Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Αντιδράσεις για τη δήλωση του Φίλη για τις διαδηλώσεις "παραιτηθείτε" - Στα όρια της συνταγματικής ανοχής

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



- O Νίκος Φίλης σχολίασε τη συγκέντρωση που οργανώνουν στις 15 Ιουνίου με κωδική ονομασία: “Παραιτηθείτε”
- Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας αυτές οι πρωτοβουλίες πηγάζουν από το “δεν τους βγαίνει το σενάριο αριστερή παρένθεση”
- Είναι άξιο σχολιασμού ποια ήταν η θέση του Νίκου Φίλη για το κίνημα των Αγανακτισμένων
- Η Νέα Δημοκρατία καλεί τον Φίλη και τον ΣΥΡΙΖΑ να σέβονται το δικαίωμα των Ελλήνων να διαδηλώνουν

Σάλος έχει προκληθεί από την περίεργη πραγματικά δήλωση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη ο οποίος σχολίασε τις κινητοποιήσεις με το κωδικό όνομα "παραιτηθείτε', το οποίο χαρακτήρισε οριακά στα όρια της συνταγματικής ανοχής.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha και στον Σπύρο Χαριτάτο, ο κ. Φίλης κλήθηκε να σχολιάσει τη συγκέντρωση που προγραμματίζεται για τις 15 Ιουνίου, λέγοντας πως αυτές οι κινητοποιήσεις είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής.

Μάλιστα, ο κ. Φίλης ξεχνόντας το πως στήριζαν αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις όσο ήταν στην αντιπολίτευση, δήλωσε πως αυτές οι συγκεντρώσεις γίνονται γιατί "δεν τους βγαίνει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης", ενώ προέβλεψε πως τέτοιου είδους κινητοποιήσεις θα έχουν και συνέχεια. "
Φυσικά τέτοιου είδους δηλώσεις περί συνταγματικής ανοχής ο κ. Φίλης δεν τις είχε κάνει ποτέ όταν το κίνημα των Αγανακτισμένων διαδήλωνε μέρες στην πλατεία Συντάγματος, αλλά τότε ήταν άλλη κυβέρνηση.

Όπως διευκρίνισε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, "όποιος θέλει μπορεί να οργανώσει τέτοιες κινήσεις, αλλά όχι μία υπονομευτική πολιτική παρέμβαση", ξεχνώντας ο κ. Φίλης πως αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να διαδηλώσουν ίσως για τα δυσβάστακτα μέτρα που ψήφισε η συγκεκριμένη κυβέρνηση.

Σημείωσε δε πως το να "δημιουργούνται κινητοποιήσεις  στη βάση προφητικών εξαγγελιών -ότι τώρα εγώ κάνω απεργία γιατί θα γίνει αυτό σε ένα χρόνο- είναι μια διαδικασία που έχει ελάχιστη σχέση με τη δημοκρατία".

Από .......  newsit
Η προκλητική αυτή δήλωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έσπευσε με ανακοίνωση να κατηγορήσει τον κ. Φίλη. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως ο κ. Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να αποδεχθούν το δικαίωμα να διαδηλώνουν στο πλαίσιο του νόμου, έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες.
Και συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία: "αντιλαμβάνονται, άλλωστε, ότι με την πολιτική και τη στάση τους προκαλούν τις αντιδράσεις της κοινωνίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: