Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Σε δυο με τρεις μήνες, συγκυβέρνηση…

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Γράφει ο Μαγια

«Εχουμε δημοκρατία. Kαι στη δημοκρατία ακόμη και σε έκτακτες περιστάσεις πρέπει να εξασφαλιστεί η συμφωνία ή τουλάχιστον η ανοχή των πολιτών για να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, ώστε να υλοποιηθούν. Eκτός κι αν προτιμάτε σε δύο με τρεις μήνες να συζητάτε με μία άλλη κυβέρνηση και με έναν άλλο πρωθυπουργό».

Tην απάντηση αυτή φέρεται να έδωσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ημερησίας», ο Γιώργος Παπανδρέου στην Άγκελα Mέρκελ στην πρόσφατη Σύνοδο Kορυφής, εμφανώς ενοχλημένος από την πρωτόγνωρη εμμονή της να παρθούν... εδώ και τώρα σκληρά μέτρα για τη διάσωση της παραπαίουσας ελληνικής οικονομίας.

Επι τρεις μέρες δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Το θέμα όχι μόνο δεν διαψεύσθηκε, αλλά εξαφανίσθηκε.

Επομένως, μπορούμε να συνάγουμε ότι, ότι η πρωθυπουργική «βόμβα» για την «άλλη κυβέρνηση και έναν άλλο πρωθυπουργό», δεν κινείται στη σφαίρα της δημοσιογραφικής φαντασίας. Ερίφθη, αλλά δεν …εξερράγη.

Φαντάζεσθε το θόρυβο και τον σάλο που θα ........Γράφει ο Μαγια

προκαλούσε, αν εκτοξευόταν από τα τηλεοπτικά …μπαλκόνια;

Μα, πώς είναι δυνατόν, σε δυο με τρεις μήνες να έχουμε άλλη κυβέρνηση, με έναν άλλο πρωθυπουργό, όταν η λαική εντολή στην κυβέρνηση είναι αφενός μεν νωπή, αφετέρου δε ισχυρή; Και αιφνίδιες εκλογές να προκηρυχθούν, έστω γιατί πρέπει να διαχειρισθεί την κρίση μία πιο ισχυρή πλειοψηφία, είναι βέβαιο ότι, πάλι το ΠΑΣΟΚ θα αναδειχθεί νικητής, πάλι ο Γ. Παπανδρέου θα ορκισθεί πρωθυπουργός, παρότι κάτι τέτοιο δεν κρίνεται στην παρούσα φάση αναγκαίο.

Μια άλλη ερμηνεία είναι, να απείλησε διά της παραιτήσεως ο Γ. Παπανδρέου, πράγμα εξ όσων γνωρίζουμε αδύνατον.

Αρα κάτι άλλο ήθελε να πει ο «ποιητής», στην κυρία Μέρκελ. Πως με την γερμανική νεοφιλελεύθερη θηλιά να σφίγγει επικίνδυνα στο λαιμό της χώρας, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κυβερνήσει στηριζόμενο μόνο στην διά ανταλλαγμάτων (παραμένουν σε μεγάλο μέρος του κρατικού μηχανισμού οι εκλεκτοί της ΝΔ) συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά θα αναγκασθεί να την καλέσει πολύ σύντομα να συγκυβερνήσουν επισήμως!

Τότε και μόνο τότε θα έχουμε μια άλλη κυβέρνηση κι έναν άλλο πρωθυπουργό. Σε δυο με τρεις μήνες!...

Από .......... kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια: