Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

"Δήμος Μαλιακού", που ξέρεις και η αρνητική διαφήμιση μπορεί να είναι διαφήμιση!!!

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

του Στάθη Ανδρικόπουλου (*)

ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - "ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΙΑΚΟΥ"


Που ξέρεις και η αρνητική διαφήμιση μπορεί να είναι διαφήμιση.
"ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΙΑΚΟΥ": Γνωστό από το "θανατηφόρο πέταλου του Μαλιακού", από το "Μαλιακός-SOS" κλπ.

Ποιος ξέρει, το σύνδρομο της Τζούλιας Αλεξανδράτου μας καθοδηγεί. Θα πρέπει να δυσφημιστούμε για να διαφημιστούμε. Δεν φταίει βέβαια ο φουκαράς ο Μαλιακός που κάνει τ΄ αδύνατα δυνατά και αντιστέκεται να μας δώσει χαρά, ζωή, φυσική ομορφιά, φως, δουλειά

Απ ότι φαίνεται για μία ακόμα φορά κανένας δεν προβληματίζεται ποιές είναι οι επιπτώσεις του ΄΄ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ΄΄συνολικά και με την νέα ονομασία των Δήμων στην τουριστική δραστηριότητα .

Εν πάση περιπτώσει τα Καμένα Βούρλα από μόνα τους ιστορικά για τον τουρισμό αποτελούν ένα Brand name.

 Εάν αυτό δεν ήταν ενωτικό για τους τρείς Δήμους τώρα που ξεκαθάρισε η έδρα του Δήμου ας γίνουν σοβαρές προσπάθειες να ονομαστεί ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ. Ένα όνομα που από μόνο του αποτελεί διαφήμιση. Μιας και ο Δήμος Λαμιέων όπου ανήκει το Διαμέρισμα των Θερμοπυλών όχι μόνον δεν κάνει χρήση του ονόματος αλλά έχει δυσκολέψει η πρόσβαση στο μνημείο στο μουσείο και στον χώρο τελείως.

Η χρήση μιας ονομασίας που θα περιλαμβάνει το όνομα Θερμοπύλες είναι από μόνο του διαφήμιση. Το παράδειγμα του Δήμου ΔΕΛΦΩΝ με έδρα την Άμφισσα αποτελεί τρανό παράδειγμα προς μίμηση. Προφανώς εκείνο που πάντα ψάχνεται στην Πατρίδα μας είναι τ΄ αυτονόητα. Επί τέλους πέρα από τα παιγνίδια εξουσίας υπάρχουν και τα ζητήματα ουσίας. Σε μια συγκυρία όπου η ξενόφερτη’’ οικονομική κρίση’ ’δημιουργεί κατάρρευση και υποτέλεια εμείς πετάμε στην αφάνεια και στην αδράνεια ένα όνομα με τεράστια σημασία ΄΄ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ΄΄ ξεκαθαρίζοντας μια κι έξω με ποιο όνομα θα συμμετάσχουμε σε τουριστικές εκθέσεις με ποιο όνομα θα τυπώσουμε τα διαφημιστικά μας έντυπα (με τεράστιο οικονομικό κόστος )Με ποιο όνομα θα βρισκόμαστε μέσα στις μηχανές αναζήτησης της google και των άλλων στο internet.
Είναι το ίδιο να πατάς ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ στο internet από το να πατάς ΜΑΛΙΑΚΟΣ?.Επιχειρήστε το και θα σπάσετε πλάκα.

Η ονομασία ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ πιθανόν ν αφύπνιζε και συνειδήσεις έτσι ώστε να σκύψουμε επί της ουσίας στην παραγωγή υποδομών και προϋποθέσεων ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση…. Επί τέλους το σλόγκαν της κυρίας Γκερέκου περί σύνδεσης του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ πού είναι ?Πετάχτηκε στο καλάθι των σκοπιμοτήτων?

Δεν μπαίνω στην ουσία του Καλλικράτη γιατί αρκετή κατάθλιψη μας έχουν διοχετεύσει Τα μέσα μαζικής εκτέλεσης της νοημοσύνης και όχι μόνο. Ο δρόμος είναι μακρύς και μίζερος. Μπορεί να γίνει αρχή όμως για άλλο τρόπο σκέψης που να απομονώνει τις ιδιοτέλειες τις ημιμάθειες και τις σκοπιμότητες και τότε ίσως φανεί μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας και για μας αλλά κυρίως για τα παιδιά μας.

(*) Ο πάντα επωνύμως υπογράφων την άποψή του. Όσο για το κόστος. Συνηθισμένα τα βουνά απ τα χιόνια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι άσχημη η ιδέα του συντρόφου Στάθη Ανδρικόπουλου να πάρει ο νεοσύστατος Δήμος Μαλιακού την ονομασία Δήμος Θερμοπυλών με έδρα τα Καμένα Βούρλα. Αυτό θα μπορούσε να γίνει παίρνοντας μια πρωτοβουλία το ΚΚΕ ή και άλλοι φορείς των Δημοτικών διαμερισμάτων ώστε να συγκαλέσουν μια ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση που θα συμμετέχουν Δημότες και από τα τρία Δημοτικά Διαμερίσματα των Καμένων Βούρλων του Μώλου και του Αγίου Κωνσταντίνου. Τους πολίτες και των τριών δημοτικών διαμερισμάτων δεν τους χωρίζουν τίποτα αλλά τους ενώνουν πολλά όπως είναι η Γη των προγόνων μας ο αέρας που αναπνέουμε ο Ήλιος και η Θάλασσα. Μην περιμένουμε από τους καρεκλοκενταύρους τύπου Αντωνίου να ασχοληθούν με τέτοια πράγματα (αυτός άλλωστε μας έχει τελειώσει). Οι Πολίτες πρέπει να πάρουν τις απαραίτητες εκείνες πρωτοβουλίες που είναι για το καλό του τόπου και των παιδιών μας.