Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ρεσάλτο στην Ειρήνη και την Αλληλεγγύη από ένα Κράτος Τρομοκράτη

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                 Λαμία 2 – 6 - 2010
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Πλατεία Διάκου 1 ΤΚ 35100 ΛΑΜΙΑ26
Τηλ. - Fax 2231028807                                    ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ
                                                                                       ΜΜΕ
Ιστοσελίδα: http://www.elmefth.gr/                                                    


Email : elmelami@otenet.gr & elmefth@gmail.com



«ΤΙ ΚΑΙΡΟΙ είναι αυτοί που μοιάζει έγκλημα σχεδόν να μνημονεύεται η φρίκη των ναζί,     
γιατί σκεπάζει όπως προπέτασμα καπνού τις πράξεις των θυμάτων τους στην Παλαιστίνη.»     

Κ. Κουτσουρέλης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας καταγγέλλει το δολοφονικό ρεσάλτο των κομάντος του Ισραήλ στα πλοία της νηοπομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Μετά την ιμπεριαλιστική επιδρομή του κράτους – τρομοκράτη πριν 1,5 περίπου χρόνο και τον συνεχή αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, η νέα επιχείρηση δείχνει όχι μόνο την κατά συρροή εγκληματική πολιτική του κράτους του Ισραήλ αλλά και την πλήρη περιφρόνηση της «διεθνούς κοινότητας και νομιμότητας» που κατά διαστήματα επικαλείται. Μετά τα παιδιά με τις σφεντόνες, οι «πάνοπλοι» ακτιβιστές έθεσαν σε κίνδυνο την καλοκουρδισμένη πολεμική μηχανή των σφαγέων των Παλαιστίνιων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας καταγγέλλει τη στάση των «οργανισμών» της διεθνούς κοινότητας και των διάφορων κυβερνήσεων (ΗΠΑ, ΕΕ) που με τη στάση τους απέναντι στο διαρκές έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, ενισχύουν όλο και περισσότερο την επιθετικότητα του κράτους τρομοκράτη (Ντέιρ Γιασίν, Σάμπρα, Σατίλα, Γάζα, ρεσάλτο στο στόλο αλληλεγγύης κτλ). Η στάση της ελληνικής αλλά και της κυπριακής κυβέρνησης, υποταγμένες πλήρως στις απαιτήσεις ΗΠΑ και ΕΕ, στάθηκαν απέναντι στην κίνηση αλληλεγγύης στηρίζοντας ουσιαστικά την πολεμοκάπηλη ισραηλινή πολιτική (το ελληνικό κράτος συμμετέχει και σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ ενώ πλοίο του πολεμικού ναυτικού περιπολεί ανοικτά του Λιβάνου).

Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, που συμμετέχει στην πρωτοβουλία δεκάδων ΕΛΜΕ και Διδασκαλικών Συλλόγων «Ένα σχολείο για τη Γάζα», καλεί τους συναδέλφους να καταδικάσουν το κράτος του Ισραήλ, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα του ενάντια στην ισραηλινή κατοχή για ανεξάρτητο και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος.

◊ Άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών της νηοπομπής αλληλεγγύης και του ανθρωπιστικού υλικού που μετέφερε με προοπτική την ανεμπόδιστη τροφοδοσία της Γάζας με αυτό το υλικό.

◊ Να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ και να διακοπεί κάθε σχέση με το κράτος τρομοκράτη.

◊ Να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας και να παρασχεθεί απρόσκοπτα ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της περιοχής.

◊ Να αποχωρήσουν οι ισραηλινές δυνάμεις από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά και αραβικά εδάφη και να διαλυθούν οι ισραηλινοί εποικισμοί.

◊ Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: