Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΣ. ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΜΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣ/ΚΗ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Η σημερινή Πανεργατική, Πανελλαδική Απεργία σημείωσε τεράστια επιτυχία στο σύνολο του δημοσίου τομέα αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, ιδιαίτερα σε κρίσιμα και σημαντκά τμήματά του.
Οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες ήταν εντυπωσιακές σε όγκο και παλμό, ιδιαίτερα οι πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Καλαμάτα, αλλά και σε άλλες πρωτεύουσες των νομών της χώρας, με συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, επαγγελματών και νεολαίας.

Σημαντικό ποιοτικό στοιχείο της κινητοποίησης, από τη σκοπιά των προϋποθέσεων για τη συγκρότηση παλλαϊκού αντιμνημονιακού μετώπου, ήταν η συμμετοχή σε αυτήν των μικρομεσαίων επαγγελματιών, που σήμερα έκλεισαν τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους, των δικηγόρων, γιατρών και μηχανικών, των καλλιτεχνών, των συνελεύσεων γειτονιών και των κοινωνικών κινημάτων και πλήθους φοιτητών και σπουδαστών.

Επίσης, στις περιοχές όπου ήδη αναπτύσσονται αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες συμμετείχαν ως ένα βαθμό στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων. Ακολουθεί η μεγάλη Πανελλαδική συγκέντρωση των αγροτών στην Αθήνα στις 18 Νοέμβρη.

Χαρακτηριστικό στοιχείο των συγκεντρώσεων ήταν η διάχυτη αγανάκτηση και οργή μεγάλου όγκου απεργών και διαδηλωτών, λόγω της εξαπάτησής τους από τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), που με εκλογές – εξπρές, χωρίς να υπάρξει ενημέρωση για το ανθρωποκτόνο περιεχόμενο του 3ου μνημονίου, που ενέκριναν στη Βουλή μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ, τους υπέκλεψαν την ψήφο.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, με εντυπωσιακά μεγάλο μπλοκ διαδηλωτών και ιδιαίτερα στην Αθήνα στο οποίο έδωσαν το παρόν ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημ. Στρατούλης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Στάθης Σταυρόπουλος, ο Κώστας Ήσυχος,ο Στ. Λεουτσάκος, ο Αλέκος Καλύβης, ο Αντ. Νταβανέλος, ο Παναγ. Σωτήρης, ο Δημ. Σαραφιανός, η Νάντια Βαλαβάνη, η Ραχήλ Μακρή, η Μαρία Μπόλαρη, η Σόφη Παπαδόγιαννη, η Δέσποινα Σπανού, ο Νίκος Γαλάνης, ο Γιάννης Τόλιος, ο Βασ. Πριμηκύρης, η Μάγδα Σπηλιοπούλου και πολλά άλλα στελέχη της ΛΑ.Ε

Επίσης μεγάλο μπλοκ είχε το ΠΑΜΕ. Σημαντική ήταν και η παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων οργανώσεων της Αριστεράς καθώς και μιας μεγάλης σειράς ταξικών, αγωνιστικών, συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης, εκτός από τη μαζικότητα και τη μαχητικότητα των συμμετεχόντων, θα πρέπει να καταγράψουμε την πολιτικοποίηση των συνθημάτων και στόχων, όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά των μνημονίων, της λιτότητας, της νέας λεηλασίας των συντάξεων και μισθών, των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, του ξεπουλήματος των δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών, καθώς επίσης και συνθήματα για τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, την έξοδο από την Ευρωζώνη κλπ. Η Πανελλαδική απεργία με τη μαζικότητα και μαχητικότητά της έστειλε πολλαπλά μηνύματα προς τη μεταλλαγμένη, μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προς τους δανειστές της χώρας, ότι ο λαός και η νεολαία της χώρας μας δεν αντέχουν και κυρίως δεν ανέχονται πλέον τις αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές τους και ότι συνεχίζουν τους αγώνες για την ανατροπή τους.     
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΔΟΡΑΣ

ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ   

Ο Παναγ. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε, έκανε στην απεργιακή πορεία και μπροστά στο μεγάλο αγωνιστικό μπλόκ της Λαϊκής Ενότητας, την παρακάτω δήλωση:  
  
“'Εχουμε μια πανεργατική απεργία σταθμό, η οποία είναι η αρχή του τέλους της νέας μνημονιακής κυβέρνησης και του συνόλου του μνημονιακού μπλόκ. Το πολιτικό και κοινωννικό σκηνικό αλλάζει γοργά. Η κοινωνία βράζει. Θα έχουμε σύντομα ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σε όφελος των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, του κόσμου εργασίας και των μικρομεσαίων στρωμάτων”.

”.  
----000ap5
------0000ape1
-------0000ape2
------0000ape4
------00000ap6
------000ape3
-----00syn
-----0000ap10

Θεσσαλονίκη 12-11-2015
-----0000thes


Από ..........  iskra



Δεν υπάρχουν σχόλια: