Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο της Ευρώπης

Αναρτήθηκε από  ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Με τη νέα πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα φαίνεται πως έχει ανοίξει ο δρόμος για μία συμφωνία και παρά τις δυσκολίες, Γιούνκερ, Μέρκελ, Λαγκάρντ, Ολάντ και Ντάισελμπλουμ τοποθετούν αυτή τη συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Έλληνας πρωθυπουργός στις δηλώσεις του τόνισε πως η Αθήνα κατέθεσε την πρότασή της από τους Θεσμούς, μία πρόταση με ισοδύναμα μέτρα, αλλά με βασικό κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα με αυτή την πρόταση τα βάρη δεν θα τα πληρώσουν πάλι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, ισχυριζόμενος πως με αυτά τα μέτρα προστατεύεται η μέση λαϊκή οικογένεια και οι συνταξιούχοι.

Όπως διευκρίνισε πως η ελληνική πρόταση έγινε αποδεκτή από τους θεσμούς ως βάση συζήτησης η οποία τις επόμενες ώρες θα συνεχιστεί, προκειμένου να υπάρξει μία βιώσιμη λύση που θα συνοδεύεται από ένα ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσίπρας στην εξασφάλιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας για το επόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ ανέφερε μόνο μία φορά το θέμα του χρέους, κάνοντας λόγο για βιώσιμο χρέος. Η μοναδική αυτή αναφορά μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως, καθώς όλοι οι άλλοι ηγέτες δήλωσαν ξεκάθαρα πως αυτό το θέμα δεν είναι του παρόντος.


Τέλος, ο κ. Τσίπρας έστειλε ένα μήνυμα στο εξωτερικό, λέγοντας πως με τις ελληνικές προτάσεις, πλέον η μπάλα είναι στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας. 

Από ......  newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: