Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Κινητικότητα για 2 τουρκικά φουσκωτά ανοιχτά της Σύμης -Στην Τουρκία ψάχνουν 40 καταδρομείς

Αναρτήθηκε από ...........   energoipoliteskv.blogspot.com


ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δύο τουρκικά φουσκωτά σκάφη που πλέουν τις τελευταίες ώρες ανοιχτά της Σύμης, αλλά σε τουρκικά ύδατα, προκάλεσαν συναγερμό στην Αθήνα.

Από ελληνικής πλευράς υπήρξε κινητικότητα, τόσο με σκάφη του λιμενικού, όσο και με την πυραυλάκατο «Βότσης» που βρισκόταν στην περιοχή, ενώ έλεγχο από αέρος έκανε στρατιωτικό ελικόπτερο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουρίστες επιβάτες στα δύο φουσκωτά σκάφη, χωρίς να έχουν σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος, με τα σκάφη να μην περνούν σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Παρόλα αυτά, το περιστατικό είναι ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει μετά από τα γεγονότα στη γειτονική χώρα.

Την ίδια ώρα, στην Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet, αναζητούνται περίπου 40 καταδρομείς και γίνονται έρευνες στην Μαρμαρίδα. Στην περιοχή έχουν σπεύσει εκατοντάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και σαρώνουν τη δασική έκταση κοντά στη Μαρμαρίδα, απέναντι από τη Σύμη.

Στόχος τους, σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα το οποίο αναμετέδωσε ο ΣΚΑΪ, είναι να προλάβουν καθώς φοβούνται ότι μπορεί οι καταδρομείς- με την προϋπόθεση ότι παραμένουν στην περιοχή- ξεφύγουν προς τη Σύμη, που απέχει περίπου 20 λεπτά από την Τουρκία.

Από ..........  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: