Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Δεν πάει άλλο η κατάσταση στο λύκειο στα Καμένα Βούρλα !!!!!

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα στο λύκειο και στο γυμνάσιο Καμένων Βούρλων, αφού δεν βρίσκουν ανταπόκριση σχετικά με το μείζον και χρονίζον πρόβλημα της απαράδεκτης στέγασης των μαθητών σε λυόμενα ανθυγιεινά κυριολεκτικά κλουβιά και τα οποία οι υπεύθυνοι τα ονομάζουν "αίθουσες διδασκαλίας".
Σύσσωμοι οι μαθητές έχοντας στο πλευρό τους, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων έκλεισαν το σχολείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας και απέστειλαν σχετικές επιστολές στην Υπουργό κυρία Γκερέκου.
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε:
1. Ανακοίνωση των μαθητών του γυμνασίου και του λυκείου
2. Επιστολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του λυκείου
3. Ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του γυμνασίου
4.Βρέθηκε οικόπεδο εντός του Δήμου Καμένων Βούρλων για την δημιουργία Σχολικών Μονάδων !!!

1.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το προεδρείο και η μαθητική κοινότητα του Λυκείου και Γυμνασίου Καμένων Βούρλων, σε συνεργασία πάντα με τους συλλόγους γονέων των δύο σχολείων και άλλους φορείς του Δήμου της περιοχής μας και σε συνέχεια των περσινών κινητοποιήσεων εξ αιτίας της αδιαφορίας της πολιτείας να δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα της στέγασης του Λυκείου, πραγματοποιήσαμε συνάντηση στο Δημαρχείο, όπου εκεί αποφασίστηκε η σύνταξη ενός εγγράφου που το υπογράψανε όλοι οι παραπάνω σε συνεργασία με τον Δήμο.

Αυτό το έγγραφο στάλθηκε στην Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Γκερέκου. Στο έγγραφο αναφερόταν όλο το ιστορικό αυτού του μεγάλου προβλήματος που αφορά όλους τους κατοίκους της περιοχής. Το πρόβλημα αυτό απασχολεί τον τόπο μας για παραπάνω από 15 χρόνια. Επίσης αναφερόταν ότι ύστερα από την 1η Δεκεμβρίου, που τελείωνε η διορία για την απάντηση τους θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις που θα είμαστε όλοι ενωμένοι.
Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουν γίνει σοβαρές και οργανωμένες κινήσεις που δείχνουν την ωριμότητα των μαθητών και την καλή συνεργασία μεταξύ τους αλλά που δυστυχώς δεν βρήκαν αντίκρισμα.
Όπως καταλαβαίνεται δεν πήραμε απάντηση σ΄ αυτό το αίτημα μας, έτσι λοιπόν οι μαθητές πήραν την απόφαση να πραγματοποιήσουν κατάληψη του σχολικού κτιρίου. Στόχος μας δεν είναι να χάσουμε μαθητικές ώρες αλλά να πραγματοποιηθεί το αίτημα μας.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι η κατάληψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί από την πλειοψηφία των μαθητών του σχολείου και βρέθηκε ως έσχατη λύση εφόσον προηγουμένως είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες που δεν απέφεραν καρπό.
Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι η συμπαράσταση του Δήμου Καμένων Βούρλων αλλά και του κάθε πολίτη και γονέα ξεχωριστά διότι αυτή η ενέργεια στοχεύει στην καλυτέρευση του σχολικού περιβάλλοντος το οποίο τότε θα θεωρείται πλέον κατάλληλο και ικανό να πραγματοποιήσει τα όνειρα του κάθε παιδιού, της δικής μας γενιάς αλλά και των επερχόμενων γενεών.
Ζητάμε λοιπόν όλοι οι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι να βγάλουν τον εγωισμό τους έξω από αυτό και να θυμηθούν ότι τα καλύτερα χρόνια θα τα θυμούνται για πάντα και θα έχουν ως πικρία το σχολικό περιβάλλον. Έτσι λοιπόν πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί και να συμβάλουμε έτσι ώστε οι επόμενες γενιές να μπορούν να κάνουν μάθημα σ΄ ένα ολοκληρωμένο σχολικό κτίριο χωρίς λυόμενες αίθουσες.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!!!


ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ




2.ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί γονείς

Με την επιστολή αυτή θέλουμε κατά πρώτο να έρθουμε σε μια επαφή μαζί σας και κατά δεύτερο να σας γνωστοποιήσουμε, σε όσους δεν γνωρίζετε ήδη, τα προβλήματα και τις επικείμενες δράσεις απέναντι σ΄ αυτά, του σχολείου μας, του Λυκείου Καμένων Βούρλων.

Όπως γνωρίζετε το πρόβλημα της στέγασης του Λυκείου και γενικότερα των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης μας, εδώ και 16 χρόνια ταλανίζει την κοινωνία μας, φορείς, γονείς, μαθητές. Έχουν γίνει τις τελευταίες τετραετίες, από τις διάφορες Δημαρχιακές αρχές του τόπου, ενέργειες που όμως δεν έχουν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την ανέγερση ενός νέου και σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος, που θα στέγαζε τα όνειρα εκατοντάδων μαθητών Λυκείου, Γυμνασίου, Δημοτικού. Το όραμα αυτό άλλοτε έβρισκε εμπόδια στη γραφειοκρατία και στην αδιαφορία και άλλοτε στην εξεύρεση του κατάλληλου χώρου και της παραχώρησης του από τους ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές του. Η κατάσταση αυτή πλέον

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Πλέον καθένας μας δεν δέχεται αυτή την κατάσταση, την υποβάθμιση των εκπαιδευτικών μας ονείρων, τον εμπαιγμό της κοινωνίας από τους αρμόδιους.

Οι ενέργειες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση από την Δημαρχιακή αρχή, τον Σύλλογο μας, τους φορείς των άλλων Συλλόγων, σύσσωμους τους μαθητές των σχολείων μέσω των νόμιμα εκλεγμένων οργάνων τους είναι οι εξής. Από κοινού, όλοι οι παραπάνω, συντάξαμε μια επιστολή που υπογράφηκε από όλους μας, προς την νέα Υφυπουργό Τουρισμού, κα Γκερέκου Άντζελα, αρμόδια για την παραχώρηση έκτασης του ΕΟΤ για την ανέγερση του σχολικού κτιρίου. Στην επιστολή αυτή καταστήσαμε σαφή την αγανάκτηση μας ως προς τις ενέργειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και ζητήσαμε επίμονα την άμεση απάντηση στο αίτημα μας, όπως και τον ορισμό μιας συνάντησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μαζί της. Μάλιστα για την άσκηση μεγαλύτερης πίεσης, ορίσαμε ως καταληκτική ημερομηνία συνάντησης μαζί της, την 1-12-2009. Μετά την ημερομηνία αυτή αποφασίσαμε να προβούμε σε κάθε μορφή νόμιμης κινητοποίησης, που θα αναδείξει για μια ακόμα φορά το πρόβλημα μας προς κάθε κατεύθυνση.

Για τον λόγο αυτό ως Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Λυκείου Καμένων Βούρλων, ζητάμε από όλους τους γονείς να ενώσουν τη φωνή και τη δύναμη τους μαζί μας σε διάφορες μορφές κινητοποίησης που θα αποφασίσουμε μετά την καταληκτική ημερομηνία Είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους μας. Μην αδιαφορήσει κανείς. Μην αφήσουμε για μια ακόμα φορά τα παιδιά μας να βρίσκονται μπροστά στα προβλήματα, να ασχολούνται με συσκέψεις, καταλήψεις, συντάξεις και υπογραφές κειμένων αντί να ασχολούνται με τα μαθήματα τους, να ασχολούνται δηλαδή με υποθέσεις που είμαστε υποχρεωμένοι να ασχολούμαστε όλοι εμείς.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ




ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ



3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Αγαπητοί γονείς,

Το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας μετά τις αλλεπάλληλες επαφές πού είχε με τους υπόλοιπους συλλόγους των γονέων και κηδεμόνων δηλαδή του Δημοτικού ,Γυμνασίου ,Λυκείου καθώς και τα 15μελή συμβούλια των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου αντίστοιχα και αναφορικά με το μείζον και χρονίζον πρόβλημα της απαράδεκτης στέγασης των μαθητών σε λυόμενα ανθυγιεινά κυριολεκτικά κλουβιά ‘’αίθουσες διδασκαλίας’’ αποφάσισε την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των παιδιών μας για την επίλυση του προβλήματος.

Οι αλλεπάλληλες μετά από αίτημα των παιδιών και των συλλόγων των γονέων συσκέψεις με τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων είχαν σαν αποτέλεσμα την σύνταξη μιας επιστολής προς το υπουργείο Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης στο οποίο καταγράφτηκε το ιστορικό και το αίτημα για την παραχώρηση έκτασης του ΕΟΤ-ΕΤΑ για την κατασκευή κτιρίου του Λυκείου .Ζητούσαμε μέσα από την επιστολή η αρμόδια Υπουργός να κανονίσει μια συνάντηση με τους φορείς προκειμένου να εκφράσουμε και προφορικά το αίτημά μας. Σημειωτέον δε ότι η επιστολή υπογράφτηκε απ όλους τους φορείς της περιοχής. Δυστυχώς καμία απάντηση δεν δόθηκε στο παραπάνω αίτημα με αποτέλεσμα η χρονίζουσα αυτή κατάσταση να διαιωνίζεται ενώ παράλληλα γονείς και μαθητές να βρισκόμαστε σε απόγνωση απογοητευμένοι από την αδιαφορία των υπευθύνων αλλά και αποφασισμένοι να αγωνιστούμε πρώτα εμείς και ύστερα τα παιδιά μας για την επίλυση του προβλήματος.

Καλούμε όλους τους γονείς πέρα από τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν την ελληνική οικογένεια να συμπαρασταθούν και να συμπαραταχθούν στο δίκαιο αγώνα των παιδιών μας .Ο αγώνας αυτός είναι ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ είναι δίκαιος βγήκε μέσα από την ωριμότητα των παιδιών μας απαιτεί κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη για να προχωρήσει και επιτέλους είναι μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η Δημόσια παιδία δεν μπορεί απαξιώνεται και να μας φέρει πιο κοντά στα παιδιά μας και στα πραγματικά τους προβλήματα.

Ζητάμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση όλων των συμπολιτών μας.
Η τοπική αυτοδιοίκηση να μπει αγωνιστικά μπροστά.
Από τα παιδιά μα ζητάμε να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους και το σχολείο τους από κάθε μορφής πρόκληση πού θα είχε σαν στόχο τον αποπροσανατολισμό και την συκοφάντηση τους .

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Βρέθηκε οικόπεδο εντός του Δήμου Καμένων Βούρλων για την δημιουργία Σχολικών Μονάδων !!!

Από....LamiaNews

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή από ότι φαίνεται θα περιμένουμε ακόμη αρκετά χρόνια και θα παρελάσουν αρκετοί Υπουργοί που θα υπόσχονται ότι θα γίνει η παραχώρηση του χώρου από τον ΕΟΤ για την ανέγερση της σχολικής μονάδας ας προχωρήσουμε στην πρόταση του Μακρυνίτσα. Ο οποίος βρήκε οικόπεδο ευάερο ευήλιο για τα παιδιά . Προτείνει δε να έλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρει και αυτό απόφαση για αυτό το συγκεκριμένο χώρο.
* Ένας παλιός δάσκαλος που πήρε σύνταξη και δεν πρόλαβε την καινούργια σχολική μονάδα !!!!