Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Α.Πορτοσάλτε Skai: Γιατί ο κ.Σταικούρας ψήφισε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ;

Αναρτήθηκε από ........   energoipoliteskv.blogspot.com




Με αιχμηρό σχόλιο του στην σημερινή πρωινή του εκπομπή ο δημοσιογράφος του Skai 100,3 Αρης Πορτοσάλτε εγκάλεσε τον υπεύθυνο  Οικονομίας της Ν.Δ. βουλευτή Χρήστο Σταικούρα γιατί ψήφισε επί της αρχής τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία εμμέσως καταργείται η υποχρεωτική τοποθέτηση μηχανήματος αυτόματου εντοπισμού της θέσης (GPS) στα βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων.
 
"Τι συμβαίνει στην Ν.Δ." αναρωτήθηκε ο έγκριτος δημοσιογράφος.
Ταυτόχρονα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σχολίασε με ανάρτηση του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης:
«Μόλις τελείωσε η επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με την διαδικασία του κατεπείγοντος! Σε ένα νόμο όπου με άρθρα νομιμοποιούν άκυρες συμβάσεις, αφαιρούν την υποχρέωση από τα βυτιοφόρα πετρελαιοειδών να αφαιρέσουν το ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού (GPS) που απέτρεπε το λαθρεμπόριο στα καύσιμα. Για όλα αυτά η ΝΔ (Σταικούρας) ψηφίζει ναι επί της αρχής!
 
Αν το είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είχαν πέσει να μας «φάνε» λέγοντας ότι είμαστε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ! 
 
Για τη ΝΔ δεν θα μιλήσει άνθρωπος…
Σημειώνεται ότι  ο νόμος υποχρεωτικής τοποθέτησης GPS στα βυτιοφόρα με σκοπό την πάταξη του λαθρεμπορίου είχε θεσπιστεί από την κυβέρνηση του Α.Σαμαρά α.υπουργός της οποίας ήταν ο κ.Σταικούρας!
 
Πριν από λίγο πάντως απαντώντας στον κ. Κωνσταντινόπουλο, ο υπουργός Οικονομίας είπε πως δεν καταργείται το μέτρο του GPS, παραμένει υποχρεωτικό, απλώς ρυθμίζεται το θέμα του κόστους με το οποίο σήμερα επιβαρύνεται μόνο ο κάτοχος του οχήματος.
 
Η Καθημερινή αναφέρει:
Η αξιωματική αντιπολίτευση, δια του εισηγητή της Χρήστου Σταϊκούρα, παρότι υπερψηφίζει την αρχή του νομοσχέδιου, έκανε λόγο για φωτογραφικές διατάξεις (με αιχμή το άρθρο 19 για τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε επιχειρηματίες που εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο με πλαστά δικαιολογητικά) και δήλωσε ότι το καταψηφίζει όπως και το άρθρο 24 (για τη μη ανάρτηση στο ΚΗΜΔΗΣ αποφάσεων απευθείας ανάθεσης), ενώ με επιφύλαξη αντιμετωπίζει όλα τα άρθρα.
 
Από ........   lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια: