Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Είχε επαγγελματική σχέση ο κ. Παμπούκης με τους επενδυτές από το Κατάρ ;

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Η είδηση για την δημιουργία τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και δημιουργία ηλεκτροπαραγωγής στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας πέρασε από τα παράθυρα και τα έντυπα της ιδιότυπης « μεταπολιτευτικής χούντας» με ρυθμούς … «Επισκευής της πρόσοψης και κατασκευής της χειραγώγησης».


Συνοδεύτηκε δε με την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι «το deal έκλεισε μετά τη τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης , με τον αντιπρόεδρο και υπουργό ενέργειας του Κατάρ».

Όμως μια συμφωνία πάνω από 3 δις. ευρώ ήταν φυσικό να εγείρει αρκετά ερωτήματα με τα οποία όχι μόνο δε ασχολήθηκαν οι … «νεκροθάφτες του παρόντος και οι ταριχευτές του μέλλοντος» νταβατζήδες της ενημέρωσης, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν τα αδύνατα -δυνατά , προκειμένου να συσκοτίσουν την υπόθεση.

Κάποια από αυτά τα ερωτήματα διατυπώθηκαν από το βουλευτή Βοιωτίας και τομεάρχη Ενέργειας της ΝΔ κ. Μ. Γιαννάκη, ο οποίος στην ερώτηση προς τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομίας και Περιβάλλοντος επισημαίνει ότι : «την αρχική ευφορία διαδέχθηκε η καχυποψία , αφού η είδηση για τις επενδύσεις αραβικών κεφαλαίων στην Ελλάδα δεν δόθηκε επίσημα από τα αρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής και Οικονομίας, αλλά μέσω ανακοινώσεων του υπουργού Επικρατείας.

Στην ενεργειακή αγορά , αναπτύχθηκε αμέσως η φημολογία για …..προϋπάρχουσες επαγγελματικές σχέσεις του υπουργού Επικρατείας κ. Παμπούκη με τις εταιρείες που προτίθενται να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στην Ελλάδα».

Και ερωτά ο βουλευτής : «Γιατί η αδειοδότηση των έργων συναρτάται με τις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ εταιρίες του Κατάρ αποκλείοντας οποιαδήποτε άλλη ενδιαφερόμενη ενεργειακή εταιρία;

Υπήρξε κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του υπουργού Επικρατείας οποιαδήποτε επαγγελματική σχέση με τις εταιρείες οι οποίες προτίθενται να επενδύσουν στην Ελλάδα; Υπήρξε ο υπουργός Επικρατείας νομικός σύμβουλος κάποιου από τους επενδυτές;».

Από......politis-gr

Bookmark It

Δεν υπάρχουν σχόλια: