Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Η περιφερειακή Ανάπτυξη σε πρώτο πλάνο (του Σπ. Καπράλου )

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



Η λήψη των αποφάσεων γίνεται στο Κέντρο, αλλά η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στην Περιφέρεια. 

Για να πάρει πνοή η Περιφέρεια χρειάζεται ένα συγκροτημένο και οραματικό σχέδιο που θα τροφοδοτήσει με οξυγόνο όλη την Επικράτεια. Η δημιουργία του νέου αναπτυξιακού χάρτη της χώρας προϋποθέτει τη χαρτογράφηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων. Η αξιοποίηση τους θα δημιουργήσει ασφαλώς τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την απαραίτητη  φυγή προς τα εμπρός. Η κάθε Περιφέρεια, ο κάθε νομός διαθέτουν το δικό τους πλούτο που μπορεί με τις κατάλληλες κινήσεις να αποτελέσει έναν από τους  βασικούς μοχλούς για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.


Για παράδειγμα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Φθιώτιδα, η ανάδειξη και η αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος  (ιαματικές πηγές, πολιτιστικά μνημεία, θρησκευτικός  τουρισμός), των λιμανιών, αλλά και η προώθηση των αγροτικών ανταγωνιστικών προϊόντων συνιστούν μονόδρομο ανάπτυξης, εξωστρέφειας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.  Για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά και διάρκεια χρειαζόμαστε ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα περιλαμβάνει όλες τις προτεραιότητες!


Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει στο πλαίσιο του προσυνεδριακού της διαλόγου το οδοιπορικό της σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης περιγράφει σε κάθε ευκαιρία το δικό μας σχέδιο που θα δώσει νέες ευκαιρίες στην Ελληνική Περιφέρεια.
Ειδικότερα, έχουμε προτείνει μείωση φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις (και τις αγροτικές) από το 29% στο 20% εντός δύο χρόνων.


-Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% με προοπτική διετίας.
- Περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών για όσες επιχειρήσεις δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.
-Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί
-Μείωση της φορολογίας των μερισμάτων από το 15% στο 5%
-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
Στα χρόνια του ετερόκλητου συνεταιρισμού εξουσίας Τσίπρα Καμμένου,  η εισ-φοροκαταιγίδα που έχουν εξαπολύσει απειλεί πλέον με εξόντωση τους ελευθέρους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες και αγρότες.


Δημιουργεί, δηλαδή, συνθήκες ασφυξίας σε ολόκληρη την παραγωγική Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, η σημερινή κυβέρνηση αδυνατεί να αξιοποιήσει πολλά από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα μπορούσαν να ενισχύσουν ουσιαστικά σχεδιασμούς για Περιφερειακή Ανάπτυξη, αλλά και την πολύ καλή προσπάθεια που κάνουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι υπό δύσκολες οικονομικά συνθήκες.
Δεν είχαν ποτέ τη βούληση αφενός, χαρακτηρίζονται από διαχειριστική ανεπάρκεια αφετέρου, ενώ οι ιδεοληψίες και η προχειρότητα συνιστούν τροχοπέδη.
Θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια;
Φυσικά όχι.


Υπάρχει σχέδιο και εναλλακτική πρόταση για να ανάψουμε επιτέλους τη μηχανή της Περιφερειακής Ανάπτυξης;
Ασφαλώς.
Όχι με επικοινωνιακές φιέστες, αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις.
Όχι με κουστωδίες υπουργών που διψούν για λίγες ώρες δημοσιότητας, αλλά  με βούληση για την πολυπόθητη επανεκκίνηση.


Όμως, για να αλλάξουμε σελίδα υπάρχει μία απαραίτητη προϋπόθεση. 

Η πολιτική αλλαγή. Και όσο το γρηγορότερο έλθει, τόσο καλύτερα για την ξεχασμένη Ελλάδα.
Για να την βάλουμε επιτέλους σε πρώτο πλάνο!


* Ο κ. Σπύρος Καπράλος κατάγεται από την Φθιώτιδα και είναι ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή    


Από .........  capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: