Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ο νέος... σανός είναι έτοιμος προς κατανάλωση

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Η απόφαση του Eurogroup είναι το... εκλογικό βιβλιάριο που αναζητούσε η κυβέρνηση. Οι αντιδράσεις του ΔΝΤ και η οξύτατη επίθεση που εξαπέλυσαν κορυφαίοι υπουργοί (Τζανακόπουλος, Χουλιαράκης, Σκουρλέτης) δείχνουν ότι στήνεται ένα σκηνικό σύγκρουσης που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε κάλπες.
Εκτός κι αν κάνουν πίσω οι δανειστές. Αλλά πώς να κάνει πίσω ο Σόιμπλε π.χ. ενώ βρίσκεται σε προεκλογική χρονιά; Πώς θα κάνει πίσω το ΔΝΤ το οποίο πρέπει να συντάξει την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και ξεκάθαρα πιστεύει ότι πρόκειται για μη βιώσιμο και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα;
Το ακόμη πιο εντυπωσιακό, δείγμα του ότι ο πόλεμος καλά κρατεί, είναι ότι το ΔΝΤ ζήτησε μέτρα πάνω από 4 δισ. ευρώ, όχι για το 2019 και 2020, αυτά είναι άλλα. Ζήτησε μέτρα για το 2018, ενώ δηλαδή η Ελλάδα είναι στο πρόγραμμα, με την αιτιολογία ότι αφού δεν μειώνεται το πλεόνασμα από 3,5% σε 1,5% πρέπει να βρεθούν επιπλέον έσοδα 2%. Την αποκάλυψη αυτή έκανε στο Ευρωκοινωβούλιο ο Γ. Χουλιαράκης, επιβεβαιώνοντας το πολύ κακό κλίμα που επικρατεί.
Ουσιαστικά και οι υπόλοιποι δανειστές απέρριψαν την πρόταση που πρώτος είχε καταθέσει ο Γ. Στουρνάρας και υιοθέτησαν στη συνέχεια στην κυβέρνηση για μικρότερα πλεονάσματα. Εκ των πραγμάτων, τέτοιοι στόχοι είναι αδύνατον να βγουν καθώς θα πρέπει οι επενδύσεις να τρέχουν με ρυθμό πάνω από 12%, να αυξηθεί η κατανάλωση σε μια χρονιά με περισσότερους φόρους και να υπάρξει έκρηξη των τουριστικών εσόδων κι όχι απλά του αριθμού των επισκεπτών.
Μια αποστροφή του Τζανακόπουλου περιγράφει και το προεκλογικό κλίμα. Τη χρησιμοποιούν συχνά στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι: «Η ΝΔ συνδέεται με το τέταρτο μνημόνιο και με νεοφιλελεύθερες πρακτικές». Μαζί με το «ο Μητσοτάκης θα απολύσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και θα μειώσει μισθούς» θα είναι το επικοινωνιακό όπλο του Τσίπρα στην πορεία προς τις εκλογές. Με πρόσχημα τη σύγκρουση με τους δανειστές ο πρωθυπουργός θα πει: «Εγώ πολέμησα να μην επιβληθούν νέα σκληρά μέτρα, το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε δεν μας αφήνουν να κυβερνήσουμε ελεύθερα και η ΝΔ λειτουργεί σαν το μακρύ χέρι των σκληροπυρηνικών των δανειστών».
Ο νέος... σανός είναι έτοιμος προς κατανάλωση και όποιος τσιμπήσει θα πέσει με τα μούτρα.
Υπάρχει μια μικρή ένσταση σε ό,τι αφορά τις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν απόλυτη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και το 16% του πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι... τιμητικό. Λέγεται ότι συναγωνίζεται σε ποσοστά τον «κρυφό» κυβερνητικό εταίρο, την Χρυσή Αυγή. Αυτό και μόνο του αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για να πάει ο Τσίπρας σε εκλογές καθώς δεν θα μπορέσει ούτε 40-50 βουλευτές να έχει. Εκτός κι αν πιστεύει ότι με την πόλωση που θα πετύχει και τη στοχοποίηση ΝΔ, Σόιμπλε και ΔΝΤ θα αυξήσει τα ποσοστά του σε τέτοιο σημείο ώστε να σχηματίσει μια ισχυρή αντιπολίτευση και να περιμένει με τη σειρά του πότε θα πέσει ο Μητσοτάκης.

Από ......   antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: