Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Ξεκίνησε το τελευταίο ραντεβού με την τρόικα -Μετά το σοκ της ΕΛΣΤΑΤ

Αναρτήθηκε από ............    energoipoliteskv.blogspot.com



ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Γιώργος Παππούς

Ξεκίνησε η τελευταία συνάντηση της κυβέρνησης με τους Θεσμούς, η τελευταία, καθώς αύριο Τρίτη, αναχωρούν από την Αθήνα. Την ίδια ώρα το Μαξίμου δεν αλλάζει την τακτική του έναντι του ΔΝΤ, παρά το γεγονός ότι η ΕΛΣΤΑΤ σκιάσε το αφήγημα για ανάκαμψη.

«Θα επηρεάσει ένα τρίμηνο τη διαπραγμάτευση;», αναρωτήθηκε υψηλόβαθμος αξιωματούχος, δείχνοντας έτσι τις προθέσεις της κυβέρνησης.


Μετά από πολύωρη σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ του Α. Τσίπρα και της διαπραγματευτικής ομάδας, οι υπουργοί που χειρίζονται την καυτή πατάτα των περικοπών σε αφορολόγητο και συντάξεις, ξεκίνησαν νέα συνάντηση με τους Θεσμούς με μάλλον αβέβαιο αποτέλεσμα, καθώς ειδικά το Ταμείο δεν δείχνει διατεθειμένο να αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις του για την απόδοση των μέτρων που έχουν ληφθεί, τη δυναμική του ΑΕΠ και των πλεονασμάτων.

Το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης είναι το εύρος του κενού, που σύμφωνα με το Ταμείο είναι 2 μονάδες του ΑΕΠ, όπως και η συνταγή των αντίμετρων. Όσον αφορά στο κενό του 2018, η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν υπάρχει συζήτηση για μέτρα, παρά το ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει τεθεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων η επίσπευση των περικοπών στις συντάξεις.

Από ......  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: