Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνουν τα επεισόδια της Λαμίας που πυροδοτούν εξελίξεις

Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Βαρύ το κλίμα χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας. Ο αντιδήμαρχος κ. Παλιαλέξης υπέβαλε την παραίτησή του που όμως δεν έγινε αποδεκτή από το δήμαρχο. Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Φώτης Σερέτης[...] επέμενε μέχρι το τέλος να ζητά την παραίτηση του κυρίως για το γεγονός ότι δέχτηκε να γίνει η συγκεκριμένη διοργάνωση στη Λαμία.


Δήμαρχος και πλειοψηφία απέδωσαν τα επεισόδια στην ανυπαρξία των αστυνομικών δυνάμεων παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί. Αποκάλυψαν σειρά συσκέψεων και επαφών από τις οποίες έπαιρναν διαβεβαιώσεις ότι θα έχουν τις απαραίτητες αστυνομικές δυνάμεις. Ο δήμος αποφάσισε να σταθεί αρωγός σε αυτούς που έπαθαν ζημιά και θα διεκδικήσουν την αποκατάστασή τους.

Ρήγμα όμως και στο συνδυασμό του κ. Σερέτη αφού ο τελευταίος από προανήγγειλε ότι έθεσε το συνδυασμό τους κκ Μπάτσιαρη και Ρούλια επειδή στο διοικητικό συμβούλιο του αθλητικού οργανισμού συμφώνησαν στη διοργάνωση και προέκυψε ο ομόφωνη απόφαση. Ευθείες βολές στη συνέχεια από τους κκ Μπάτσιαρη και Ρούλια που κατηγορούν τον κ. Σερέτη και τον αμφισβητούν. Εξελίξεις αναμένονται την σημερινή μέρα γιατί ο συνδυασμός του κ. Σερέτη που βράζει κυριολεκτικά.

Σε ό,τι αφορά τους φιλάθλους τα ξημερώματα απομακρύνθηκαν από τη Λαμία οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Σήμερα σε όλο τον τύπο ιδιαίτερα τον αθλητικό πρωτοσέλιδα αφιερώματα στα γεγονότα της Λαμίας ενώ μόλις στρέφουν τα βλέμματα τους προς την πλευρά της αστυνομίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επικρατεί κρίση στην τοπική ηγεσία και ο ένας προσπαθεί να δείξεις των άλλων τα βάρη των εξελίξεων. Πάντως η ηγεσία της ΕΛΑΣ ζητά επίμονα εξελίξεις καθώς προσπαθεί να εκτονώσει την κατάσταση σε επίπεδο Φθιώτιδας και Στερεάς Ελλάδας. Εξηγήσεις για τα είδη και η πολιτική ηγεσία το Υπουργείου. Οι δικαιολογίες που έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα δεν δείχνουν να πείθουν ούτε την φυσική ούτε την πολιτική ηγεσία της αστυνομίας. Πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών.

Από....lamianews

Δεν υπάρχουν σχόλια: