Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Όχι στη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται...


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

και την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


«Πατρίδα, πατρίδα, ήσουνε άτυχη...»

(Μακρυγιάννης)

Ένα χρόνο μετά τον αποτρόπαιο χαμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από σφαίρα ένστολου -ειδικού φρουρού- εκφράζουμε και πάλι τη συμπαράστασή μας στους οικείους του, διαβεβαιώνοντας όλους τους συμπολίτες μας ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για να μην επαναληφθεί ξανά παρόμοια τραγωδία.

Από την πρώτη στιγμή του συγκλονιστικού αυτού γεγονότος, που μετατράπηκε σε καταλύτη αλυσιδωτών αντιδράσεων, αλλά και αφορμή για να αφυπνιστούν συνειδήσεις, ως οργανωμένοι συνδικαλιστικοί φορείς, αναδείξαμε τα αίτια που γέννησαν τέτοιες παράλογες συμπεριφορές στο αστυνομικό μας σώμα και ζητήσαμε να ληφθούν γενναίες αποφάσεις με στόχο την επανίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η πολιτεία ανέθεσε στο σύνολο των Ελλήνων Αστυνομικών, να υπερασπίζονται το αγαθό της ασφάλειας και...

της ελευθερίας των συμπολιτών μας, προκειμένου να ζουν και να εργάζονται σε μια κοινωνία της προόδου και της ευημερίας και όχι να λειτουργούν ως «ράμπο» και δυνάστες της κοινωνίας μας. Αυτήν την ακατάλυτη αρχή, δυστυχώς, πολλοί την παρεξήγησαν, άλλοι δε, ιδίως συνάδελφοί μας, δεν κατάφεραν να την υπηρετήσουν, ως είχαν ιερή υποχρέωση.

Αποτέλεσμα, χρόνια τώρα, να έχει εδραιωθεί μια κουλτούρα βίας και αντιβίας, ένα γαϊτανάκι του τρόμου κυρίως στην ελληνική πρωτεύουσα, με θύτες και θύματα άλλοτε απλούς πολίτες και άλλοτε τους ίδιους τους ένστολους συναδέλφους μας.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά τον άδικο χαμό του Αλέξανδρου και τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον συναδέλφων μας, με πιο πρόσφατη αυτή με την τραγική απώλεια του Νεκτάριου Σάββα, αλλά και τα καταιγιστικά πυρά εναντίον συναδέλφων μας στην Αγία Παρασκευή, είναι αναγκαίο η ελληνική πολιτεία να υποστηρίξει μέχρι τέλους σειρά πρωτοβουλιών για να περιοριστούν τα φαινόμενα τυφλής βίας, απ’ όπου κι αν προέρχονται αυτά.

Η δημόσια έκκλησή μας για παλλαϊκή καταδίκη της βίας βρίσκει μεγαλύτερη απήχηση και αυτό μας γεμίζει με αισθήματα αισιοδοξίας, ότι μπορούμε να προσβλέπουμε στην οικοδόμηση μιας σύγχρονης και δημοκρατικής Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυτήν την εδραία πεποίθησή μας, τη συμμερίζονται οι συμπολίτες μας, τη στηρίζουν οι συνάδελφοί μας, όλοι εκείνοι που υπηρετούμε ευόρκως το καθήκον μας.

Είναι καιρός πλέον να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας γιατί αν δεν ληφθούν μέτρα τώρα, η ρήση του Μακρυγιάννη «Πατρίδα, πατρίδα, ήσουνε άτυχη...», θα ξαναγίνει τραγικά επίκαιρη.

Η λειτουργία της αστυνομίας συνιστά άμυνα της κοινωνίας απέναντι στο κακό και στο έγκλημα και η πολιτεία οφείλει να θωρακίσει το λειτούργημά μας, ώστε να είμαστε σε θέση να επιτελέσουμε την υψηλή αυτή αποστολή μας.

ΩΣ ΕΔΩ!

Όχι στη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται!

Από....Press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: