Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ – ΣΟΚ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 8% ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! ΠΡΩΤΟΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ…

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com





ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην 4η θέση με 8%!
Χρυσή Αυγή 10%, ΚΚΕ 9%, ΣΥΡΙΖΑ 8%

Kι όμως σύμφωνα με τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις τα ποσοστά των κομμάτων απέχουν πολύ από την δημοσκοπική εικόνα που παρουσίασε η τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας στον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στοιχεία άλλων δημοσκοπήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην 4η θέση με μόλις 8%, αναφέρει χαρακτηριστικά το kourdistoportocali.com

AΝΑΛΥΤΙΚΑ:
NΔ 42%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10%
ΚΚΕ 9%
ΣΥΡΙΖΑ 8%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 5,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 4%
ΑΝΕΛ 3,5%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3%


Σύμφωνα τώρα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% και δεύτερη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 27,5%. Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τέταρτος με 22%, πίσω από τον Δημήτρη Κουτσούμπα (22,5%). Έβδομη, πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη (21%) αλλά και τον Σταύρο Θεοδωράκη (20,5%), η Φώφη Γεννηματά (20%).Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, η πλειονότητα των ερωτηθέντων διατηρεί αρνητική εντύπωση.

Τα δημοσκοπικά ποσοστά των κομμάτων που παρουσίασε στον ΣΚΑΙ το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έχουν ως εξής:
ΝΔ 32%
ΣΥΡΙΖΑ 16%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8%
ΚΚΕ 6%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 5,5%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ 3%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3%
ΑΝΕΛ 2%
ΠΟΤΑΜΙ 1,5%
Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, η πλειονότητα των ερωτηθέντων διατηρεί αρνητική εντύπωση.
Απαισιοδοξία για το παρόν αλλά και για το μέλλον

Δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (87,5%) που εκτιμούν ότι τα πράγματα οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Παρόμοια παραμένει η εικόνα και στη δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 77% δεν εγκρίνει τις κυβερνητικές επιδόσεις. Παρ’ όλα αυτά, οι ψηφοφόροι παρουσιάζονται διχασμένοι στο ζήτημα των πρόωρων εκλογών, αφού το 51% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη θητεία της.Ενδεικτικό πάντως του γενικευμένου κλίματος απαισιοδοξίας είναι και το γεγονός ότι το 64,5% προεξοφλεί πως το 2017 θα είναι χειρότερη χρονιά από το 2016 ενώ, 6 στους 10 Έλληνες (61%), περιμένουν από τα οικονομικά του νοικοκυριού τους να χειροτερεύσουν, μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Δείτε αναλυτικά όλη τη δημοσκόπηση ΕΔΩ

ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ ! Κρας τεστ οι κάλπες της ΑΔΕΔΥ – 4η η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ
Κρας τεστ για την εκλογική δυναμική της γαλάζιας παράταξης αποτελούν οι εκλογές στην ΑΔΕΔΥ, όπου η ΝΔ πέτυχε σαρωτική νίκη για πρώτη φορά στα χρονικά.
Η ΔΑΚΕ ήρθε πρώτη με 18 έδρες ενώ για 1 ψήφο έχασε την 19η έδρα. Δεύτερη ήρθε η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ, ακολουθεί η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) και τέταρτη μόλις η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η νίκη της ΔΑΚΕ έχει έτι περαιτέρω σημασία καθώς πρώτευσε στις αρχαιρεσίες για την συνδικαλιστική οργάνωση της ΑΔΕΔΥ (δημοσίων υπαλλήλων) παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατηγορεί την ΝΔ ότι σχεδιάζει να απολύσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους όταν γίνει κυβέρνηση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι έδρες των παρατάξεων:

ΔΑΚΕ (ΝΔ) 136-18 έδρες
ΔΑΣ (ΚΚΕ) 112 -15 έδρες
ΠΑΣΟΚ 106 -14 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ 95 -13 έδρες
(Αριστεριστές) 70 -9 έδρες
(ΛΑΕ) 57 -8 έδρες
Ανατροπή (ανεξάρτητοι) 40 -6 έδρες
ΕΑΚ 13 -1έδρα
ΕΡΓΑΣ (αριστεριστές) 3 -0 έδρες

Από .........  makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια: