Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Μαλλιά κουβάρια στο ΠΑΣΟΚ («να τα πεις στον Παπανδρέου, όπως σου τα λέμε»)

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Όχι ότι δεν έφταιξε και ο Ξυνίδης, αλλά οι εργαζόμενου που τα «έσπασαν» προχθές βράδυ στην Ιπποκράτους τα είχαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού (Γερουλάνο, Γκερέκου, Μπιτσαξή και Μενδώνη) που ενώ είχαν προκληθεί δεν πάτησαν το πόδι τους στην κομματική συνεδρίαση.

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ενόψει των εκλογών που έχουν σε καμιά δεκαριά ημέρες, οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και τον Αθλητισμό που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ κάλεσαν την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και το γραμματέα του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδη, για μία εσωτερική διαδικασία στην Ιπποκράτους. Ο Γερουλάνος, που γνωρίζει ότι οι Πασόκοι έχουν χωριστεί σε δύο φράξιες και ενόψει εκλογών η συζήτηση μπορεί να πάρει αντικυβερνητικό χαρακτήρα, πρώτον ειδοποίησε τους υφισταμένους του να μην παραβρεθούν και δεύτερον είπε στον Ξυνίδη να πάει μόνος του.

Από την αρχή της συζήτησης, και ενώ οι εργαζόμενοι (και υποψήφιοι – μην ξεχνιόμαστε) αντιλήφθηκαν ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει χωρίς τον υπουργό, άρχισαν να μουρμουράνε. Όταν ήταν στο βήμα ο Ξυνίδης (δεν επιβεβαιώνεται ότι μίλησε για απολύσεις που αναμένονται) τους ζήτησε να βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση, να βοηθήσουν το δύσκολο έργο της κτλ. Τότε, καμιά δεκαριά παλαιοί και έμπειροι συνδικαλιστές (όχι όμως ο νυν πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Γιάννης Τσακοπιάκος που παρέμεινε μετά την ομιλία του …ήρεμος στην καρέκλα του) άρχισαν να την «πέφτουν» στο γραμματέα.

Και «τι είναι αυτά που κάνει η κυβέρνηση» και «σε ποιους ζητάς να βάλουν πλάτη», «πλάτη βάλτε εσείς σε αυτά που κάνει ο Παπανδρέου» και «δεν κάνετε αυτά που λέγαμε προεκλογικά» και άλλα τέτοια. Τότε ο Ξυνίδης έκανε το …λάθος. »Δεν έχω συνηθίσει να μιλώ σε αγέλη» τους είπε κάποια στιγμή και η αίθουσα έγινε «Φαρ ουέστ».

«Τι είσαι εσύ», «από που σε φέρανε», «εδώ είναι ΠΑΣΟΚ» και «να τα πεις στον Παπανδρέου όπως σου τα λέμε» και τέτοια. Άναψαν και τα αίματα ανάμεσα στις δύο φράξιες των Πασόκων ενόψει των εκλογών, έπεσαν όντως και κάτι καρεκλιές, αντήλλαξαν και κάποιες βαριές κουβέντες «για αυτούς που τόσα χρόνια τα παίρνουν» ως συνδικαλιστές. Μετά ο γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει. «Εντάξει μωρέ, σιγά το πράγμα. Αυτά στο συνδικαλισμό γίνονται κάθε μέρα. Απλά ο Ξυνίδης είναι άβγαλτος, είναι άπειρος και του ξέφυγε το πράγμα…» έλεγαν μετά οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ που πάντως διαψεύδουν ότι ο γραμματέας απείλησε με απολύσεις. Όπως γράψαμε και πριν, οι εκλογές είναι σε λίγες ημέρες. Φαβορί είναι και πάλι ο Τσακοπιάκος, και ας μην τον πολυγουστάρει η Ιπποκράτους. Από εκεί άλλωστε ξεκίνησε και ο τσαμπουκάς. Ήταν και ο Κ. Καρτάλης εκεί, ο βουλευτής που είχε πάει με τον Βενιζέλο, αλλά κάθισε σε μία μεριά και δεν έβγαλε άχνα πάνω στην αναμπουμπούλα. Ξαναλέμε πάντως ότι οι εργαζόμενοι δεν τα είχαν από την αρχή με τον Ξυνίδη. Με το Γερουλάνο τα είχαν που τους «έφτυσε» και δεν πήγε, δίνοντας και εντολή στην Γκερέκου, την Μενδώνη και τον Μπιτσαξή να μην πάνε ούτε κι αυτοί.

Από.....antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: