Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Προσπάθειες για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής...

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Κρίτωνα Αρσένη με τη Βρετανίδα Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας Joan Ruddock. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Κρίτωνα Αρσένη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από αίτημα της κυρίας Ruddock και αφορούσε την ανταλλαγή απόψεων ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Το προσεχές διάστημα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την κρίσιμη για το μέλλον του πλανήτη Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης, ο Κρίτων Αρσένης θα βρεθεί από τις 22 έως 25 Οκτωβρίου στην Νέα Ορλεάνη για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συμπόσιο του Οικουμενικού Πατριάρχη για το Περιβάλλον. Στη συνέχεια, από τις 26 έως τις 30 Οκτωβρίου θα ...

συμμετέχει στην Ουάσινγκτον στην επίσημη συνάντηση αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ με θέμα την Κλιματική Αλλαγή, ενώ από τις 4 έως τις 8 Νοεμβρίου θα έχει σχετικές επαφές στο Λονδίνο, πριν μεταβεί στις 14 Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη για να συμμετάσχει στην παγκόσμια συνδιάσκεψη για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής ως μέλος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Με αφορμή την παγκόσμια συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε ότι: «Αυτές τις ημέρες ο πλανήτης μας ετοιμάζεται να συναντήσει την ιστορία. Στην Κοπεγχάγη τον Δεκέμβρη του 2009 θα μαζευτούν οι εκπρόσωποι των κρατών όλου του κόσμου για να αποφασίσουν τα μέτρα που θα λάβουμε για να σταματήσουμε την αλλαγή του κλίματος. Το διακύβευμα είναι βαρύ. Αν δεν λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις ώστε έως το 2050 να περιορίσουμε ριζικά τη χρήση άνθρακα στις διάφορες μορφές του (πετρέλαιο, βενζίνη, λιγνίτης, λιθάνθρακας κ.α.) για να παράγουμε ενέργεια, τα παιδιά που γεννήθηκαν τα τελευταία χρόνια θα ζήσουν να δουν έναν πλανήτη αβίωτο. Αν δεν κάνουμε κάτι σήμερα, το 2100 αναμένεται να έχει ανέβει η θερμοκρασία του πλανήτη κατά 4 βαθμούς ή και περισσότερο. Αυτό δε σημαίνει ότι η μέγιστη θερμοκρασία τα καλοκαίρια μας θα είναι 4 βαθμούς παραπάνω. Αυτό σημαίνει ότι θα εξαφανιστούν τα περισσότερα δάση, λίμνες, ποτάμια, ζώα και φυτά του πλανήτη, δεν θα υπάρχει τροφή και πόσιμο νερό στα περισσότερα μέρη του κόσμου και πολλά πολλά ακόμη. Απαιτείται να προστατεύσουμε και να αυξήσουμε την φυτοκάλυψη στον πλανήτη, να εξασφαλίσουμε εναλλακτικές πηγές ενέργειας, να σταματήσουμε να σπαταλούμε τη γη, το νερό τον αέρα για να διατηρηθεί η ζωή σε αυτόν τον πλανήτη, σε όλη την πολυπλοκότητα και απαράμιλλη ομορφιά της».

Από... Press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: