Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΝΩΝΤΑ - ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


*Από την Εφημερίδα "ΗΜΕΡΑ"

Μήνες τώρα ο Νώντας Τσαμαδιάς έδινε μια πραγματική μάχη με την επάρατο. Είχε θέληση, είχε διάθεση και το κυριότερο έδινε κουράγιο και στους γύρω του. Χθες το μεσημέρι όμως έχασε αυτή τη μάχη, στα 66 του χρόνια.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο ίδιος έδινε κουράγιο στους ανθρώπους που πήγαιναν να τον δουν. Είχε μια ατέλειωτη ελπίδα και σου ενέτεινε την εμπιστοσύνη. Ήθελε να ενημερώνεται για οτιδήποτε έχει σχέση με αυτά που ασχολούνταν. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μόνο η οικογένειά του, τα παιδιά του και η τοπική αυτοδιοίκηση. Ανήσυχος άνθρωπος όπως ήταν, ήθελε να διατυπώσει την άποψή του για τις νέες δυνατότητες και τους περιορισμούς του Καλλικράτη. Με το που άρχισε η συζήτηση στο τέλος της άνοιξης είχαμε φιλοξενήσει ένα κείμενο που είχε σχέση και με την περιοχή.

Γεννημένος το 1944 στον Άγιο Κωνσταντίνο ο Νώντας Τσαμαδιάς τελειώνει και το δημοτικό σχολείο και συνεχίζει στο γυμνάσιο εκείνη την εποχή στην Αταλάντη. Το 1963 μπαίνει στη Σχολή Ευελπίδων και συνεχίζει την καριέρα του ως Αξιωματικός του Στρατού. Εξαντλεί την στρατιωτική ιεραρχία, αποστρατεύεται με το βαθμό του Αντιστράτηγου, έχοντας στην διαδρομή του πολλά μετάλλια και παράσημα από την στρατιωτική του υπηρεσία. Από το 1994 και μετά τον συναντάμε στις σχολές ΔΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη, αρχικά Διευθυντής Σπουδών και στη συνέχεια Γενικό Διευθυντή έχοντας ευθύνη για την διοίκηση και λειτουργία της σχολής.

Το 2006 πήρε τη μεγάλη απόφαση να κατέλθει υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Αγίου Κωνσταντίνου, όπου στο 2ο γύρο χάνει τις εκλογές. Ωστόσο όμως οι συνάδελφοί του στην τοπική αυτοδιοίκηση θα τον θυμούνται για τον ουσιαστικό διάλογο, για τις εποικοδομητικές απόψεις αλλά και για την συναίνεση και τη σύνθεση από την οποία διακρίνονταν οι θέσεις του.

«Το πέρασμα του από την τοπική αυτοδιοίκηση το σηματοδοτούν οι διαρκείς παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Αγίου Κων/νου Βαγγέλης Ψαθάς και συνέχισε λέγοντας πως «στη συνείδηση όλων μας έχει καταγραφεί ως άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ήθους και ανιδιοτέλειας…» εκφράζοντας συγχρόνως τα συλλυπητήριά του στην σύζυγο του εκλιπόντος και τα δύο του παιδιά.

Μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο του Αγίου Κωνσταντίνου συνεδρίασε έκτακτα και ομόφωνα εξέδωσε ψήφισμα όπου εκφράζει την θλίψη της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: