Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

"Η Ελλάδα θα βρει την ηρεμία της"

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση...(Video)





http://24gr.blogspot.com

Ισχυρό και σαφές πολιτικό μήνυμα χαρακτήρισε τη συμφωνία για τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε ότι "πρόκειται για μία ξεκάθαρη δήλωση: Μην παίζετε με την Ελλάδα". "Ο στόχος μας είναι να μην χρησιμοποιήσουμε το μηχανισμό", είπε, προσθέτοντας ότι αυτός "αποτελεί την αξιόπιστη "απειλή" να βρει η Ελλάδα την ηρεμία της".

"Η ΕΕ αντιμετώπισε σε μία μεγάλη πρόκληση- ανταποκρίθηκε με βούληση", είπε και επανέλαβε πολλαπλώς ότι πιστεύει πως η χώρα μας δεν θα χρησιμοποιήσει αυτό το μηχανισμό. Σημείωσε ότι "οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο- έχουμε ανακτήσει την αξιοπιστία μας". Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ευελπιστεί δεν θα ζητήσουμε κάτι περισσότερο, διότι "κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει. Πήραμε συγκεκριμένες αποφάσεις. Έχουμε πρόγραμμα, τακτοποιούμε τα του οίκου μας και έχουμε πλέον και ένα μήνυμα από την ΕΕ".

"Ποτέ δεν είπαμε ότι θέλουμε ένα μηχανισμό για να τον χρησιμοποιήσουμε, αλλά για να μην χρειαστεί να προσφύγουμε αλλού", τόνισε, ερωτηθείς για το γιατί δηλώνει ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το μηχανισμό, ενώ τον ζητούσαμε με έμφαση. Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε, μάλιστα, ότι δεν είναι μηχανισμός μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την ΕΕ.

Κληθείς να σχολιάσει εάν θα χρειαστεί να λάβει η κυβέρνηση και επιπλέον μέτρα, απάντησε: "Πιστεύω ότι έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δεν χρειάζονται άλλα μέτρα, χρειάζεται η εφαρμογή του σχεδιασμού αυτού".

Ερωτηθείς για το ποιο είναι το "έσχατο σημείο", απάντησε ότι το πότε θα υπάρχει αδυναμία θα αξιολογηθεί τεχνοκρατικά, απο τους αρμόδιους θεσμικούς οργανισμούς.

Αναφερόμενος στην απόφαση Τρισέ να παραταθούν και μετά το 2010 τα πιο ελαστικά κριτήρια για το δανεισμό των τραπεζών, τη χαρακτήρισε "σημαντική".

"Δώσαμε μία μεγάλη μάχη, μαζί με τον ελληνικό λαό, για τη δημιουργία μίας ισχυρής και δημιουργικής Ελλάδας- που ξεπερνά τις δυσκολίες, αλλά δημιουργεί και πρότυπα", τόνισε και επισήμανε: "Ξεπερνάμε την οικονομική κρίση που κληρονομήσαμε. Δεν ξεχνάμε το καθήκον μας να κάνουμε τις μεγάλες βαθιές θεσμικές αλλαγές, που είναι προϋπόθεση η Ελλάδα να μην βρεθεί ποτέ ξανά σε αυτή τη θέση". Και πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα θα βάλει τάξη στα οικονομικά της και θα προβεί σε σημαντικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε".

"Έχουνε κάνει και παραπάνω από ό,τι προβλεπόταν και έχουμε και αποτελέσματα. Το να πάμε έξω καλά ήταν αποτέλεσμα του να πάμε μέσα καλά", είπε και απέδωσε τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην ΕΕ στη βούληση μας ως χώρα και ως ελληνισμός που καταφέραμε να πείσουμε ότι είμαστε υπεύθυνη χώρα.

"Οι κόποι και οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο. Η απόφαση της ΕΕ είναι ανταπόκριση και αναγνώριση των θυσιών που κάνει ο ελληνικός λαός", σημείωσε και συμπλήρωσε: "Ξεκινά η συζήτηση για τη δημιουργία θεσμών για την πρόσληψη παρόμοιων κρίσεων και τη συντονισμένη οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ".

"Είναι μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις θυσίες του ελληνικού λαού", υπογράμμισε.
 
Από.....Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: