωνία. Λειτούργησε «καταπραϋντικά» για την κοινωνική αναταραχή που σιγοβράζει…
Δεν υπάρχουν πια σοβαρές ταραχές στους δρόμους, γιατί ο λαός βλέπει την προοπτική να εκφραστεί στις κάλπες πολύ σύντομα...
Αυτή την κοινωνική γαλήνη τη χρειαζόμαστε. Θέλουν κάποιοι να αφαιρέσουμε τη «βαλβίδα ασφαλείας»; Αν το κάναμε, θα ήταν πολύ πιθανό να προκληθούν κοινωνικές εκρήξεις!

​Ύστερα η περίοδος των δύσκολων αποφάσεων δεν θα κρατήσει δύο τρείς μήνες. Θα κρατήσει δύο-τρία χρόνια. Τουλάχιστον…
​Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται όλο αυτό το διάστημα από μια κυβέρνηση, όπου τα κόμματα τα οποία τη στηρίζουν δεν έχουμε συμφωνήσει σε τίποτε μακροχρόνιο. Χωρίς καμιά νομιμοποίηση!
Πιστεύει κανείς ότι θα άντεχε μια τέτοια κυβέρνηση; Δεν νομίζω…
​Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε πολιτική ακυβερνησία και κοινωνική ένταση!
Κι αυτό δεν το θέλει κανείς!

​Μέχρι πριν από δύο χρόνια μια τέτοια κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα σε κόμματα με μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους θεωρείτο συνταγή «ακυβερνησίας»!
Και πολύ σωστά…
​Τώρα, πως ξαφνικά, αυτό που ως πριν λίγο το λέγαμε όλοι «ακυβερνησία», ξαφνικά θεωρείται «μοναδική λύση σωτηρίας»;

​Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ βλέπει να βυθίζεται. Είδατε και το φιάσκο της εφεδρείας… Και ζητά να παραταθεί η τωρινή κυβέρνηση για να αποφύγει το ίδιο τα χειρότερα! Το ΠΑΣΟΚ βάζει το δικό του μικρο-κομματικό όφελος πάνω από το εθνικό συμφέρον και ζητά - εμμέσως ή αμέσως - παράταση θητείας της σημερινή κυβέρνησης.
​Εμείς επιμένουμε στην ομαλότητα! Δεν την υπονομεύουμε…
Κανένα «πρόγραμμα σταθεροποίησης» δεν μπορεί να επιτύχει σε συνθήκες μη ομαλότητας και κοινωνικής αναταραχής.

​Θεωρούν «ανώριμο» το λαό, όσοι απεύχονται τις εκλογές σύντομα...
​Εμείς, αντίθετα, τον εμπιστευόμαστε!
​Δεν μπορεί να παραταθεί μια Βουλή που προέκυψε από το εμπρηστικό εκλογικό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν».
​Έτσι προέκυψε η σημερινή Βουλή! Το ξέχασε αυτό κανείς;
​Γι’ αυτό και η προηγούμενη κυβέρνηση άλλα πράγματα δεν τα τόλμησε κι άλλα τα έκανε, υπό πίεση, στραβά και μισά…
Και δεν μπόρεσε να διαπραγματευθεί το παραμικρό!
​Από δω κι εμπρός, για να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο τόπο, χρειάζεται κυβέρνηση με σαφή και ισχυρή εντολή από το λαό.

​Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μια μεταβατική κυβέρνηση. Με σύντομο, αλλά πολύ κρίσιμο έργο. Ας τη βοηθήσουμε να το κάνει σωστά και να το ολοκληρώσει εγκαίρως. Κι ας μη την υπονομεύουμε.
​Ξέρετε, την κυβέρνηση Παπαδήμου πολλοί δεν την ήθελαν…
Εννοώ από εκείνους που ξαφνικά τώρα την… «αγάπησαν»!
Εγώ είμαι απ’ αυτούς που την ήθελαν! Και τη στήριξα αποφασιστικά, ώστε η Ελλάδα να γλιτώσει από τη φοβερή περιπέτεια του «δημοψηφίσματος», όπου την είχε μπλέξει ο κ. Παπανδρέου. Μην το ξεχνάτε αυτό…
​Δεν θα αφήσω κανένα να την υπονομεύσει.
​Και πιστέψτε με, δεν υπάρχει πιο ευθεία υπονόμευση από το να μιλάμε σήμερα για «παράταση της θητείας της»…
Αντί να τη βοηθάμε να ολοκληρώσει την αποστολή της.
​Γι’ αυτό επαναλαμβάνω: Δεν θα αφήσω κανένα να την υπονομεύσει…

​Φίλες και φίλοι,

​Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα βρέθηκε τα τελευταία δύο χρόνια στο επίκεντρο μιας οικονομικής κρίσης, η οποία δεν είναι πια μόνο ελληνική, έχει ήδη γίνει πανευρωπαϊκή κρίση χρέους. Και κινδυνεύει να πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, αν η Ευρώπη επανέλθει σε ύφεση και παρασύρει όλο τον υπόλοιπο κόσμο σε παγκόσμια ύφεση.
​Σήμερα, όμως, δεν θα σας μιλήσω για την κρίση. Θα σας μιλήσω κυρίως για το πώς θα ξεπεράσουμε την κρίση, για το τι πρέπει να κάνουμε για να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να έλθουν τα καλύτερα. Στην Ελλάδα, ασφαλώς. Αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
​Γιατί όσα δοκιμάστηκαν στη χώρα μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, και – κυρίως – όσα δεν δούλεψαν, αποτελούν πια παρακαταθήκες που ξεπερνούν τα σύνορά μας. Αποτελούν εμπειρίες που πρέπει να τις λάβουν υπ’ όψιν πολλές άλλες χώρες. Για το τι πρέπει να κάνουν. Και κυρίως για το τι πρέπει να αποφύγουν…
​Υπάρχουν, λοιπόν, πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε όταν έχουμε τέτοια κρίση χρέους:
​* Δεν βάζουμε φόρους σε περίοδο ύφεσης.
​* Δεν προχωράμε σε οριζόντιες περικοπές, για να μειώσουμε τη σπατάλη.
​*Δεν κάνουμε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, χωρίς να παίρνουμε ταυτόχρονα μέτρα για την ανάκαμψη της Οικονομίας.
​* Δεν ζητάμε θυσίες, χωρίς φώς στην άκρη του τούνελ.
​* Δεν παραμελούμε ποτέ – μα ποτέ – τη ρευστότητα της Οικονομίας.
​Καθένα από τα πέντε αυτά σφάλματα μπορεί να ματαιώσει την δημοσιονομική προσαρμογή. Μπορεί, δηλαδή, να οδηγήσει σε ύφεση μάλλον, παρά σε μείωση του ελλείμματος. Και η ύφεση με τη σειρά της θα διαιωνίσει τα μεγάλη ελλείμματα και θα εκτοξεύσει το χρέος.
​Κι όταν οι θυσίες οδηγούν σε επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης τότε η ίδια η Κοινωνική Συνοχή θα απειληθεί, η - όποια - κυβέρνηση θα σπαταλήσει το πολιτικό της κεφάλαιο, θα χάσει την αξιοπιστία της και θα είναι πολύ δύσκολο αργότερα ακόμα και να διορθώσει τα σφάλματά της. Γιατί μια κοινωνία δεν αντέχει συνεχείς θυσίες χωρίς αντίκρισμα…
Από τα πέντε αυτά πράγματα που δεν πρέπει να κάνει κανείς, από τα πέντε αυτά σφάλματα που πρέπει να αποφύγει, και που το καθένα μόνο του μπορεί να ματαιώσει κάθε προσπάθεια διεξόδου από την κρίση, εδώ στην Ελλάδα έγιναν και τα πέντε!
Κι αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί στην Ελλάδα. Και δεν πρέπει να επαναληφθεί οπουδήποτε αλλού…

Κυρίες και κύριοι,

​Ας δούμε τώρα τι πρέπει να γίνει. Τι προτεραιότητες πρέπει να θέσει κανείς εξ αρχής. Και πώς να εφαρμόσει πολιτικές που εξασφαλίζουν άμεσα αποτελέσματα:
​* Πρώτον, να πάρει μέτρα περικοπής της σπατάλης! Αλλά στοχευμένα μέτρα, εκεί που υπάρχει πράγματι, σπατάλη. Όχι οριζόντιες περικοπές.
​Μη πει κανείς ότι «δεν ξέρουμε που υπάρχει σπατάλη και γι’ αυτό κόβουμε όπου βρούμε». Αυτό θυμίζει το παλιό εκείνο πονάει κεφάλι-κόβει κεφάλι! Δεν θεραπεύει τον άρρωστο. Τον αποτελειώνει…
​Οι συντάξεις των 700 ευρώ δεν ήταν «σπατάλες»! Οι άνθρωποι πλήρωναν για τις συντάξεις τους με εισφορές όσο δούλευαν.
Όταν τους κόβουμε τις συντάξεις τους, δεν κόβουμε δημόσιες σπατάλες, αλλά τους θυσιάζουμε επειδή η Πολιτεία δεν μπορεί ή δεν θέλει να αγγίξει την αληθινή σπατάλη.
​Επί πλέον, οι χαμηλές συντάξεις γυρίζουν κατευθείαν στην οικονομία. Και ένα μέρος τους γυρίζει κατευθείαν στο δημόσιο ταμείο, ως φόροι κατανάλωσης, ΦΠΑ κλπ. Αν κόψεις αυτές τις συντάξεις, το δημόσιο ταμείο δεν θα κερδίσει μόνο, θα χάσει κι όλα! Κι αν ο τζίρος των μαγαζιών μειωθεί, αν τα επιχειρηματικά κέρδη μειωθούν, αν κι άλλοι εργαζόμενοι χάσουν τη δουλειά τους, ή δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται, τότε το δημόσιο ταμείο θα χάσει κι άλλα έσοδα, ενώ θα μεγαλώσουν κι οι δαπάνες του. Οπότε τελικά με τις οριζόντιες περικοπές μπορεί τελικά το δημόσιο ταμείο να χάσει περισσότερα απ’ όσα κερδίζει.
​Αντίθετα, σπατάλες είναι χρήματα που δαπανώνται χωρίς να αποδίδουν και χωρίς να επιστρέφουν στο σύνολο τους στην οικονομική δραστηριότητα. Αυτά μπορούν να περικοπούν σχετικά εύκολα με μικρές αρνητικές επιπτώσεις και με καθαρό όφελος στο δημόσιο ταμείο.
​Σπατάλη είναι η μεγάλη κυβέρνηση που κοστίζει όλο και περισσότερα και προσφέρει όλο και λιγότερα. Και απ’ αυτήν αρχίζεις τις περικοπές. Για να πειστούν όλοι ότι εννοείς αυτά που λες. Και για να πειστεί και η κοινωνία ότι σέβεσαι το υστέρημα της που σου δίνει.
​-- Είναι σπατάλη να προσλαμβάνονται δεκάδες χιλιάδες «ημέτεροι» στο δημόσιο, όταν ομολογείται πλέον ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υπεράριθμοι και πρέπει να μειωθούν.
​-- Είναι σπατάλη να δημιουργούνται – τέτοιες ώρες, μετά το 2010 - δεκάδες νέοι δημόσιοι οργανισμοί, όταν ομολογείται απ’ όλους πλέον, ότι υπάρχουν ήδη εκατοντάδες άχρηστοι δημόσιοι οργανισμοί κι ότι η γραφειοκρατία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και πρέπει να μειωθεί. Κι αντί να τη μειώνουν τη διογκώνουν.
​-- Είναι σπατάλη να διατηρούνται δημόσιες επιχειρήσεις με τεράστιες ελλείμματα και χαμηλότατη απόδοση στην κοινωνία. Κι όμως δεν γίνεται προσπάθεια να εξαλειφθούν τα ελλείμματά τους. Αντίθετα κόβονται οριζόντια οι χαμηλοί μισθοί και οι συντάξεις από παντού. ​
​Είναι ακόμα σπατάλη αυτό που γίνεται στα φάρμακα και στις προμήθειες.
​Προσέξτε: Δεν θέλω να πω ότι δεν έγινε τίποτε σωστό τα τελευταία δύο χρόνια για να χτυπηθεί η πραγματική σπατάλη.
​Αλλά κι αυτά τα λίγα που έγιναν ήταν αυτά ακριβώς που το ΠΑΣΟΚ ως Αντιπολίτευση εμπόδιζε να γίνουν στο παρελθόν, κατεβάζοντας τα συνδικάτα στους δρόμους για το παραμικρό και πυροδοτώντας κοινωνικές εκρήξεις.
​Αντίθετα, εμείς, η Νέα Δημοκρατία, επειδή ακριβώς ως κυβέρνηση τα προσπαθήσαμε και συχνά προσκρούσαμε στις λυσσαλέες αντιστάσεις της τότε Αντιπολίτευσης, τώρα που εμείς βρεθήκαμε στην Αντιπολίτευση, ό,τι θετικό έγινε, το ψηφίσαμε και το στηρίξαμε. Και ποτέ δεν πυροδοτήσαμε κοινωνικές εκρήξεις.
​Το υπογραμμίζω αυτό, γιατί αντίθετα απ’ ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι, όχι δεν είμαστε «όλοι ίδιοι»!

​* Δεύτερο, εκείνο που οφείλει να κάνει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις δημοσιονομικής κρίσης είναι να πάρει ταυτόχρονα μέτρα ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας.
​Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτό δεν είναι δυνατό. Υποστηρίζουν ότι κάθε μέτρο ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας έχει δημοσιονομικό κόστος. «Αυξάνει το έλλειμμα» μας λένε…
​Αλλά έχουν άδικο. Γιατί σε μια οικονομία μη ανταγωνιστική, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν χωρίς κόστος, ή με ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος και τα οποία θα μπορούσαν να ενισχύσουν άμεσα την οικονομική δραστηριότητα. Ιδιαίτερα αν εφαρμόζονταν από την αρχή…
​Δεκάδες τέτοια μέτρα υποδείξαμε από την πρώτη στιγμή. Πριν καν ακόμα υπογράψει η χώρα το πρώτο Μνημόνιο. Πριν καν ακόμα βαθύνει η ύφεση...
​Μέτρα όπως συμβάσεις παραχώρησης δημοσίων υποδομών, λιμανιών και περιφερειακών αεροδρομίων, που θα μπορούσαν να φέρουν άμεσα ξένες επενδύσεις, να δημιουργήσουν άμεσα θέσεις εργασίας και εισόδημα στις τοπικές οικονομίες.
​Όπως η μεγάλοι οδικοί άξονες, οι αυτοκινητόδρομοι. Από τον Δεκέμβριο του 2009 - προ Μνημονίου – ζητήσαμε από την τότε Κυβέρνηση Παπανδρέου να τους προωθήσει άμεσα. Πέρασαν δύο χρόνια απραξίας. Και σήμερα τους εξήγγειλε η κυβέρνηση Παπαδήμου. Μακάρι αυτή τη φορά να προχωρήσουν…
​Ή άμεση απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. 15 με 17 δισεκατομμύρια από το ΕΣΠΑ περιμένουν να επενδυθούν στην Ελλάδα. Κι ακόμα περιμένουν. Κι αυτά μπορούν να χρηματοδοτήσουν και τους μεγάλους οδικούς άξονες που μόλις ανέφερα και πολλά ακόμα έργα υποδομής. Πραγματικής υποδομής.
Προτείναμε από την αρχή να αναβληθεί η εθνική συμμετοχή. Ακριβώς για να μην επιβαρυνθεί ο εθνικός προϋπολογισμός άμεσα. Τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε ένα βήμα παραπάνω: Για να βοηθήσει την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, χωρίς δημοσιονομικό κόστος για την Ελλάδα ελαχιστοποίησε την εθνική συμμετοχή στο συμβολικό 5%...
Κι όμως ακόμα δεν απορροφούνται! Η ελληνική οικονομία βυθίζεται για πέμπτη συνεχή χρονιά σε μια βαθιά και παρατεταμένη ύφεση χωρίς προηγούμενο, και 15 δισεκατομμύρια απ’ έξω περιμένουν μάταια και παραμένουν αναξιοποίητα.
​Θα αρκούσαν πέντε μόνο, για να απορροφήσουν τη μισή ύφεση της φετινής χρονιάς και για να μειώσουν το έλλειμμα κατά 3 δισεκατομμύρια τουλάχιστον. Κι όμως παραμένουν αναξιοποίητα.
​Αν το σύνολο των αντισταθμιστικών μέτρων που προτείναμε, για να την ταυτόχρονη καταπολέμηση της ύφεσης, είχαν εφαρμοστεί εγκαίρως, σήμερα η ύφεση θα είχε πλήρως ξεπεραστεί. Ή θα ήταν πολύ-πολύ μικρότερη. Και το έλλειμμα θα ήταν κάτω από το μισό. Και δεν θα χρειαζόμασταν νέα μέτρα κάθε τόσο. Και πολλά από τα έκτακτα μέτρα που ήδη πάρθηκαν και που επιδείνωσαν την κατάσταση δεν θα είχαν χρειαστεί.
​Σήμερα είναι πιο δύσκολο να εφαρμοστούν άμεσα μερικά απ’ αυτά που προτείναμε στην αρχή. Άλλα όμως – όπως η άμεση απορρόφηση των ΕΣΠΑ – μπορούν να πραγματοποιηθούν και να έχουν άμεσο αποτέλεσμα: να προσφέρουν ανάκαμψη και μείωση ελλειμμάτων. Και σε αυτά πρέπει να επιμείνουμε. Γιατί αν δεν υπάρξει ανάκαμψη, τίποτε άλλο δεν μπορεί να αποδώσει.

​* Τρίτον, μείωση της φορολογίας! Άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών!
​Ποιών; Όλων! Φόρων για τις επιχειρήσεις, φόρων εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρων κατανάλωσης και, ασφαλώς, των εργοδοτικών εισφορών…
​Κάποιοι προβάλλουν την αντίρρηση ότι κάτι τέτοιο θα μειώσει τα δημόσια έσοδα. Και θα επιδεινώσει, προσωρινά τουλάχιστον, το έλλειμμα.
​Όμως ως τώρα, το αντίθετο ακριβώς συνέβη. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αυξήθηκαν όλοι οι φορολογικοί συντελεστές, αλλά τα αντίστοιχα δημόσια έσοδα μειώθηκαν...
​Προσέξτε: Αυξήθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές, αλλά μειώθηκαν τα φορολογικά έσοδα! Άρα, η αύξηση των φόρων προκάλεσε το αντίθετο αποτέλεσμα. Άρα, ήταν λάθος…
​Μήπως είναι καιρός να διορθώσουμε το λάθος; Μήπως είναι καιρός να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές προκειμένου να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα; Εμείς απαντάμε, ανεπιφύλακτα ναι!
​Δύο σημεία θέλω να προσέξετε στο σημείο αυτό:
​-- Δεν λέμε μόνο να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές. Λέμε να αλλάξει ολόκληρο το φορολογικό σύστημα. Να εφαρμοστεί η σύγχρονη τεχνολογία για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή. Να ελαχιστοποιηθεί η επαφή του εφόρου με τον φορολογούμενο. Να δοθεί η επιλογή στον μικρομεσαίο επιχειρηματία να επιλέξει αν προτιμά τεκμαρτό υπολογισμό των υποχρεώσεών του ή πλήρη λογιστικό έλεγχο.
​Μ’ άλλα λόγια να γίνει το φορολογικό μας σύστημα πιο αποτελεσματικό, πιο διαφανές και πιο ευέλικτο. Με μικρότερα «παράθυρα» φοροδιαφυγής, μικρότερα κίνητρα φοροδιαφυγής και μηδενική ανοχή – δηλαδή δρακόντειες ποινές – στη φοροδιαφυγή…
Αλλά για να αποδώσουν όλα αυτά, χρειάζονται μικρότεροι φορολογικοί συντελεστές! Γιατί με την απότομη άνοδο της φορολογίας τα τελευταία χρόνια, όσοι δεν πλήρωναν εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν, ενώ όσοι πλήρωναν, πλέον δεν αντέχουν!
​Προτείνουμε, μ’ άλλα λόγια, ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» ανάμεσα στον φορολογούμενο και το κράτος: Το κράτος από την πλευρά του θα φορολογεί λιγότερο. Αλλά αν πιάνει κάποιον να επιμένει στη φοροδιαφυγή, παρά τη σημαντική ελάφρυνση των φορολογικών επιβαρύνσεων, θα είναι αμείλικτο απέναντί του.
​-- Το δεύτερο που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών και η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, είναι απαραίτητα για να δουλέψουν όλα τα άλλα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, καταπολέμησης της ύφεσης και δραστικής μείωσης του ελλείμματος.
​Το γιατί είναι προφανές: Τα νοικοκυριά θα έχουν περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα. Οι επιχειρήσεις μεγαλύτερους τζίρους, περισσότερα κέρδη, περισσότερες αντοχές στην κρίση, περισσότερες δυνατότητες να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας...
​Και θα υπάρξουν περισσότερες επενδύσεις!
​Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι όσο διατηρείται η σημερινή υπέρ-φορολόγηση, οι επιχειρήσεις που δεν αντέχουν κλείνουν. Κι όσες μπορούν, φεύγουν από την Ελλάδα και πηγαίνουν δίπλα, σε γειτονικές χώρες με φορολογικούς συντελεστές 10 και 12%. Ενώ εδώ έχουμε τετραπλάσιους!
​Απλά ερωτήματα:
Ποιος θα επενδύσει σε μια χώρα όταν στις διπλανές χώρες οι φόροι είναι κάτω από τους μισούς;
Πώς θα υπάρξει ανάπτυξη, άνοδος της παραγωγικότητας και άλμα ανταγωνιστικότητας, όταν όχι μόνο δεν προσελκύουμε νέους επενδυτές, αλλά διώχνουμε κι αυτούς που έχουμε;
​Πού ακούστηκε να αγωνιζόμαστε για αύξηση της Ελληνικής ανταγωνιστικότητας, όταν την ίδια στιγμή υπερφορολογούμε τα πάντα και διώχνουμε τους επενδυτές;
​Για να το δούμε κάποτε και πέρα από τα στενά οικονομικά όρια, η υπέρ-φορολόγηση τσακίζει την μεσαία τάξη! Κι όλοι γνωρίζουμε – ο Αριστοτέλης μας έχει προειδοποιήσει εδώ και αιώνες, άλλωστε – ότι η μεσαία τάξη είναι απαραίτητη για να υπάρξει Ανάπτυξη με κοινωνική ισορροπία και με υγιές δημοκρατικό πολίτευμα.
​Διαλύοντας την μεσαία τάξη με υπέρ-φορολόγηση, υπονομεύουμε ταυτόχρονα και τις αναπτυξιακές προοπτικές μας και την κοινωνική συνοχή μας και τη δημοκρατία μας!
​Κάποιοι θα μας πουν πως δεν είναι δυνατό, σήμερα, να μειωθούν όλοι οι φορολογικοί συντελεστές. Αλλά κι έτσι ακόμα, από κάπου πρέπει να αρχίσουμε τώρα. Αμέσως! Ας πούμε από την επιβολή ενιαίου φόρου επιχειρηματικών κερδών 15%, το λεγόμενο flat rate! Το μήνυμα που θα στείλουμε θα είναι πολύ ισχυρό. Η αλλαγή της ψυχολογίας άμεση. Και οι επιπτώσεις στις επενδύσεις, εγχώριες και ξένες, επίσης άμεσες. Πρέπει να το τολμήσουμε…
​Αλλά και από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Που στην Ελλάδα είναι οι υψηλότερες στην Ευρώπη. Αυτό άμεσα θα ανακουφίσει τις υπάρχουσες επιχειρήσεις και θα ενθαρρύνει μαζί με τα άλλα βέβαια, νέες επενδύσεις.
​Αν υπάρχουν φόβοι ότι θα προκύψουν βραχυχρόνιες απώλειες εσόδων, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μέτρα δημοσιονομικά ισοδύναμα. Ώστε ό,τι χαθεί από την μια πλευρά, έστω και για λίγο στην αρχή, να εξασφαλιστεί από άλλες πλευρές.
​Εμείς πιστεύουμε ότι από την αρχή θα αποδώσουν πολύ θετικά τα μέτρα μείωσης της φορολογίας. Αλλά αν υπάρχουν φόβοι ότι αυτό θα αργήσει, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα. Αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσουμε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Άμεσα!
​Χρειαζόμαστε άμεσα ένα επενδυτικό σοκ. Πιστέψτε με, είναι απόλυτα εφικτό αυτό. Αλλά, για να συμβεί, χρειαζόμαστε χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.
​Και κάτι ακόμα εδώ: Πέρα από ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, η Ελλάδα και έχει και πλουτοπαραγωγικούς πόρους. Στο χερσαίο υπέδαφος αλλά και στον υποθαλάσσιο χώρο της. Μόνο που ΑΟΖ δεν έχει ανακηρύξει ακόμα. Ενώ το έκανε η μικρή Κύπρος. Και κέρδισε πολλαπλά. Καταλαβαίνετε τι θα κερδίζαμε και πόσοι θα μας στήριζαν, αν το κάναμε; Εμείς θα το κάνουμε!
​* Τέλος, χρειάζεται να ενισχύσουμε την Ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας. Με διαρθρωτικά μέτρα. Πολύ πιο θαρραλέα και πολύ πιο ορθολογικά απ’ αυτά που ήδη αποτολμήθηκαν.
​-- Δεν μπορούμε να μιλάμε για ενίσχυση του Τουρισμού κι ακόμα να μην έχουμε καταργήσει ουσιαστικά το καμποτάζ!
​-- Δεν μπορούμε να μιλάμε για τη Ναυτιλία κι ακόμα να μην έχουμε αποκαταστήσει αυτοτελές υπουργείο Ναυτιλίας, όπως δεν έχουμε αποκαταστήσει αυτοτελές υπουργείο Τουρισμού.
​-- Δεν μπορεί να αναζητούμε επενδύσεις κι ακόμα να μην έχει λειτουργήσει το «φαστ-τρακ». Που πρέπει να διευρυνθεί. Να γίνει βασικό εργαλείο καταπολέμησης της γραφειοκρατίας. Και σήμερα η γραφειοκρατία ζεί και βασιλεύει, ενώ το «φαστ-τρακ» παραμένει στα χαρτιά…
​Αλήθεια αναρωτήθηκε ποτέ κανείς πως θα προσελκύσουμε το ναυτιλιακό κεφάλαιο στην Ελλάδα; Να κάνει τι; Να επενδύσει πού;
​-- Πώς θα βοηθήσουμε τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο να γίνουν ανταγωνιστικοί, ιδιαίτερα μετά το 2013 που θα καταργηθούν ή θα αναμορφωθούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις; Στο Ισραήλ, όπου ήμουν χθες, υπερηφανεύονται ότι η δική του Γεωργία είναι high-tech. Αλλά και η μεταποίηση των αγροτικών τους προϊόντων. Κι ας μην έχουν ούτε μικρό μέρος των δικών μας παραγωγικών πλεονεκτημάτων. Δεν έχουν ούτε νερό. Κι όμως έχουν εξαγωγική Γεωργία!
​-- Πώς θα γίνει η Οικονομία πιο ανταγωνιστική; Με όλο και υψηλότερους φόρους και όλο πιο πολυπληθή κυβέρνηση; Με υπουργικό Συμβούλιο 40 και 42 και 49 υπουργών και υφυπουργών θα γίνουμε «πιο ανταγωνιστικοί», όταν ήδη η Ιταλία έχει δεκαπενταμελές υπουργικό συμβούλιο;
​Και κάτι τελευταίο για τη ρευστότητα: Αυτή τη στιγμή ακόμα κι αν κάνουμε όλα τα υπόλοιπα, αν δεν λύσουμε το πρόβλημα της ρευστότητας, είναι αδύνατο να σταθεί η Οικονομία στα πόδια της.
Σκεφτείτε τις ανεξόφλητες οφειλές του δημοσίου στο δημόσιο τομέα, το λεγόμενο εσωτερικό χρέος. Σήμερα φτάνουν τα 7 δισεκατομμύρια, κι αφορούν όλα οφειλές του δημοσίου το 2010 και το 2011. Υγιείς και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν γιατί τους χρωστά το κράτος και δεν τους πληρώνει. Αλλά τις κυνηγά από πάνω να του πληρώσουν το ΦΠΑ που το ίδιο το δημόσιο, ως «πελάτης» τους, δεν τους έδωσε!
Να υπάρξει τουλάχιστον συμψηφισμός οφειλών από και προς το δημόσιο. Αυτό θα ανακουφίσει πολλές επιχειρήσεις, θα βοηθήσει τη ρευστότητα και δεν θα βλάψει το έλλειμμα. Αντίθετα θα το μειώσει αμέσως.
Το προτείναμε. Κι όμως, ακόμα δεν έγινε…
​Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα πνίγεται σε ένα βρόγχο ασφυξίας από έλλειψη ρευστότητας. Καμία λύση στο ελληνικό πρόβλημα δεν πρόκειται να σταθεί, αν δεν αντιμετωπιστεί αυτή η ασφυξία ρευστότητας.
​Δεν θα πω τίποτε άλλο επ’ αυτού, γιατί το πρόβλημα της ρευστότητας αναγκαστικά θα αντιμετωπιστεί πρώτα εκτός Ελλάδας. Οποιαδήποτε οριστική ρύθμιση βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους περνά αναγκαστικά από την εξασφάλιση και της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα. Με την πλήρη επανα-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και με μέτρα που θα ανοίξουν τις κάνουλες της ρευστότητας από τις τράπεζες στην πραγματική οικονομία.
​Να θυμάστε ακόμα: Το πρόβλημα σήμερα γίνεται πιο δύσκολο, γιατί δεν είναι μόνο η Ελλάδα που βούλιαξε σε ύφεση. Τώρα βουλιάζει και η Ευρώπη σε ύφεση! Το προεξοφλούν πια οι πάντες. Κι αυτό καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να πάρουμε άμεσα μέτρα Ανάκαμψης. Εδώ στην Ελλάδα!
​Κι ακόμα, στην Ευρώπη πυκνώνουν τα σύννεφα της αβεβαιότητας. Την τελευταία απόφασή της δεν την δέχθηκαν καλά οι διεθνείς αγορές. Αυτή η αβεβαιότητα απαιτεί ακόμα πιο αποφασιστική πολιτική στην Ελλάδα. Για μεταρρυθμίσεις, για μείωση του ελλείμματος, αλλά και για Ανάκαμψη. Χωρίς την οποία όλοι οι άλλοι στόχοι ακυρώνονται…

​Κυρίες και κύριοι,

​Θα ξεκινήσουμε αύριο με τη χειρότερη κληρονομιά. Αλλά μπορούμε και θα το επιτύχουμε. Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο. Ξέρω ότι χρειάζεται χρόνος. Δεν πρόκειται ούτε για μια μέρα, ούτε για μια εβδομάδα, ούτε για ένα μήνα.
​Δουλειά μου δεν είναι να πω τα γνωστά ψέματα, αλλά να επιμείνω στη δύσκολη αλήθεια. Ότι η Ελλάδα χρειάζεται Ανάκαμψη!
​Για να ’χουν και πάλι οι Έλληνες Ελπίδα…
​Θα αντιμετωπίσουμε την κρίση με θάρρος. Με σιγουριά. Χωρίς φόβο…

​Με δύο λόγια ζητάμε:
--Η πολιτική διεξόδου από την κρίση να αναδείξει στο εξής σε άμεση προτεραιότητα την Ανάκαμψη.
​-- Να προχωρήσει η μείωση του ελλείμματος, αλλά αυτή τη φορά, με έμφαση κυρίως στο χτύπημα της σπατάλης. Σίγουρα όχι άλλες «οριζόντιες περικοπές». Και να επανορθωθούν κάποιες αδικίες που έγιναν από τις προηγούμενες «οριζόντιες περικοπές». Κατά προτεραιότητα η αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων. Η μοναδική υπόσχεση που έχω δώσει…
​-- Να χτυπηθεί το αληθινό λίπος της κυβέρνησης. Χρειαζόμαστε μικρότερο και καλύτερο κράτος με λιγότερους φόρους που θα τους πληρώνουν όλοι. Σήμερα έχουμε μεγάλο κράτος και υψηλούς φόρους. Που τους πληρώνουν όλο και λιγότεροι. Και κυρίως τους πληρώνουν αυτοί που δεν αντέχουν πια…
​-- Να δοθεί έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά αυτή τη φορά με έμφαση της ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας. Που σημαίνει πριν απ’ όλα μείωση της φορολογίας και χτύπημα της γραφειοκρατίας. Προφανώς να μην υπάρξουν άλλοι φόροι. Και απαραιτήτως να μειωθούν άμεσα κάποιοι φορολογικοί συντελεστές. Στις επιχειρήσεις και στις εργοδοτικές εισφορές κατά προτεραιότητα.
​-- Να δοθεί έμφαση ακόμα στην αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής. Γιατί χωρίς αυτήν, κανένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν μπορεί να ολοκληρωθεί και να πετύχει.
​Τρία προτάγματα συνοψίζουν αυτά που έχω να σας πω σήμερα:
Ανάκαμψη, Ανταγωνιστικότητα, Κοινωνική Συνοχή.
​Πάνω σε αυτά τα τρία, οφείλουμε να αναζητήσουμε δρόμους συναίνεσης με την κοινωνία.
​Πάνω σε αυτά μπορούν και πρέπει να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου.
​Αλλά πάνω στα τρία αυτά προτάγματα:
​Ανάκαμψη, Ανταγωνιστικότητα και αποκατάσταση Κοινωνικής Συνοχής.
​Αν επιτύχουμε και τα τρία, μη φοβάστε την Ελλάδα.
Θα ξεπεράσει την κρίση της γρήγορα.
​Αν δεν τα επιτύχουμε – και τα τρία! – δεν πάμε πουθενά.
​Κι όχι κάποια από τα τρία. Και τα τρία!
​Ανάκαμψη, Ανταγωνιστικότητα, Κοινωνική Συνοχή.

​Σας ευχαριστώ πολύ.   
Από  .......  taxalia