Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Και ενώ θα έπρεπε να διεκδικούμε δημόσιες, αναβαθμισμένες και δωρεάν ιαματικές πηγές ως μοχλό στήριξης των μικρών επιχειρήσεων του δήμου μας, η δημοτική πλειοψηφία περί άλλων τυρβάζει.

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com




Εστάλη στο  Blog από αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη

Γνωρίζετε φαντάζομαι τι γίνεται με τις ιαματικές πηγές στην περιοχή της Φθιώτιδας.
Γνωρίζετε την παραχώρηση των πηγών του Καλλίδρομου στον ΤΑΙΠΕΔ από το ΣΤΕ.

Επίσης γνωρίζουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή των Καμένων Βουρλών είναι σε εξέλιξη δύο δημοπρασίες του ΤΑΙΠΕΔ, η μία στην περιοχή δυτικά και περιέχει το κάμπινγκ και τις ιαματικές στην περιοχή Κονιαβίτη. Η δεύτερη στο κέντρο των Καμένων Βουρλών και περιέχει το πάρκο, πέντε οικήματα και τις κεντρικές ιαματικές  πηγές των Καμένων Βούρλων. Είναι γνωστό τι έχει γίνει για την μη παραχώρηση οικοπέδου για σχολεία στα Καμένα Βούρλα πριν λίγα χρόνια.

Τα Καμένα Βούρλα είναι γνωστό ότι βρίθουν ιαματικών, άλλωστε όλα τα ξενοδοχεία του ΕΟΤ με παλαιότερους νομούς είχαν και έχουν ιαματική λουτροθεραπεία. Ακόμη υπάρχουν και τα ερείπια των Καμένων Βουρλών, τα ξενοδοχεία Ράδιο και Θρόνιο. 

Γνωρίζετε ότι επιλογή από τον ΤΑΙΠΕΔ και κεντρική πολιτική των κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ είναι να δοθούν σε ιδιώτες «σωτήρες». 

Μου προξενεί εντύπωση πόσο εύκολα μιλούν για δημοτικές ιαματικές πηγές όλοι όσοι στήριξαν τις ιδιωτικοποιήσεις, σε επίπεδο δήμου άλλα και τη στάση που είχαν σε περιφερικά θέματα, όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων. 

Σε ότι αφόρα τις πηγές στα Καμένα Βούρλα, ο ενοικιαστής του ΤΑΙΠΕΔ κατέχει τα πάντα σε μια έκταση 1200 στρεμμάτων, ενώ έχει και την εκμετάλλευση των ιαματικών νερών ακόμη, 1000 μέτρα εκατέρωθεν των κεντρικών πηγών, όπως και το όρος Κνημίς σε ύψος 350 μέτρων. 

Τουλάχιστον αυτά αναφέρονται στην τελευταία σύμβαση παραχώρησης. Και σύμφωνα με τον νόμο για τις ιαματικές πηγές, του 2006, δικαίωμα εκμετάλλευσης από τον ιδιώτη (ή και από το δήμο) υπάρχει μόνο στην επιφάνεια του εδάφους και όχι στο υπέδαφος που ανήκει στο κράτος. 

Σκοπός δηλαδή είναι να γίνει ότι έγινε και στο λιμάνι. Να παραχωρηθεί η πηγή στο δήμο και να την νοικιάσουν στον ιδιώτη. 

Και ενώ θα έπρεπε να διεκδικούμε δημόσιες, αναβαθμισμένες και δωρεάν ιαματικές πηγές ως μοχλό στήριξης των μικρών επιχειρήσεων του δήμου μας, η δημοτική πλειοψηφία περί άλλων τυρβάζει. 

Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: