Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Κ ΒΟΥΡΛΩΝ-ΥΠΑΡΧΕΙ?

Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

  Δημοσιεύουμε  επιστολή που λάβαμε

από τον  Toni Dori αναγνώστη του Blog

Διάβασα στο ιστολόγιο σας ότι δεν κάνει τίποτα ο Δήμαρχος για τις Γαλάζιες Σημαίες Μπορεί και να ναι έτσι. Ξέρω όμως από άλλες περιπτώσεις παραλιακών δήμων, ότι οι Ναυτικοί Όμιλοι βοηθούν σε θέματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα και τις παραλίες.
1. Π.χ. οργανώνουν αθλητικές δραστηριότητες κάθε καλοκαίρι, προσφέρουν στα παιδιά μαθήματα κολύμβυσης, ιστιοπλοίας κ.α.
2. Βοηθούν στην καθαριότητα της παραλίας με συχνούς καθαρισμούς και ευαισθητοποίηση του κοινού
3. Βοηθούν τον δήμο στην σύνταξη φακέλων για τις Γαλάζιες σημαίες και σε ότι χρειαστεί σχετικά, π.χ. οργάνωση παραλίας, σπορ
Στην τουριστική αυτή περιοχή από ότι έμαθα υπάρχει Ναυτικός ¨ομιλος που από ότι έμαθα λειτουργεί στα χαρτιά μόνο. Έχει κάνει μόνο ένα πρωτάθλημα ψαροντούφεκου (δηλαδή ήρθαν κάποιοι ξένοι και ψάρεψαν στη θάλασσα μας και αυτό δεν μου φαίνεται σε καιρούς μείωσης των αποθεμάτων ψαριών σαν σοβαρή δραστηριότητα). Από κει και πέρα τίποτα άλλο. Από ότι μαθαίνω ο πρόεδρος δε μένει καν στην πόλη μας ενώ οι άλλοι αγνούνται του Δ.Σ.
Ερωτώ΅: έχουν γίνει συνελεύσεις, ενδιαφέρεται κανένας από τα μέλη για τον σύλλογο; παίρνονται επιδοτήσεις και αν ναι που πάνε(γιατί μαθαίνω ότι είναι πολύ χωμένος ο πρόεδρος στα πολιτικά και στα μέσα, ιδιαίτερος υπουργού και βουλευτή επί δεκαετίες).
Το κεντρικό νόημα για να μη προχορήσω παρακάτω, είναι : αμα δεν έχουν όρεξη να διαλύσουν το σύλλογο ή να καλέσουν άλλους να τον αναλάβουν, γιατί τουριστικός δήμος χωρίς ναυτικό όμιλο δεν νοείται τη σημερινή εποχή. Δείτε τον Αγ.Κων/νο και την Αταλάντη και τις Ράχες τι δραστηριότητες έχουν και θα καταλάβαιτε... Όπως θα καταλάβετε πολλά αν επισκευθείτε παραθαλάσιες περιοχές οπως Ερμιόνη, Λεωνίδιο όπου περνώ πολλά σαβατοκύριακα
Ενας πολίτης που καταλαβαίνει τα αυτονόητα και νοιώθει ότι ζει σε μία κοινωνία που πρέπει οι πολίτες να δρουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: