Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ακατάλληλα για κολύμβηση και αλιεία τα νερά του Μαλιακού σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ

Ακατάλληλα για κολύμβηση και αλιεία τα νερά του Μαλιακού σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ



Αναρτήθηκε από .....energoipoliteskv.blogspot.com


Φαίνεται ότι η εφημερίδα "Real News" και η Αλεξάνδρα Χαϊνη που υπογράφει το σχετικό κείμενο, αψήφησαν τις ανακοινώσεις του Νομάρχη Φθιώτιδας ότι θα κάνει μηνύσεις σε όσους δεν συμφωνούν με τις μετρήσεις που δίνει η Νομαρχία Φθιώτιδας και επανέφεραν στη δημοσιότητα αναλυτικά τις μετρήσεις που διενήργησε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2009.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα νερά του Μαλιακού ήταν (τουλάχιστον για την περίοδο εκείνη), επικίνδυνα και για κολύμβηση αλλά και για αλιεία.

Αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τους πολίτες παρ' ότι ο δήμαρχος Λαμίας κ. Κοτρωνιάς ενημερώθηκε με επιστολή αλλά την απέκρυψε, από τον σημερινό πλέον συνεταίρο του (ΔΕΥΑ Λαμίας-ΤΕΔΚ), πρόεδρο του ΠΑΚΟΕ κ. Χριστοδουλάκη που μαζί με τη ΒΙΟΖΩ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και την ΠΑΚΟΕ συμμετέχουν στην κατάθεση πρότασης στο πρόγραμμα LIFE+ για τον Μαλιακό και τον Σπερχειό.

Δείτε τι γράφει η εφημερίδα...

κάντε click στις εικόνες για μεγέθυνση








και εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα σχόλιο από την εφημερίδα της Φθιώτιδας "σέντρα" για τα "συνεταιράκια"






Αλήθεια τι λέει σήμερα ο κ. Χριστοδουλάκης; Ξαναέγιναν έρευνες και τι αποτέλεσμα είχαμε; Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι πολίτες; Είχαν αυτό το δικαίωμα οι εμπλεκόμενοι να αποκρύψουν αυτά τα ευρήματα;


Πάντως για την ενημέρωσή σας, email των Ολλανδών επιστημόνων που πριν ένα μήνα περίπου παρουσίασαν έρευνα για τον Μαλιακό, σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, μια έρευνα που χρηματοδότησε ο ίδιος ο Δήμος και που στάλθηκε στους δήμους περί τον Μαλιακό δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας και καλό θα ήταν να δοθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς για να ξέρουμε τι θα πρέπει να περιμένουμε την άνοιξη.

Από.....LamiaNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: