Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Τώρα μπορείς και με λιγότερα !!!

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Αποσπάσματα από την ομιλία Παπανδρέου στην κοινοβουλευτική ομάδα :

Αν φερθούμε ανεύθυνα, κινδυνεύουμε να μην έχουμε να πληρώσουμε όχι το 14ο μισθό, αλλά τον έκτο μισθό ή και σύνταξη. Μπορεί να ακούγεται εφιαλτικό είναι όμως η αλήθεια. Αν δεν καταφέρουμε να δανειστούμε με παρόμοιους όρους με αυτούς δανείζονται άλλες χώρες της ΕΕ, οι συνέπειες θα είναι κάτι παραπάνω από καταστροφικές, πρέπει να αποτρέψουμε αυτήν την καταστροφή.

«Ναι, θα χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα», παραδέχθηκε ο Πρωθυπουργός, χωρίς να κάνει κάποια συγκεκριμένη αναφορά στα μέτρα που θα ληφθούν. Πάντως, προϊδεάζοντας για τις αυριανές ανακοίνωσεις σημείωσε πως η κυβέρνηση αναγκάζεται να ζητήσει από τους δημοσιους υπαλλήλους «να τα βγάλουν πέρα με λιγότερα». Τόνισε πως «πρέπει να πάρουμε δύσκολες, σκληρές αποφάσεις», επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για επιλογή αλλά για αναγκαιότητα.

«Ως πρωθυπουργός δεν έχω το περιθώριο απλώς να διαπιστώνω το πρόβλημα ή να το ξορκίζω με παχιά λόγια», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι οι πολίτες εξέλεξαν το ΠΑΣΟΚ για λύσει προβλήματα. «Θα προχωρήσω σε κάθε απόφαση για να σώσουμε την οικονομία και την αυτονομία της πατρίδας μας», τόνισε.

Επανέλαβε δε ότι «έχει τρωθεί η αυτονομία μας από την επιτήρηση και τις βουλήσεις των αγορών», καταλογίζοντας εκ νέου ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. «Πληρώνουμε την έλλειψη αξιοπιστίας που θέριεψε από τις πράξεις της προηγούμενης κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφερόμενος στην προηγούμενη πενταετία, έκανε λόγο για «πάρτι κολλητών, αδιανόητες σπατάλες και offshore υπουργών», ενώ και στο ξεκίνημα της ομιλίας του κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αρνείται επίμονα να αναμετρηθεί με τις δικές της ευθύνες.

Απαντώντας στην κριτική που διατυπώνεται, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε πως τη χώρα πρωταρχικά δεν την απειλεί η ύφεση, αλλά το ενδεχόμενο να βρεθεί σε ασφυξία πληρωμών.

Όπως εξήγησε, «οι πιστωτές μας δεν μας δίνουν άλλο χρόνο, γιατί η χρηματοπιστωτική κρίση παγκοσμίως έχει οδηγήσει όλες τις χώρες σε ελλείμματα και βρίσκουν σε αυτές πιο φερέγγυους πελάτες».

«Έχουμε ιστορική ευθύνη να κάνουμε ό,τι πρέπει για να κερδίσουμε το χρόνο που χρειαζόμαστε ώστε να ξανακερδίσουμε την αξιοπιστία της χώρας μας», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να κάνουμε την κρίση ευκαιρία και θα το κάνουμε δίνοντας μάχη σε όλα τα επίπεδα».

Καταλήγοντας κάλεσε σε συστράτευση όλο των ελληνισμό, τονίζοντας πως «είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε».
 
Από......Citypress-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: