Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Δηλώσεις της βουλευτού Τόνιας Αντωνίου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου δήλωσε: «Το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος έχει πλέον αναδειχθεί σε ένα από τα κορυφαία και πιο κρίσιμα ζητήματα στην παγκόσμια πολιτική ατζέντα, από τη στιγμή που η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της έχουν αρχίσει να αποτελούν σοβαρή απειλή για την πλανήτη


Για τη χώρα μας και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η πράσινη οικονομία αποτελεί σήμερα στρατηγική επιλογή και βάση για την δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης στα επόμενα χρόνια.

Δυστυχώς η κληρονομιά της προηγούμενης διακυβέρνησης είναι τραγική και στον τομέα του περιβάλλοντος. Ειδικότερα στο νομό μας γίναμε τα τελευταία χρόνια μάρτυρες μεγάλης έκτασης περιβαλλοντικών καταστροφών από την παράνομη και αυθαίρετη λήψη των αδρανών υλικών για τα μεγάλα έργα, από την απουσία ή την κακή λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών, από την ανεξέλεγκτη και παράνομη λειτουργία των χωματερών και από την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής για την προστασία και σωστή διαχείριση των υδατικών πόρων. Γι’ αυτό οι φιλοπεριβαλλοντικές κορώνες παραγόντων που έχουν σοβαρό μερίδιο ευθύνης για όλα αυτά ακούγονται σήμερα υποκριτικές και παράταιρες.

Τώρα είναι η ώρα να θέσουμε εξαρχής στο νομό μας προτεραιότητες και στόχους για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος που αποτελεί όχι μόνο θεμελιώδη όρο διαβίωσης και ποιότητας ζωής, αλλά και ένα πολύτιμο πόρο ευημερίας και αειφόρου ανάπτυξης για τον τόπο μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: