Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Χρ. Σταϊκούρας: "... η ακατάσχετη μετρολογία δημιουργεί αβεβαιότητα και πανικό στην αγορά"

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Αθήνα, 02.03.2010

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε συνεντεύξεις του, την Τρίτη 2 Μαρτίου 2010 σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, (Αθήνα 9,84, Ράδιο ΝΕΤ, Θέμα και Star Κεντρικής Ελλάδας), δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η Κυβέρνηση έχει υποκαταστήσει την άσκηση πολιτικής με ρητορική. Επί πέντε μήνες διαβουλεύεται, δεσμεύεται για λήψη μέτρων, δεν υλοποιεί τα εξαγγελθέντα και συνεχώς τα μεταβάλλει προς το δυσμενέστερο για τους πολίτες, ιδιαίτερα τη μεσαία εισοδηματική τάξη.

Η απώλεια όμως πολιτικού χρόνου και η ακατάσχετη μετρολογία, όπως αποδεικνύεται, έχουν υψηλό κόστος.

Δημιουργούν αβεβαιότητα και πανικό στην αγορά.

Οδηγούν τη χώρα σε βαθιά ύφεση, με εκτίναξη της ανεργίας και υψηλό πληθωρισμό. Οδηγούν τη χώρα όχι μόνο υπό επιτήρηση, αλλά και υπό επιτροπεία, και μάλιστα τριπλή επιτροπεία.»

Ο κ. Σταϊκούρας στις συνεντεύξεις του υπενθύμισε παλαιότερες δηλώσεις του Πρωθυπουργού, κ. Παπανδρέου, ο οποίος με αφορμή την ασκούμενη ή προτεινόμενη εισοδηματική πολιτική από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. δήλωνε: «Να παγώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις; Αυτή είναι η ανάταξη της οικονομίας; Αυτό θα πνίξει περισσότερο την οικονομία, θα παγώσει ακόμη περισσότερο την οικονομία. Δηλαδή, δεν είναι καν ρεαλιστικές.» (30.09.2009)

Επιπλέον υπενθύμισε δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, όπου χαρακτηριστικά ανέφερε: «Eμείς λέμε ότι απ’ την ύφεση βγαίνεις τονώνοντας την οικονομία. Δεν έχει βγει ποτέ καμία οικονομία αφαιρώντας πόρους απ’ την οικονομία, παγώνοντας τους μισθούς και αυξάνοντας τους φόρους. Είναι μια συνταγή καταστροφής.» (29.09.2009)

Και συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας:

«Επιβεβαιώνεται σήμερα η ανεπάρκεια του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και η ανυπαρξία ενός σοβαρού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση.

Η ανοχή και η αντοχή της κοινωνίας όμως δεν είναι απεριόριστη.

Ας αναλάβει η Κυβέρνηση της ευθύνες της, ας δράσει άμεσα και ας εμπλουτίσει τις πολιτικές της με τις αναγκαίες αναπτυξιακές ανάσες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: