Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα στις Μεξιάτες Φθιώτιδας

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της προσάρτησης του Δ.Δ. Μεξιατών στο δήμο της Λαμίας έβγαλε το δημοψήφισμα που έγινε την Κυριακή.

Στις κάλπες που στήθηκαν στο χωριό Μεξιάτες παρ' όλο το προσκήνιο και παρασκήνιο που κυριάρχησε τις προηγούμενες μέρες προσήλθαν 490 κάτοικοι. Στην ανακοίνωση….

της συντονιστικής επιτροπής εκτός από τα αποτελέσματα σχολιάζονται και τα γεγονότα που κυριάρχησαν. Στην ανακοίνωσή τους γράφουν:

Mε μαζική συμμετοχή σημαδεύτηκε το δημοψήφισμα που έγινε σήμερα (Κυριακή 14/2) από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου στο χωριό Μεξιάτες της Υπάτης.

Πρόκειται για ένα δημοψήφισμα που εξελίχθηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες αφού απέναντι στην διενέργεια του δεν ήταν μόνο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αλλά ήταν και ο Δήμαρχος της Υπάτης.

Παρά το γεγονός ότι δόθηκε λυσσαλέα μάχη για να μην προσέλθουν οι πολίτες στις κάλπες εν τούτοις στις κάλπες προσήλθαν 490 πολίτες ψηφίζοντας για την προσάρτηση ή όχι του δημοτικού διαμερίσματος Μεξιατών στο Δήμο Λαμίας.

Για να συγκρίνουμε το μέγεθος της προσέλευσης να σημειώσουμε ότι στις Ευρωεκλογές του 2009 προσήλθαν στις κάλπες στο ίδιο χωριό 555 πολίτες, στις Εθνικές Εκλογές το 2009 προσήλθαν και ψήφισαν 660 και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές 686.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Γραμμένοι: 808

Ψήφισαν: 490

Άκυρα – λευκά 5

ΕΓΚΥΡΑ 485

ΝΑΙ στην προσάρτηση του ΔΔ Μεξιατών στο Δημ. Λαμίας 448 ψήφοι - 92,37%

ΟΧΙ στην προσάρτηση του ΔΔ Μεξιατών στο Δ. Λαμίας 37 ψήφοι - 7,63%

Η Συντονιστική Επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει τους κατοίκους του χωριού που ξεπερνώντας τα οποιαδήποτε διλήμματα δέχτηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα πήγαν στις κάλπες για να εκφραστούν. Πήγαν στις κάλπες για να καταθέσουν τη δική τους φωνή για τις εξελίξεις. Η συμμετοχή αυτή είναι νίκη της δημοκρατίας. Είναι η νίκη των πολιτών.

Σαν Συντονιστική Επιτροπή η αθρόα συμμετοχή, μας γεμίζει με ευθύνες. Κλιμακώνουμε την προσπάθειά μας το αμέσως επόμενο διάστημα για να πετύχουμε το στόχο μας κόντρα στα όποια υπόγεια σενάρια απ όπου και αν αυτά προέρχονται.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Από ....lamianews

Δεν υπάρχουν σχόλια: