Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΦΠΑ: Νερό στο... κρασί της βάζει η κυβέρνηση! - "Τσουνάμι" αντιδράσεων

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Του κρασιού το πανηγύρι γίνεται στη Βουλή! Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόταση επιβολής φόρου 30 λεπτών στο κρασί, η κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να οπισθοχωρήσει και να πάρει πίσω το μέτρο! 


«Θα ακούσουμε τους αγρότες, ακούμε και τον κοινοβουλευτικό διάλογο και θα επανεξετάσουμε την διάταξη για τα 30 λεπτά αύξηση φόρου ανά φυάλη κρασιού ανέφερε πριν λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής.
 Μια έμμεση πλην σαφής προαναγγελία υπαναχώρησης της κυβέρνησης στη διάταξη που έχει προκαλέσει εσωκομματικές αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου αλλά και του αγροτικού κόσμου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με αυτό τον τρόπο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν ότι τελικά η κυβέρνηση θα πάρει πίσω την «δολοφονική» διάταξη για την ελληνική οινοποιεία. Μάλιστα, στις διευκρινήσεις που αναγκάστηκε να δώσει σχετικά με την επιβολή των 30 λεπτών είπε πως αυτή θα επιβαλλόταν σε κάθε φιάλη των 750 ml (!) προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών καθώς η τελική επιβάρυνση θα είναι πολύ μεγαλύτερη για τους καταναλωτές.

Ο κ. Αλεξιάδης θέλοντας να κάνει «ελαφρύτερο» το νέο φορολογικό βάρος είπε πως «αυτός ο φόρος θα επιβληθεί είτε η φιάλη είναι ελληνικού κρασιού είτε εισαγόμενο…» και ότι «δεν θα επιβάλλεται σε όποιον παράγει κρασί για το σπίτι του και τους καλεσμένους του…»
“Γλέντι” με... κρασί στη Βουλή! - Διαφωνεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

Νωρίτερα, μετά τις αντιρρήσεις του εισηγητή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου στην επιβολή των επιπρόσθετων 30 λεπτών φόρου σε κάθε φιάλη ελληνικού κρασιού, ήρθε και η πρώτη δημόσια διαφωνία από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μπλιάγα.

Μιλώντας, πριν λίγο στην συνεδρίαση της Επιτροπής ο βουλευτής Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: “Διαφωνώ με αυτή την επιβολή των 30 λεπτά επιπρόσθετου φόρου σε κάθε φιάλη κρασιού και δεν πρέπει να επιβληθεί” και πρότεινε ως “ισοδύναμο” να μπει αντίστοιχος φόρος σε ουίσκι, τζιν και βότκα!

Από .......  newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: