Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Στα...πούπουλα οι Βουλευτές και τα "παιδιά" τους

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Την ψήφο της Ολομέλειας, ζήτησε και έλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, για τις περικοπές που εξήγγειλε και που αφορούν τα εισοδήματα των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής.

Πρόκειται για περικοπές στην βουλευτική αποζημίωση (μείωση εξόδων κίνησης και του επιδόματος οργάνωσης και λειτουργίας γραφείου κατά 12%, μείωση κατά 15% της αποζημίωσης συμμετοχής στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, παράταση της μείωσης της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 5% και 30% μείωση στα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινών διακοπών), όπως επίσης και στις αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής (μείωση κατά 12% των επιδομάτων υπερωριών και κίνησης, μείωση του ειδικού επιδόματος έκτακτης αποζημίωσης από 12% έως 17% ανάλογα με το ύψος και υπαγωγή του στην κανονική φορολόγηση στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου).

Ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι οι «μηνιαίες μειώσεις της βουλευτικής αποζημίωσης που είναι διπλάσιες από τις αντίστοιχες που αποφασίστηκαν για τις οποιεσδήποτε άλλες κοινωνικές κατηγορίες». «Σχετικά δε, με τους εργαζομένους στη Βουλή, βλέπω ακόμη και τις προηγούμενες μέρες, έστω και σποραδικά, κείμενα και τοποθετήσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα» είπε ο κ. Πετσάλνικος και υποστήριξε ότι «δουλεύουν πάρα πολλές ώρες». Το επίδομα(ο επιπλέον «μισθός» δηλαδή) θα περικοπεί κατά 12% εάν δεν ξεπερνά τα 1000 ευρώ μηνιαίως και κατά 17% όταν τα υπερβαίνει.

Μετά τις αναφορές του Προέδρου της Βουλής, το λόγο ζήτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος κατήγγειλε ότι ανάμεσα στους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, «υπάρχουν κάποιοι που δεν κάνουν τίποτε άλλο καθημερινά, παρά να συκοφαντούν τους βουλευτές, να λένε ότι λαμβάνουν 10.000 ευρώ το μήνα αποδοχές και άλλα απαράδεκτα πράγματα. Θα ήθελα να στείλετε μια επιστολή στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες που η Βουλή φιλοξενεί. Δεν είναι δυνατόν να γινόμαστε βορά των δημοσιογράφων» ανέφερε ο βουλευτής.

Την ίδια στιγμή 232 υπάλληλοι της Βουλής μονιμοποιήθηκαν εν μέσω κρίσης και ενώ η Κυβέρνηση...πετσοκόβει μισθούς, δώρα και επιδόματα σε όλους τους άλλους δημόσιους υπάλληλους - οι οποίοι είναι και λιγότερο προνομιούχοι! Πρόκειται για μετακλητούς υπάλληλους που προσλήφθηκαν από το 2004 ως το 2009 είπε ο πρόεδρος της Βουλής τονίζοντας ότι επί των ημερών του κάτι τέτοιο δεν θα ...ξαναγίνει αλλά το κακό ήδη έγινε. Βέβαια όταν είχε γίνει η ρύθμιση για της προσλήψεις είχαν συναινέσει ΟΛΑ τα κόμματα!

Από....i-reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια: