Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Θανάσης Γιαννόπουλος: «...δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί αλλά όλοι είναι φταίχτες, ακόμη και οι πολίτες, γιατί δεν ξέρουν τι ψηφίζουν»

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής Φθιώτιδας με τη Ν.Δ., κ. Θανάσης Γιαννόπουλος, σε εκπομπή της ΝΕΤ 105.8, δηλώνει απογοητευμένος από τον υπουργό Οικονομικών, δεν έχει αντίρρηση να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την οικονομία και να βρεθούν οι ένοχοι ενώ δεν δέχεται ότι φταίνε μόνο οι πολιτικοί αλλά όλοι είναι φταίχτες, ακόμη και οι πολίτες, γιατί δεν ξέρουν τι ψηφίζουν.


Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ακούσαμε τα μέτρα. Χθες, ακούσαμε από τον κ. Λοβέρδο ότι εξετάζονται και άλλα μέτρα, όπως αυτή η έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες. Λίγο αργότερα βέβαια ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι είναι κάτι που συζητιέται, δεν έχει αποφασιστεί.»

Θ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Εγώ πλέον έχω απογοητευτεί και έχω πάψει να πιστεύω τον κ. Παπακωνσταντίνου, διότι διαψεύδεται συνεχώς. Άρα λοιπόν φοβάμαι και αυτά που λέει τώρα ότι δεν πρόκειται, δεν έγινε, δεν θα γίνει τίποτα, φοβάμαι ότι θα διαψευστεί εκ των πραγμάτων. Υπάρχει μια γενικότερη ανησυχία σε όλους μας. Θα πρέπει να πάψει η κυβέρνηση να κατηγορεί την ΝΔ ότι έφτασε σε αυτό το σημείο, διότι ήταν η ΝΔ, η οποία οδήγησε την οικονομική κατάσταση εκεί. Η ΝΔ έχει τις ευθύνες. Εμείς έχουμε τις ευθύνες μας, παραδώσαμε ελλείμματα, αλλά δεν είχαμε προβλήματα δανεισμού. Το πρόβλημα του δανεισμού το έχει κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή απ’ ότι ακούσαμε.»

Θ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Να γίνει εξεταστική επιτροπή και να βρεθούν ποιοι εμπλέκονται στην όλη ιστορία, αλλά έχουμε κουραστεί εμείς οι παλιότεροι να τις ακούμε, να οργανώνονται και να μην καταλήγουν πουθενά. Όλοι μας ανεξαιρέτως έχουμε συμμετοχή και όταν λέω όλοι μας δεν είναι οι πολιτικοί, έχουν βρει εύκολη την καραμέλα, φταίνε οι πολιτικοί και βάλτε τους πολιτικούς στην φυλακή. Είναι όλοι φταίχτες, όλο το σύστημα, είναι όλοι οι πολίτες.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Φταίει ο απλός πολίτης; Έχει την ίδια την ευθύνη με την ευθύνη την δικιά σας;»

Θ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Έχει ποσοστό ευθύνης, διότι όταν ψηφίζει πρέπει να ξέρει τι ψηφίζει.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αυτό είναι η μία πλευρά, η άλλη πλευρά είναι ότι έχουμε φτάσει, όπως σαν είπα στην αρχή, στο αμήν και κάτι πρέπει να γίνει.»

Θ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Φοβάμαι ότι θα υπάρξει και άλλο πακέτο μέτρων, αλλά πρέπει να υπάρξει όμως και ένα πλαίσιο αναπτυξιακών δυνατοτήτων. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα. Έχει κάνει οτιδήποτε να είναι αρνητικό σε κάθε προσπάθεια επενδυτική στο τόπο μας. Ας σοβαρευτεί η κυβέρνηση. Οι υπουργοί να σταματήσουν να μιλάνε, γιατί λένε πολλές μπούρδες και δεν παράγουν έργο. Να σταματήσει η πολυφωνία, η οποία υπάρχει στο υπουργικό συμβούλιο και να ασχοληθούν σοβαρά με το πώς θα μπορέσουμε να δώσουμε μια μεγάλη ώθηση στην μεγάλη βιομηχανία που λέγεται τουρισμός, όπως επίσης και την ναυτιλία μας. Πώς λοιπόν να μην υπάρχει αγανάκτηση αυτή την στιγμή από όλους μας; Δώσαμε πίστωση στην κυβέρνηση, δεν δώσαμε όμως ‘λευκή’ επιταγή.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τώρα θα τα ψηφίσετε τα μέτρα;»

Θ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Εγώ προσωπικά έχω δηλώσει ότι θα στηρίξω αυτήν την κατάσταση, διότι δεν έχω και άλλες επιλογές. Στο χώρο της υγείας ξέρετε ότι υπάρχουν 3 νοσοκομεία στο νομό Ηλείας, ξέρετε ότι σε απόσταση 10 χλμ. υπάρχει το νοσοκομείο Ναυπλίου και το νοσοκομείο Άργους; Αυτά στην Ευρώπη δεν υπάρχουν πουθενά. Αυτά έχουν δει οι ευρωπαίοι και έχουν εκμανεί. Θα κλείσουν νοσοκομεία. Βεβαίως, θα κλείσουν νοσοκομεία και όταν τα έλεγα εγώ εδώ και ενάμισι χρόνο να πάρουμε σοβαρά μέτρα με λέγανε αντάρτη, με λέγανε αιρετικό. Ο κάθε γελοίος μου έδινε και έναν επιθετικό προσδιορισμό. Τώρα όμως θα γίνουν αυτά, διότι θα τα απαιτήσει το ΔΝΤ. Όταν τα λέγαμε ότι πρέπει να κάνουμε σύμπτυξη μονάδων στο χώρο της υγείας για να έχουμε οικονομίες κλιμάκωσης δεν με άκουγε κανείς. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων σπάταλες, δεν χρειάζονται.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: