Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Διαδρομές στα Μονοπάτια του Όρους Κνημίς στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μηπως βιαζεστε να αναδειξετε κατι, για το οποιο δεν υπαρχει πιστοποιηση ακομη????
μηπως καποιος εχει περπατησει αυτα τα μονοπατια για να δει σε τι κατασταση ειναι??

μηπως θα επρεπε να εχει αναρτηθει στο επισημο πλεον( του Δημου) www.kammenavourla.gr

Ανώνυμος είπε...

Η διαδικασια της πιστοποιησης προβλεπεται σε νομοσχεδιο που ειναι ακομα σε διαβουλευση. Πως την αντιλαμβανεσαι τη πιστοποιηση χωρις να υπαρχει σχετικη νομοθεσια???

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 7.10 πμ , (μπλογκερ ξυπνάς πρωί)
Πράγματι η (Έκδοση υπουργικής απόφασης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 παρ. 9 του ν. 4280/2014 με θέμα «Καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών χάραξης, σήμανσης, διάνοιξης και συντήρησης των ορειβατικών – πεζοπορικών μονοπατιών») βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι στις 26/8/2016 ;;;;;
Παρατήρηση πρώτη : Πρόκειται για ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ και όχι ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ( οι νόμοι ψηφίζονται από την Βουλή).
Παρατήρηση δεύτερη : Πάνε 8 χρόνια με τα μονοπάτια και τα σπήλαια του Κνημίς , κάπου 190.000 ευρώ διατέθηκαν από ΕΟΤ για την διάνοιξή των, εργολαβία ΓΑΙΟΣΤΑΤ ΕΠΕ κλπ, από Αντωνίου-Τετριμίδα –Συκιώτη. Τι λέτε, στα τυφλά προχωρούσαν τόσα χρόνια, ΚΑΠΟΥ, ΚΑΠΩΣ, ΚΑΠΟΙΕΣ προδιαγραφές-οδηγίες, θα υπήρχαν. Τόσα μονοπάτια έχει η Ελλάδα, όλα είναι στον αέρα;;;;;
Παρατήρηση Τρίτη : Εμείς πάντως το έχουμε αναρτήσει , σε ταμπλό, στο κάτω πεζοδρόμιο στην Εκκλησία, όχι θα περιμέναμε της προδιαγραφές.
Παρατήρηση Τετάρτη: Ετοιμαζόμαστε να το αναρτήσουμε και στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ με 18000 ευρώ δαπάνη, σιγά μην περιμέναμε τις προδιαγραφές.
Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

φίλε 5:46, 6-8-2016, δεν είμαι ο μπλόγκερ... στο 1ο πάνω κάτω συμφωνείς..
για τα 2,3,4 τα γραφόμενα-αιχμές μόνο εσύ μπορείς να τα αποσαφηνίσεις...

Ανώνυμος είπε...

απο ποτε εχετε να πατε στο σημειο 6 ?????
δεν νομιζω οτι οτι εχει τρεξει κανεις να εξωραισει το κομματι αυτο.
αντι λοιπον να στηνετε ταμπελες στο πεζοδρομιο και να αυτοσαρκαζεστε η να χαλικοστρωνετε δρομους πισω απο την εκκλησια και αναμεσα στα υδροθεραπευτηρια (δημιουργωντας νυχτερινες συνευρεσεις και ημερησιες χαρτοπλαστικες χωματερες).

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 11.21 πμ 9/8/16
Πρώτον:
Οι αιχμές ήταν για τον 7.10π.μ 6/8/16 που έτρεξε να σχολιάσει τον 12,54μμ
Για το «Πως την αντιλαμβανεσαι τη πιστοποιηση χωρις να υπαρχει σχετικη νομοθεσια???»,και για κανέναν αλλον.
Δεύτερον και τρίτον :
Εάν ξέρεις να ανατρέξεις στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Δήμου, θα δεις :στις αδα

ΑΔΑ: 457ΦΩΚ1-Ν1Ε
αποφαση Δ.Σ 23/403/2011
«Ο Πρόεδρος του ∆. Σ Καραµαζιώτης Ν……….. είπε ότι το 2010 ο Ε.Ο.Τ. υπέβαλε στη διαχειριστική αρχή Στερεάς Ελλάδας, πρόταση για χρηµατοδότηση της πράξης «Ορειβατικά µονοπάτια Φθιώτιδας»…. Η µελέτη της υποβληθείσας πρότασης για λογαριασµό του Ε.Ο.Τ., έγινε µε έξοδα του πρώην ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ, από τον κ. Τσάπαλη, δασολόγο του Α.Π.Θ. Η πρόταση αυτή αξιολογήθηκε θετικά και µε την 2360/13-7-2011…..
Επειδή η µελέτη της πράξης έγινε από τον πρώην δήµο Καµένων Βούρλων και αφορά επίσης σε δραστηριότητες που θα γίνουν στο όρος Κνηµίς, που ανήκει στα διοικητικά όρια του δήµου µας, πρέπει το ∆ηµοτικό Συµβούλιο να αποφασίσει για θετική ή αρνητικη……»

ΑΔΑ: 4Α8ΩΩΚ1-ΩΦΜ
«Αριθµός Απόφασης:18/310/2011
Ο Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Καραµαζιώτης Νικόλαος για το ανωτέρω θέµα της ηµερήσιας διάταξης εισηγούµενος είπε ότι ο ΕΟΤ στα πλαίσια του προγράµµατος ΕΣΠΑ Τουρισµού και σε συνεργασία µε το πρώην ∆ήµο Καµένων Βούρλων, είχε υποβάλλει πρόταση για το υποέργο του θέµατος, η οποία µε την απόφαση 2360/13-7-11 εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραµµα «Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013». Ο προϋπολογισµός του έργου είναι 184.000,00 ευρώ.
Την µελέτη του υποέργου την ανέλαβε Ο ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ, η οποία ανατέθηκε απ’ ευθείας µε την 18/204/2008 απόφαση της ∆ηµαρχιακής Επιτροπής για το ποσό των 8.000 ευρώ και εκτελέστηκε από τον κύριο Νικόλαο Τσάπαλη, Περιβαντολλόγο-∆ασολόγο. Η µελέτη διαθέτει έγκριση περιβαλλοντικών όρων, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ και έκτακτα ανειδίκευτα(ΚΟΚ) και ΕΧΕΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ….»

ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΥΝΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΔΑΠΑΝΕΣ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2008 (ΑΝΤΩΝΙΟΥ), ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ.

Τεταρτον : Εάν ανατρεξεις, ΠΑΛΙ, στο διαυγεια του Δημου, θα βρεις την ανάθεση στην ΓΑΙΟΣΤΑΤ ΕΠΕ, τον ΕΟΤ, την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ κλπ , επίσης στις αναμορφώσεις του προϋπολογισμού (φέτος) , θα δεις 18.000 ευρω, να περιμένουν για την ιντερνετική κ. α. ανάρτηση.Θετική θα είναι η ανάρτηση , ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ;;;;; και έγκριση-πιστοποίηση των μονοπατιών (μάλλον πρέπει να περιμένουν), πιθανόν να εμπλέκεται,εκ νεου και το Δασαρχείο.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ :
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΑΝΤΩΝΙΟΥ μετα ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ και θα ολοκληρωθεί προσεχώς με ΣΥΚΙΩΤΗ (δηλαδή θα πάρει μια 10 ετια για την ολοκλήρωση του, έτσι λειτουργεί το Δημόσιο, ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ………………. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ).
Εάν έχεις πρόβλημα με το διαύγεια , ρώτα να μάθεις.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

H δημόσια διαβούλευση για τα << Μονοπάτια Πολιτισμού>> στο:
http://www.opengov.gr/minenv/?p=7530
Όταν πλέον η απόφαση ΥΠΕΚΑ δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, μετά την διαβούλευση, μάλλον θα τρέχουμε ξανά για την προσαρμογή στην απόφαση .
Ας περιμένουν κάποιοι αυτοδιοικητικοί σε δεσμεύσεις πιστώσεων κλπ.
ΑΥΤΑ 10,40 Π.Μ 20/8/16