Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Δηλώνοντας αδυναμία ο Δήμαρχος Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου κ. Συκιώτης , ο Αντιδήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Μακρυνίτσας , και οι δημοτικοί σύμβουλοι των Καμένων Βούρλων, να διαχειριστούν και να λειτουργήσουν το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών των Καμένων Βούρλων 81 θέσεων , πήρανε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο να το δώσουν σε Ιδιώτη. (VIDEO)

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com




Μετά  από 20  χρόνια  αγώνων  των  εκάστοτε  Δημοτικών  αρχών   και  φορέων  της  Λουτρόπολης , να  περιέλθει  το Λιμάνι στη  διαχείριση   του Δήμου, και  αφού  ήλθε  η  ολοκλήρωση  αυτών  των  αγώνων  με  την  παραχώρηση  του  Λιμανιού  στο  Δήμο,  έρχεται  η  σημερινή  δημοτική  αρχή  με  επικεφαλής  τον  Δήμαρχο  κ.  Συκιώτη  και  τον  Αντιδήμαρχο  Καμένων  Βούρλων  κ.  Μακρυνίτσα   και  τους  δημοτικούς  συμβούλους της  πλειοψηφίας και  παίρνουν  απόφαση  στο  Δημοτικό  Συμβούλιο  να  το  δώσουν  σε  Ιδιώτη , δηλώνοντας  αδυναμία  και  ανικανότητα  να το  λειτουργήσουν  και  να  το  διαχειριστούν  προς  όφελος  της  Λουτρόπολης  και  των  Δημοτών.


Στους  διαδρόμους  του  Δήμου οι  δημότες  έλεγαν  μεταξύ  τους  ότι,  όταν ο  Δήμαρχος  πηγαίνει  στο  Δημαρχείο  στις  12:30 h  και  φεύγει  στη  1:30 h , είναι  φυσικό  να  δηλώνει  αδυναμία διαχείρισης και  λειτουργείας   του Τουριστικού  Καταφυγίου  και  όχι  μόνον ………


Η  Αντιπολίτευση  καταψήφισε  την  παραχώρηση  του  Λιμανιού  σε  Ιδιώτη ,  μιλώντας    για  ανεπάρκεια  των  Δημοτικών  Συμβούλων  της  πλειοψηφίας ,  για  ύμνους  ξεπουλήματος  και  ξεπούλημα  των  ασημικών  του  Δήμου. 


Η  σύμβουλοι  της  Αντιπολίτευσης  καυτηρίασαν επίσης  ότι  δεν  έχει  πάρει  απόφαση  για  αυτό  το  σοβαρό  θέμα   η  Δημοτική  Ενότητα  των  Καμένων  Βούρλων  που  την  αφορά.   
    
Ο  δε  Πρόεδρος  της  Δημοτικής  Ενότητας Καμένων Βούρλων  κ. Καραμανώλης Δημήτριος  ενώ παρευρίσκε το  στο Δημοτικό  Συμβούλιο  δεν  ζήτησε  το  λόγο.


Ο  Σύλλογος  Ερασιτεχνών  Αλιέων Καμένων Βούρλων  με  τον  Πρόεδρο  της  κ.  Αδάμ  ήτανε  καταπέλτης  εναντίον  του  Δημάρχου  και  των  Δημοτικών  Συμβούλων  της  πλειοψηφίας,   γιατί  άλλα  τους  είχανε  υποσχεθεί  προεκλογικά υποκλέπτοντας  την  ψήφο  τους  και  άλλα  εφαρμόζουν  τώρα.  


Όλα  δείχνουν  ότι  η  σημερινή  Δημοτική  Αρχή  με  την  απόφαση  της  αυτή  και βρισκόμενη  στο  2  χρόνο της  διαχείρισης  του  Δήμου , χάνει  την  πλειοψηφία  της  και  τα  ερείσματά της  σε  ευρεία  Λαϊκά στρώματα  της  τοπικής  Κοινωνίας ,   η  οποία   ψάχνει  για  τον  επόμενο  Δήμαρχο  του  Δήμου.


Κάποιος  Δημοτικός  Σύμβουλος  από  την  Αντιπολίτευση  είπε  σε  κάποια  αποστροφή  του  λόγου  του  ,  τι  μας  ψήφισαν  οι  δημότες  και μας  εξέλεξαν  στο  Δημοτικό  Συμβούλιο , για  να  ερχόμαστε  και  να  πλέκουμε  Νταντέλες  στο Δήμο   και  όχι  να  του  λύνουμε  τα  δύσκολα  προβλήματα  του !!!








Παρουσιάζουμε την  απάντηση  του  Υφυπουργού  Ναυτιλίας  σε  ερώτηση  Βουλευτή που  δείχνει  πως  αρκετοί  Δήμοι  ανά  την  Ελλάδα  αντίστοιχοι  με  τον Δήμο  Μώλου -Αγ.Κωνσταντίνου ,  έχουν  οι ίδιοι οι Δήμοι  , με  φορέα  που  δημιούργησαν  την  διαχείριση  και  λειτουργεία   των Τουριστικών  καταφυγίων.









7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να γνωρίζει ο Δήμαρχος κ. Συκιώτης, ότι όσο καλή και αν είναι μια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί, αν δεν έχει την στήριξη και την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας .

Ο Δήμαρχος άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου με την απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου διότι θα μπει σε μια διαμάχη με τους ψαράδες που δεν θα έχει τελειωμό.

Αν οι ψαράδες προχωρήσουν σε μια δικαστική διαμάχη με το Δήμο διεκδικώντας τα έννομα συμφέροντα τους όπως λένε ( και ας πάρουμε την θέση του Δημάρχου ότι δεν έχουν δίκιο οι ψαράδες ) .

Γνωρίζει να μας πει ο Δήμαρχος σε πόσο χρονικό διάστημα θα τελεσή δικήσει αυτή η δικαστική διαμάχη ?????

και αν στο χρονικό διάστημα αυτό που υπάρχει εκκρεμοδικία μεταξύ του Δήμου και των Ψαράδων μπορεί να συνάψει ο Δήμος οποιαδήποτε σύμβαση παραχώρησης προς οποιονδήποτε ιδιώτη ???

Το χρονικό διάστημα αυτό δε της εκκρεμοδικίας μπορεί να τραβήξει πάνω από δέκα χρόνια ….

Ο σημερινός Δήμαρχος δεν θα είναι Δήμαρχος όταν θα βγει η απόφαση και θα τραβιέται στα δικαστήρια και μέχρι τότε δεν θα πληρώνει κανένας από τους ψαράδες στο Λιμάνι.

Πιπίλα σύνελθε !!!!!

Ρώτα και κανένα Δικηγόρο της προκοπής ???

μην συνεχίζεις να παίρνεις ληγμένα σου κάνουν κακό …..

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις ποιος ενστερνίζεται τις απόψεις σου;;; Εσυ κι ο εαυτός σου....

Ανώνυμος είπε...

Όπως δείχνουν τα πράγματα ο επόμενος Δήμαρχος θα διαπραγματευτεί πόσο θα πληρώνουν οι αλιείς για να παραμένουν στο Λιμάνι (πάνω κάτω γύρω περίπου στα 300 Ευρώ).

Μέχρι τότε δεν πρόκειται να γίνει τίποτα στο Λιμάνι (μιλάμε για δηλωμένη από τους ίδιους συλλογικής ανικανότητας Δημάρχου και συμβούλων) ,

ο Πιπίλας θα τσακώνεται με τους ερασιτέχνες αλιείς ,

και όλα δείχνουν ότι θα περάσει μια Δημοτική αρχή άοσμη άγευστη και ξινή χωρίς να κάνει ένα έργο στο Δήμο,

απλώς θα τσακώνεται με τους ψαράδες που προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους μήπως και μπορέσει να δώσει το Λιμάνι σε κανένα Ιδιώτη και κάνουν

καμιά αρπαχτεί τα λα Μόγια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει ανεπάρκεια και ανικανότητα βλέπετε μόνο στη συμπολίτευσή αλλά και στην αντιπολίτευση,

η οποία δεν κατέβασε μια πρόταση πως θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτή το Λιμάνι, σε περίπτωση που ήτανε αυτή στην Δημοτική Αρχή,

ώστε και ο Δήμος να έχει κάποια έσοδα και οι Δημότες να εξυπηρετούνται (αρκέστηκαν απλώς να καταψηφίσουν).

Όσο για αυτά που είπε ο κ. Θεολόγος δεν θα πάρουμε ως δημότες γιατί έχουμε το παράδειγμα της σύμβασης της εταιρείας Μήτση με την ΑΞΕ ΑΣΤΗΡ ,

όπου ως δημότες ζούμε την εγκατάλειψη και απαξίωση των Ιαματικών Πηγών και των διατηρητέων ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΡΑΔΙΟ , ΘΡΟΝΙΟ και Παλαιά ΛΟΥΤΡΑ όλα αυτά τα χρόνια ,

όπου ο ιδιώτης δεν τήρησε καμία από τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από τη σύμβαση.

Ανώνυμος είπε...

Εκανε προταση ο Φακιρης για τροπο λειτουργιας του λιμανιου,η οποια δεν ψηφισθηκε απο την αντιπολιτευση.

Ανώνυμος είπε...

Αν εννοεί ο κ. Θεολόγος να πάρει το Λιμάνι ιδιώτης και να το αναπτύξει,

όπως αναπτύχθηκαν τα Λουτρά και οι Ιαματικές πηγές από τον ιδιώτη και έφτασαν σε αυτή την κατάντια που είναι σήμερα,

ας μας λείπει αυτή η ανάπτυξη χορτάσαμε δεν θα πάρουμε άλλο.

Ας πσάξει αλλού για χαζούς ο κ. Θεολόγος με τον κ. Δήμαρχο και όχι στους δημότες των Καμένων Βούρλων !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μας πει ο Δήμαρχος κ. Συκιώτης γιατί δεν δίνει ο Δήμος και το Λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου σε Ιδιώτη , παρ΄ όλο που έχει τεράστια έσοδα το Λιμενικό Ταμείο , διότι από εκεί γίνεται η διακίνηση των περισσοτέρων Τουριστών προς τις Σποράδες με τα Πλοία και τα ταχύπλοα Δελφίνια.

Μπορεί να μας πει ο κ. Συκιώτης ακόμη πόσο πληρώνουν οι ερασιτέχνες Αλιείς στο Λιμενικό Ταμείο .

Αυτή τη διαχείριση που κάνει το Λιμενικό Ταμείο στο Λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου γιατί δεν μπορεί να την κάνει ο Δήμος στο Λιμάνι των Καμένων Βούρλων.

Και ακόμη γιατί ζητάει να πάρει το Λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου ο κ. Συκιώτης από το Λιμενικό Ταμείο (αφού ισχυρίζεται ότι το Λιμάνι των Καμένων Βούρλων δεν μπορεί να το διαχειριστεί ο Δήμος), για να το δώσει σε Ιδιώτη και να πληρώνουν περισσότερα οι ερασιτέχνες Αλιείς του Αγίου.

Δυστυχώς είναι πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα και οι αντιφάσεις από τον κ. Συκιώτη προς τους Δημότες των Καμένων Βούρλων !!!!!

Βλέπετε οι ερασιτέχνες Αλιείς των Καμένων Βούρλων έχουν άλλη μεταχείριση και συμπεριφορά από τους ερασιτέχνες Αλιείς του Αγίου Κωνσταντίνου λες και δεν είναι Δημότες του ίδιου Δήμου…..