Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Αντιδράσεις ΝΔ και ΣΥΝ για αναδιάρθρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ

Αναρτήθηκε από .....energoipoliteskv.blogspot.com


Για ακόμα μεγαλύτερη πίεση στα ήδη μειωμένα εισοδήματα των καταναλωτών έκανε λόγο ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχολιάζοντας την απόφαση για αναδιάρθρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι επερχόμενες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι "γροθιά στο στομάχι" για το χειμαζόμενο οικογενειακό εισόδημα και βυθίζουν την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση"


Όπως επισήμανε ο κ. Γιαννάκης η σημερινή αύξηση των τιμολογίων είναι συνέχεια της φοροεπιδρομής που ξεκίνησε η κυβέρνηση του Μνημονίου με την -για πρώτη φορά- επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια, την επιβολή -για πρώτη φορά- του φόρου ΔΕΤΕ υπέρ των τελωνειακών, τον υπερδεκαπλασιασμό του τέλους υπέρ ΑΠΕ και τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στον ΦΠΑ.

Εξίσου αιχμηρή ήταν και η κριτική του ΣΥΝ για τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, καθώς υποστήριξε ότι πρόκειται για πολιτική, που εξουθενώνει τα φτωχότερα νοικοκυριά και βάζει νάρκη στα θεμέλια της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον ΣΥΝ "η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έπρεπε να διανοηθεί ανατιμήσεις, αλλά αντίθετα να προχωρήσει σε μειώσεις, ώστε, λαμβανομένων υπόψη των ανατιμήσεων που έχουν προηγηθεί εντός του 2010 να διατηρήσει, τουλάχιστον, παγωμένες τις τιμές όπως είχε δεσμευτεί
 
Από....lamianews

Δεν υπάρχουν σχόλια: