Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Μπλόκο στη νέα πρόταση Γιούνκερ! Λίγο πριν την στείλει στην Αθήνα έβαλαν βέτο συγκεκριμένες χώρες!

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


- Νεο θρίλερ! Δεν άφησαν τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνκερ να στείλει τη νεα πρόταση που είχε ετοιμάσει για την Αθήνα
- Πληροφορίες του Νewsit από τις Βρυξέλλες έκαναν λόγο για νέα συμβιβαστική πρόταση
- Η πρόταση αναμενόταν έως το βράδυ και ίσως να “ξεπάγωνε” την διαπραγμάτευση
- Ποιές χώρες αντέδρασαν! Όλο το παρασκήνιο
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα οδηγούμασταν σε “ξεπάγωμα” των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, όλα έμειναν στάσιμα!

Ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, όπως αποκάλυψε το Newsit το μεσημέρι, είχε έτοιμη νέα πρόταση την οποία και θα έστελνε στην Αθήνα μέχρι το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό το οποίο οι δανειστές ανεβάζουν στα 2 δις και η ελληνική πλευρά στο 1,5 δις, ο Γιούνκερ πρότεινε να αυξηθούν κατά 250 εκατομμύρια ευρώ οι περικοπές στις αμυντικές δαπάνες. Επίσης, πρότεινε να μπει «μαχαίρι» 100% στις πρόωρες συντάξεις από τώρα! Το Ασφαλιστικό θα πήγαινε για το Φθινόπωρο έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Όμως δεν πρέπει να λογαριάζει κανεις χωρίς τον Σόιμπλε και όχι μόνο! Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, όταν ενημερώθηκαν για τη νέα πρόταση Γιουνκερ, οι χώρες του σκληρού πυρήνα γύρω από την Γερμανία αντέδρασαν και έθεσαν ένα είδος βέτο.

Έτσι η πρόταση δεν εστάλη ποτέ και είναι άγνωστο αν θα υπάρξουν τροποποιήσεις και θα σταλεί ξανά ή θα θαφτεί σε κάποιο συρτάρι...

Από ...... newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: